С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
Здравейте колеги,нека някой ,който е по-навътре с маслата сподели ,защо на сайта на Castrol маслото за ПД го дават,че е EDGE,а пък в БГ навсякъде ми предлагат Magnatec за ПД? Или аз нещо съм се заблудил?
Ами защото са тъпи измекяри. Няма модел на Кастрол Магнетик, който да покрива стандарта 505.01. Маслото на кастрол което се предлага в България е Кастрол ТХТ 505.01 и вече новото което е Edge 505.01 и двето са 5W40.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
аз като не съм с ПД и при мен е 505.00 мога ли да карам с 505.01 5w40 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
achodemo написа:аз като не съм с ПД и при мен е 505.00 мога ли да карам с 505.01 5w40
Да можеш

Почти всички масла 5W40 които покриват 505.01 покриват и 505.00
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
мерси колега 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карам с това:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1136.html
Купих го от вносителя за България.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1136.html
Купих го от вносителя за България.
- schmid
- Автомобил: Mk3
- Двигател: PL 1988
driver написа:Мой приятел си купи скоро Венто 1.9 GTD и всякави майстори му препоръчват какви ли не масла. Последно са му наляли някво 10В40 и той се оплаква че му се губи доста маслото. Сериозни течове няма /освен на капака на клапаните/.
Не е ли нормално да кара с минерално 15 В 40 ??? Клата е на 204 000 км.
Препоръчайте някаква добра марка масло за турбо дизел.
Мерси!
РАФИНИРАНО МАСЛО
- niko_77
- Автомобил:
- Двигател:
За ПД аз ползвам
Liqui Moly - Top Tec 4100-505.01-5w40
Liqui Moly - Diesel High Tech-505.01-5w40
Castrol - Txt-505.01-5w40
И трите модела им дават до 15000км. Лики Моли е по-евтино от Кастрола. Разлика между двете марки не намирам, по отношение на това колко доливам в мотора. При палене сутрин и с трите ми притракват повдигачите няколко секунди. Други параметри няма как да следя за съжаление.
Liqui Moly - Top Tec 4100-505.01-5w40
Liqui Moly - Diesel High Tech-505.01-5w40
Castrol - Txt-505.01-5w40
И трите модела им дават до 15000км. Лики Моли е по-евтино от Кастрола. Разлика между двете марки не намирам, по отношение на това колко доливам в мотора. При палене сутрин и с трите ми притракват повдигачите няколко секунди. Други параметри няма как да следя за съжаление.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:Цена и на колко го сменяш? Предполагам 30000км
Струва 82 лв с ДДС. Дават че се сменя на 15 000 км.От сайта на LIQUI MOLY дават това и това за моя мотор(AJM):
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1331.html
Именно 5W40 мисля да проверя колко струва другия път и да сипя. На него си пише че е за PD макар и сегашното да го дават за тоя мотор. Всеки може да види какво масло LIQUI MOLY е подходящо за неговия мотор тук:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... eiser.html
Аз се поинтересувах първо от цените на други марки. Намерих едно на 52 лв което става за PD и е немско. Марката не е толкова известна ама познавам вносителя защото пазарувам на едро масла (други) от него и няма да ме излъже, за справка това е второто от горе на долу:
http://www.eurooil-bg.com/main.php?&type=1
Реших да си купя LIQUI MOLY, обадих се на вносителя, цената ми хареса и го поръчах. Оказа се че вносителя ми е буквално под носа и си го взех от там.
Прави ми впечатление че цените в България са доста по-скъпи. Не знам с какво масло е била колата преди да го сменя ама започна да рабори по-тихо...може и да си внушавам.
@dragozow , май съм избрал правилното масло за скоростите ми, въпреки всички съмнения - само че на друга марка. Ако и маслата са им толкова хубави колкото и добавките, мисля че Лики Моли е един много добър избор.... ма незнам що съм някакси скептично настроен, към маслата
.

- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Аз лично карам автомобила си с друга марка масло, но баща ми е изминал десетки хиляди, може би стотици километри с Liqui-Molly и е много доволен като цена/качество.
Бих го препоръчал на всеки.
Бих го препоръчал на всеки.
- shtilkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз си намерих от това масло Amsoil който 1 колега от форума беше споменал
сега смятам да го пробвам и ще ви кажа как е с това масло като погледах малко из нета видях, че наистина на тестовете с масла се справя най добре така,че ще видим как се даржи на нашите Дизелчета. А пък ако някой иска да си купи такова масло мога да се заинтерисувам малко да взема телефон да си поръча тай като магазина който е станал скоро дистрибутор на това масло е в Шумен
.
П.С:За тия които са от Шумен магазина се намира зад Ластрада Близнаците кадето продават Авточасти

П.С:За тия които са от Шумен магазина се намира зад Ластрада Близнаците кадето продават Авточасти

- miti4nia78
- Автомобил:
- Двигател:
аз карам с ESSO 5w40-турбодизел,за сега съм доволен.някой може ли да ми каже нещо за него 

Върни се в “Дизелови агрегати”