Колко дизел ви горят колите ?
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко ви горят колите ?
В доста държави е 120 магистрала,и тука беше 120 преди години,не толкова много назад.Според мен дават 120 защото на доста коли разликата от 120 до 130 е 0.5-1 литър.Някъде от 110 нагоре доста рязко скача разхода.Айде може би не с литър за 10км повече,но за 20 повече единия литър е сигурен.И за да не плашат хората 
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:В доста държави е 120 магистрала,и тука беше 120 преди години,не толкова много назад.Според мен дават 120 защото на доста коли разликата от 120 до 130 е 0.5-1 литър.Някъде от 110 нагоре доста рязко скача разхода.Айде може би не с литър за 10км повече,но за 20 повече единия литър е сигурен.И за да не плашат хората
ехехехехе, машала бе колега!!!
А иначе за разхода над 120 е така.

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Сега не знам защо е ,но в Германия почнаха с ограничения с идеята да се редуцира изхвърялния в атмосфверата въглероден диоксид..караш по-бързо,гориш повече гориво за единица разстояние,замърсяваш повече..
а иначе на който му се пести ще пести,и на който му се кара бързо ще кара бързо независимо от ограниченията(поне тука в Бг),защото масово нямаме никаква култура за нищо и глобите и наказанията ги свързваме не с това ,че можем да направим беля и да убием някой и дори себе си,а стова да не ни вземат шапкарите 20те лева.ама това е друга тема да не я започваме и нея ,че няма край...
а иначе на който му се пести ще пести,и на който му се кара бързо ще кара бързо независимо от ограниченията(поне тука в Бг),защото масово нямаме никаква култура за нищо и глобите и наказанията ги свързваме не с това ,че можем да направим беля и да убием някой и дори себе си,а стова да не ни вземат шапкарите 20те лева.ама това е друга тема да не я започваме и нея ,че няма край...

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
за назапад, да, може ама в бЪЛГАРИЯ не важи на 100%...и все пак бирата тябва да се лее

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по последно замерване по борд - пасат б5 atj мотора поморие-залцбург (1750 км) , 2 човека + пълен багажник и пълни задни седалки с багаж , скорост 120 горе доло , с гуми 225/45/17 и 255/40/17 - 5,7 на 100 дидзел :П
-
mladeja
- Автомобил:
- Двигател:
Магистрала все пак е извън града.Така, че замърсяването ще е малко "по-малко вредно".Друго е непрекъснато никнещи светофари в града и като на пук на всички нас и защитниците на природата разцентровани на червена вълна.Ако караш с км. да речем 50-60 си в жертва на болния мазък който ги е настройвал.Иначе 70-80 или 30-40 км. в час.На тва му викам замърсяване.То и фаровете са в това число ама ще говорим за това по нататък.
Иначе по темата - никой не съм карал да ми пълни резервоара.3,8 л.на стоте за моя двигател си е напълно постижимо стига да караме в предвидените от закона скорости.Моят рекорд е 4,02л. на стоте - Пловдив-Китен-Пловдив - спазвал съм абсолютно всички ограничения като забежките ми са краткотрайни-забежки от закона.
Иначе по темата - никой не съм карал да ми пълни резервоара.3,8 л.на стоте за моя двигател си е напълно постижимо стига да караме в предвидените от закона скорости.Моят рекорд е 4,02л. на стоте - Пловдив-Китен-Пловдив - спазвал съм абсолютно всички ограничения като забежките ми са краткотрайни-забежки от закона.
- kopeletosuszaleza
- Автомобил: VW Jetta Mk6 2TDI DSG6
- Двигател:
След последното зареждане преди 50 дни, предимно градско с едно ходене до Ихтиман (и малко загубване, нали сме с GPS
) - 4.83 л./100 км дизел. Според Excel-a ми е излязло към 12 стотинки километъра средно 

- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:jos написа:Мойта гори, колкото и сипя.
За 100 км ще ти изгори ли 1 резервоар ако и сипеш?!
Колега, нищо лично към никой, но просто като чета малоумните коментари за разход на някой колеги и си задавам въпрос: "Аз добре ли съм, или съм луд?
".Както и да е, да не навлизаме в конфликти.
Жив и здрав!

- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
jos написа:SuN_CiTy написа:jos написа:Мойта гори, колкото и сипя.
За 100 км ще ти изгори ли 1 резервоар ако и сипеш?!
Колега, нищо лично към никой, но просто като чета малоумните коментари за разход на някой колеги и си задавам въпрос: "Аз добре ли съм, или съм луд?".
Както и да е, да не навлизаме в конфликти.
Жив и здрав!
Или колко ти гори или недей писа в темата! Тоя коментар "колкото и сипя" е чист СПАМ!
Под колкото и сипя какъв разход разбираш?!!!!
Верно е че има доста хора дето праскат некви измислени разходи... но тва си е техна работа (като има кой да им се върже)
Айде със здраве!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Б5 1998 1.9 ТДИ 110 АФН
Вчера го засякох.....35 литра нафта....730 км. с пуснат климатроник
по борд компютър ми отчете 4.6
Маршрут: Пловдив - София(Илиянци) - Бяла(Русенско) - Враца
Повече от 120 не съм го напъвал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ам аз не че подкрепям неразумното шофиране, ама как имате нерви да карате тия кораби с по 100 км/ч направо не мога да се начудя. Онзи ден по пътя към селото ми изпреварих един с почти нова Мазда 6 мисля беше, кара си с 60км/ч човекът и си спи зад волана, мислех да спра и да му предложа възглавница, лудница просто 

- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
drago_tr написа:Б5 1998 1.9 ТДИ 110 АФН
имам дружка на който му дръпнаха Сеата(толедо)...4.2 с клима...Монтана - София и обратно....
моита Джеси...10 извън ...по малко...нема братче....
turrisi написа:моита Джеси...10 извън ...по малко...нема братче....
- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
stefan4o написа:Ам аз не че подкрепям неразумното шофиране, ама как имате нерви да карате тия кораби с по 100 км/ч направо не мога да се начудя. Онзи ден по пътя към селото ми изпреварих един с почти нова Мазда 6 мисля беше, кара си с 60км/ч човекът и си спи зад волана, мислех да спра и да му предложа възглавница, лудница просто
И Аз не мога да си го обясня... Всеки все "бегачки" си взима пък после не дига повече от 100 км/ч...
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
@stefan4o не ти ли се е случвало да караш точно по някакъв селски път празен няма никой попреш волана с един пръст пуснеш си някое готино парче,палнеш си цигарка,или си пиеш кафенце, и си зяпаш наоколо природата..и съответно караш бавно и се кефиш...
и дори на по-централен път,рано сутрин на зазоряване,когато почти няма движение
много е готино пробвай 
@SuN_CiTy
маломощната кола и да искаш не може да се кара бързо,но на мощната не и пречи да се кара бавно и спокойно,и когато ти трябва мощност я имаш.също и малката кола не можеш да я напълниш с боклуци,но голямата можеш да я караш и празна,но имаш място когато ти потрябва
@SuN_CiTy
маломощната кола и да искаш не може да се кара бързо,но на мощната не и пречи да се кара бавно и спокойно,и когато ти трябва мощност я имаш.също и малката кола не можеш да я напълниш с боклуци,но голямата можеш да я караш и празна,но имаш място когато ти потрябва
Върни се в “Дизелови агрегати”