С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
Castrol edge titanium fst 540 , какво мислите за това масло , добро ли е.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ако си сигурен,че е истинско е ок.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много добро си е дори, но е важно отде ще си го вземеш. Че масово се "репликира" .
-
- Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
- Двигател: AHU 1997
Факт е че Кастрола е най-репликираното масло,но се чудя откъде можем да си купим Оригинален Кастрол.Поради тази причина зачеркнах тази марка.Колеги ако знаете споделете откъде можем да си вземем оригинален Кастрол
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
От всеки магазин за авточасти и масла. 

- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Някой има ли впечатления от това масло WOLF OFFICIALTECH 5W30 LL III? Белгийско е и общо взето има добри отзиви в руските форуми. Покрива VW 504 00/507 00, не само декларативно, като много марки, а сертифицирано. В сайта на производителя се твърди, че е с PAO базови масла. Цената му е добра, може би защото не се плаща за маркетинг и гръмка марка.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Без да искам да обиждам никого - каква е причината да се търсят всякакви алтернативи, при условие, че в БГ могат да се купят качествени масла с гарантиран произход от реномирани производители?
Давам съвсем елементарен пример:Масла Мотул, ВАГ масла.
Предполагам съществуват екзотични масла, които теоретично са по-добри, но при условие, че посочените по-горе са се доказали от доста време, за какво му трябва на човек да се рови?
Цена? Качество? И двете? Обичате да експериментирате?
Предполагам съществуват екзотични масла, които теоретично са по-добри, но при условие, че посочените по-горе са се доказали от доста време, за какво му трябва на човек да се рови?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
inspektora написа:Някой има ли впечатления от това масло WOLF OFFICIALTECH 5W30 LL III? Белгийско е и общо взето има добри отзиви в руските форуми. Покрива VW 504 00/507 00, не само декларативно, като много марки, а сертифицирано. В сайта на производителя се твърди, че е с PAO базови масла. Цената му е добра, може би защото не се плаща за маркетинг и гръмка марка.
От конкретното масло нямам, но от марката имам и то на няколко коли.
Wolf Vitaltech 5w40 - на Сеат 1.9 тди поне 5 смени - идеално е, не става на вода до 10000км, не го гори, работи хубаво.
Същото на BMW E39 2.8 с Ванос. - Перфектно - не го гори, не чукат повдигачи, не се обажда Ваноса. По принцип БМВтата са капризни, но това го харесват
Същото на А6 - пак добри впечатления.
10W40 - на друго БМВ Е39, само че 2.0 ванос. Отново добри впечатления.
Маслата на Шампион са производство на Волф(демек едно и също е), като изпаднат на добра цена в Тех-ко винаги взимам (даже пиша на колегите в темата, за да си вземе още някой). Волфа сам по себе си също е на прилични цени.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Няма лошо да се пробват различни масла и неща.
Примерно аз на моята съм пробвал Motul, Castrol, VAG, Comma... Следващия път ще е някое друго.
Примерно аз на моята съм пробвал Motul, Castrol, VAG, Comma... Следващия път ще е някое друго.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Мотул с доказан произход,от доказан търговец,не ме впечатли. Чукаха повдигачи,шумен двигател,повишен разход на масло.
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
dobrin написа:Без да искам да обиждам никого - каква е причината да се търсят всякакви алтернативи, при условие, че в БГ могат да се купят качествени масла с гарантиран произход от реномирани производители?
При тези изкуствено надути цени на Мотула е нормално да се търсят алтернативи. Конкуренция ...
-
- Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
- Двигател: AHU 1997
Zdravko Zankov написа:Мотул с доказан произход,от доказан търговец,не ме впечатли. Чукаха повдигачи,шумен двигател,повишен разход на масло.
Същата работа.Повече никога Мотул
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
От 2002 г. насам поддържам всичките мои и семейни и приятелски коли почти само с Motul от Prospeed (от там е и Мотул-а във fanshop.vwclub.bg).
Как пък за тея близо 20 години на мен не ми се случи да ми тракат повдигачи, да ми го гори и т.н....
Естествено изпробвал съм по една или друга причина и други масла и мога да кажа, че от Мотула съм си най-доволен.
Последно преди месец сипах отново на Пасатът PD 131 к.с. Motul, но този път X-clean, вместо Specific 505.01. Според мен между тези две масла няма голяма разлика, защото отговарят на едни и същи стандарти, просто едното се води специално за VW и VW AG.
За 2000 км няма никаква промяна в нивото - вчера го проверявах.
Как пък за тея близо 20 години на мен не ми се случи да ми тракат повдигачи, да ми го гори и т.н....
Естествено изпробвал съм по една или друга причина и други масла и мога да кажа, че от Мотула съм си най-доволен.
Последно преди месец сипах отново на Пасатът PD 131 к.с. Motul, но този път X-clean, вместо Specific 505.01. Според мен между тези две масла няма голяма разлика, защото отговарят на едни и същи стандарти, просто едното се води специално за VW и VW AG.
За 2000 км няма никаква промяна в нивото - вчера го проверявах.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Мотул с доказан произход,от доказан търговец,не ме впечатли. Чукаха повдигачи,шумен двигател,повишен разход на масло.
На какъв двигател, с какъв пробег, в какво състояние и какъв Мотул? Стана ми интересно ...
Иначе аз от около 6-7 години карам само с оригиналното ВАГ масло от клубния магазин. Никога не съм имал проблеми или разход. Един Голф 5 ГТД 170 к.с., два Пасата Б6 и един Пасат Б7. Общо със сигурност над 200 000 км. А и към момента е на по-добра цена от Мотула.
Относно завишаването на цените ... Какво очакване имат хората не знам, но нали не си представяте, че някой ще продава каквото и да било за 3-5 % надценка? За каквото и да е, не само маслата? Или може би търговците трябва да работят за без пари ... Ако ги няма тях и вносителите, може би ще си го купувате от фабриката директно? С доставка равна на стойността на маслото? Успех ...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
InTerCooLeD написа:Факт е че Кастрола е най-репликираното масло,но се чудя откъде можем да си купим Оригинален Кастрол.Поради тази причина зачеркнах тази марка.Колеги ако знаете споделете откъде можем да си вземем оригинален Кастрол
Намерил съм възможност и си взимам маслата от Германия. Вече ако нещо "закъсам", намирам и в Бг, но избягвам да си купувам кастрол , гледам примерно на равеньол .
Ползвал съм кастрол, мотул, репсол, равеньол и др .
От клубния магазин също съм купувал.
Последните години карам предимно с Кастрол или Шел . И двете марки си ги търся отвън, къде от страх, къде заради цени . Шел при нас е на еб@ти цените , няма как да се ръсна двойно за едно и също.
М/у другото мога да кажа само на лични, да не става реклама, отде примерно може да се снабдите с Шел масло , на приемливи цени ( разбирай : близки до немските , на които намирам аз ) в регион СИ България. Собственикът на магазина го познавам, внася ги от Германия. Цените които ми каза са под масовите за Бг и малко над немските, на които аз го намирам. Предлага също и филтри на Ман или Пурфлукс .
Върни се в “Дизелови агрегати”