Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот toshkov81 » Пон 01 авг 2011 20:43

diqn111 написа:Колкото по малко хора пробват толкова по добре ,че ще има повече за нас..И като няма потребление цената няма да се дига ..
Имам камион с перкинс мотор които върви на олио .
Имам пежо 405 чист дизелак само на олио .
и Джета 1.6 тд само на олио ...

напълно си прав колега.

ЗА БОГА ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ ОЛИО ЗА КОЛИТЕ СИ, скапва ГНП-то, съсипва целия двигател, и направо затапва дюзите, не пробвайте никога това на вашите коли,
ако искате да видите какво ще стане с колата когато се кара на олио, ми го пращайте на мен, аз ще ви пускам клипчета, как ми се троши колата, няма смисъл да правите това в къщи, Аз го правя заради вас, scare scare

diqn111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn111 » Пет 05 авг 2011 12:41

Подариха ми едно 60 л олио ,обаче има вода в него не ми се изхвърля и за това искам да ви питам какво да го правя
Ако го загрея на котлона .
или с цедка за боя дето оловя водата .
ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ НЕЩО НЕ МИ СЕ ХВЪРЛЯ..

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 05 авг 2011 12:51

diqn111 написа:Подариха ми едно 60 л олио ,обаче има вода в него не ми се изхвърля и за това искам да ви питам какво да го правя
Ако го загрея на котлона .
или с цедка за боя дето оловя водата .
facepalm.jpg

Снимка - от златния форумен фонд.
diqn111 написа:ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ НЕЩО НЕ МИ СЕ ХВЪРЛЯ..

Местожителство: gabrovo

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 05 авг 2011 13:25

ей това Габрово :))

предложение:
целото може и да не успееш да го спасиш, ама ето ти още една идея :)
олиото е по-леко, демек наливаш го във възможно най-тесната туба, оставяш го да преседи, за да вземе да се поотдели отгоре олио, отдолу вода. Ако водата е много би требвало и по цвят да го видиш къде се дели. Изсмукваш отгоре колкото прецениш, другото го хвърляш. Ако не се раздели, мое и да нема толко много вода, на места и в нафтата доливат по-малко.

От къде е това олио с тая вода, как реши че я има ? Ако не го знаеш от къде е, внимавай да не е мешано със сол, оцет и тн боклуци, че после само проблеми ще имаш.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 05 авг 2011 13:30

A e налей го в туби,мушни една шлауфка и изсмучи водата от дъното...

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Съб 06 авг 2011 14:48

VWGT написа:ей това Габрово :))

предложение:
целото може и да не успееш да го спасиш, ама ето ти още една идея :)
олиото е по-леко, демек наливаш го във възможно най-тесната туба, оставяш го да преседи, за да вземе да се поотдели отгоре олио, отдолу вода. Ако водата е много би требвало и по цвят да го видиш къде се дели. Изсмукваш отгоре колкото прецениш, другото го хвърляш. Ако не се раздели, мое и да нема толко много вода, на места и в нафтата доливат по-малко.

От къде е това олио с тая вода, как реши че я има ? Ако не го знаеш от къде е, внимавай да не е мешано със сол, оцет и тн боклуци, че после само проблеми ще имаш.

И от къде можем да разберем дали има оцет, сол и разни други боклуци тва олио... Аз го взимам от ресторанта, те там и г*мна може да му слагат... знам ли :roll:

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Съб 06 авг 2011 15:02

Чета тука всички казвате че колата си върви еднакво както на олио така и на нафта. Аз обаче намирам огромна разлика. Преди седмица сложих 10 литра олио, изгорих го и сложих 5 литра нафта. Колата на нафта ми върви и гори много по-малко. Е днес сипах 5 литра олио и 2.5 литра нафта... пак няма никакъв вътък, и гори повече и върви по-малко. Не знам защо при мен е така :cry:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 06 авг 2011 15:09

polkut написа:И от къде можем да разберем дали има оцет, сол и разни други боклуци тва олио... Аз го взимам от ресторанта, те там и г*мна може да му слагат... знам ли :roll:

А откъде можем да разберем за разни други боклуци, слагани в нафтата на бензиностанциите? :screwy

toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toshkov81 » Нед 07 авг 2011 21:59

polkut написа:Чета тука всички казвате че колата си върви еднакво както на олио така и на нафта. Аз обаче намирам огромна разлика. Преди седмица сложих 10 литра олио, изгорих го и сложих 5 литра нафта. Колата на нафта ми върви и гори много по-малко. Е днес сипах 5 литра олио и 2.5 литра нафта... пак няма никакъв вътък, и гори повече и върви по-малко. Не знам защо при мен е така :cry:

странно колега, аз изобщо не мога да опредля разлика в вървенето и в разхода, засичам го постоянно и няма никаква разлика, на какъв двигател го слагаш и най-вече подгряваш ли го преди да стигне до двигателя.
Аз определено забелязах че ако забравя предишния ден да мина на ннафта, паленето е по-трудно, пуши докато загрее и не върви толкова. затова гледам винаги да си паля на нафта и като стигне 65-70 гр. минавам на олио.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 07 авг 2011 22:11

toshkov81 написа:
diqn111 написа:Колкото по малко хора пробват толкова по добре ,че ще има повече за нас..И като няма потребление цената няма да се дига ..
Имам камион с перкинс мотор които върви на олио .
Имам пежо 405 чист дизелак само на олио .
и Джета 1.6 тд само на олио ...

напълно си прав колега.

ЗА БОГА ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ ОЛИО ЗА КОЛИТЕ СИ, скапва ГНП-то, съсипва целия двигател, и направо затапва дюзите, не пробвайте никога това на вашите коли,
ако искате да видите какво ще стане с колата когато се кара на олио, ми го пращайте на мен, аз ще ви пускам клипчета, как ми се троши колата, няма смисъл да правите това в къщи, Аз го правя заради вас, scare scare

Напълно прав си колега...по назад в темата съм описал проблемите които имаше с биодизел мойта сестра. преди време това съм написал в темата за биодизел:

Сестра ми живее ГЕРМАНИЯ и 1998 г. ми прехвърли нейната тройка и си купи голф 4 тди нов и започнала да го кара с модния по това време биодизел като резултат подробности не помня но колата не е искала да пали ...в сервиза каза ли че е от биодизела ...ремонтира ли помпата ... неколко месеца по късно ходихме на гости и трябваше да караме нейната кола и предупреди за да запали колата да натиснем газта до край и тогава да стартираме , това се поучило сллед ремонта ...приббрахме се в България и и по късно ни каза , че сменила помпата с нова...от тогава не слага биодизел в колата.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Нед 07 авг 2011 23:51

toshkov81 написа:
polkut написа:Чета тука всички казвате че колата си върви еднакво както на олио така и на нафта. Аз обаче намирам огромна разлика. Преди седмица сложих 10 литра олио, изгорих го и сложих 5 литра нафта. Колата на нафта ми върви и гори много по-малко. Е днес сипах 5 литра олио и 2.5 литра нафта... пак няма никакъв вътък, и гори повече и върви по-малко. Не знам защо при мен е така :cry:

странно колега, аз изобщо не мога да опредля разлика в вървенето и в разхода, засичам го постоянно и няма никаква разлика, на какъв двигател го слагаш и най-вече подгряваш ли го преди да стигне до двигателя.
Аз определено забелязах че ако забравя предишния ден да мина на ннафта, паленето е по-трудно, пуши докато загрее и не върви толкова. затова гледам винаги да си паля на нафта и като стигне 65-70 гр. минавам на олио.

Не колега. За съжаление нямам никакви системи за олио. Слагам сместа олио с нафта направо в резервоара. При мен и като загрее и като е студена има ли олио в резервоара върви доста слабо. Двигателчето е JP 1.6 чист дизел 54 коня. Като му падне мощноста от олиото и като има още някой с мен в колата да не ти казвам че и 80 км/ч понякога му е зор да поддържа ако има наклон на пътя :(

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 07 авг 2011 23:56

Пробвайте с отработено масло от коли и всякакви масла без диференциално.С такова се кара служебният кадет 1.7 чист дизел и вече над 30-40 000км няма проблеми.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Нед 07 авг 2011 23:59

еми да ама няма от къде да намеря такова масло

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Пон 08 авг 2011 16:15

междудругото един приятел ми разправя че тъй, като глицеринът в олиото не изгарял и правил някакъв нагар по клапаните и буталата, който е вреден, и клапаните блокирали от него. И целта на биодизела била точно такава, че да се отдели глицеринът от олиото. Вярно ли е това?

Потребителски аватар
audi - tdi power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi - tdi power » Сря 10 авг 2011 0:52

Интересна и спорна е естествено темата за алтернативните горива и затова мисля да споделя няколко сигурни неща. Дизелов двигател без проблем си работи с трансформаторно, отработено и хидравлично масла, естествено трябва да има и нафта, въпреки че много хора си праскат без нея, дори знам случай и само на олио с месеци. Колата не върви както на ДГ и изразходва малко повече гориво, но за сметка на това е почти безплатно - изредените по-горе масла са отпадъчни продукти, дори някои си печелят от продажбата им. С олиото още ми е малко смътна историята и там единствено знам, че с инсталацията е сигурна добра и безпроблемната работа на ДВГ. Знам един случай при който едно VW е карано с месеци само на олио, после е ударено непоправимо и след като е седяло някой друг месец пак мой приятел като му купи ДВГ е имал запечени дюзи, но предполагам, че това се дължи на карането без никакво ДГ и на застояването на олиото.

Върни се в “Дизелови агрегати”