Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот vucata » Пет 21 окт 2011 22:15

kokobaroko1 написа:Здравейте.Не знам дали тук е мястото на този пост, но тук ми се стори най-удачно. Та по същество - продавам употребявано олио. Не съм търговец - просто си продадох колата и ще мине малко време докато си взема друга а всяка седмица купувам по около 60 кила и то само от ресторанти където (по принципа проба-грешка)знам че не го мешат с палмово масло. Продължавам да го изкупувам от тези места за да не остана на сухо като си взема друга кола след 2-3 седмици :lol: Олиото е прецедено и изсушено. Цедя го през 5 филтъра: 1ви за грубо пречистване; 2ри за по-финно; 3ти влагоуловител; 4ти центробежен(на около 10000 rpm); 5ти - блок от два филтъра за най-финно пречистване. Суши се при темп. от около 110 градуса и продължително аериране с топъл въздух. Та ако някой има нуждада драсне едно ЛС. Не ми се дава на прекупвачи.

Давам 50ст на литър

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пет 04 ное 2011 9:23

MAKAROW написа:
alopoo написа:ами нз. Чета тука из темата че е добре олиото да влиза затоплено в двигателя. Страх ме е да не запуша някоя дюза или да ме остави на пътя.

те страхливите не влизат в гората...

Човек аз не знам ти как си карал зимата 70/30 олио/нафта, но вчера си направих следния експеримент: 50/50 олио/нафта при 5 градуса в хладилника се сгъстява, но си е течно и не изглежда да е опасно. При -15 градуса в камерата сместа стана на желе! Желе точно като test геловете за миене на съдове! Така, че не мисля изобщо да сипвам смело както ти ме съветваш, а да си направя система за подгряване... Немога обаче да намеря подходящи клапани за превключване :roll:

toshkov81
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toshkov81 » Пон 07 ное 2011 23:21

130 лв струва 1 трипътен клапан предназначен за олио, във Варненската фирма САСОЛИО. в ибеи струва около40 долара. аз 2 години пробвам различни вариянти и все пак ще си купв два истински клапана зада си е наред всичко.

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Чет 10 ное 2011 19:19

и отработено моторно масло горим даже 1.6тд 50/50 :D

vas_konti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas_konti » Пон 14 ное 2011 9:26

Antracid написа:и отработено моторно масло горим даже 1.6тд 50/50 :D

Желателно е отработеното масло да е от бензинов мотор,ако е с АГУ е още по-добре.Отработеното масло от дизелов мотор е гъсто и със смолисти отлагания.

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Пет 18 ное 2011 18:54

:lol: да де ама кое дизел бензин газ всичкото е във варела просто загрявам малко маслото прецеждам и така евтина нафта

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Вто 29 ное 2011 22:08

Колеги един приятел гледал по топ гиър, че е добре на 97 милилитра олио да се слага 3 милиграма спирт на не керосинова основа. Даде ми 10 литра олио да пробвам така по неговата рецепта и колицата си върви, даже доста добре... Интересното е че олиото изглеждаше доста по-течно когато в него има някакъв спирт. Някой да си е правил подобен експеримент или дали знае дали е вредно за колата да се слага спирт в олиото?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 30 ное 2011 10:24

alopoo написа:Колеги един приятел гледал по топ гиър, че е добре на 97 милилитра олио да се слага 3 милиграма спирт на не керосинова основа. Даде ми 10 литра олио да пробвам така по неговата рецепта и колицата си върви, даже доста добре... Интересното е че олиото изглеждаше доста по-течно когато в него има някакъв спирт. Някой да си е правил подобен експеримент или дали знае дали е вредно за колата да се слага спирт в олиото?

Олио със спирт или с вода мисля трудно се смесват и след разбъркване отново се отделят.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 30 ное 2011 17:55

Я да попитам - как са алтернативните горива от към екология?

Потребителски аватар
Antracid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antracid » Нед 04 дек 2011 13:22

перфект :lol:

valeri_bg1993
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_bg1993 » Чет 08 дек 2011 18:35

Здравейте карам VW POLO 1.4D 92 година вече 12000км с олио може ли накой да ми обясни как да го топля това олио защото на темпеатура от 5,10,15 градуса на вън пали с много въртене и прекъсване защото е гъсто.Ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 10 дек 2011 15:59

Колеги,изпадна ми една оферта за олио,от една фирма за бързо хранене (БК) и се чудя дали да взимам за моя звяр.Олиото се сменя на 4 часа,защото му следят киселиността.

Какви филтри да използвам ?

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пон 12 дек 2011 19:30

Аз лично го затоплям на котлона до към 60 градуса, после го наливам в един отрязан крачол от дънки завързан на възел в единия край и накрая го наливам в туба, като на отвора на тубата минава през филтър от кафе машина. Нз дали е добре тоя начин на филтриране ама вече над 200 литра олио изгорих по този начин. На тебе колата ти ако е тоя пасат... нз дали ще е достатъчно само това

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 12 дек 2011 19:33

Тоя пасат е. АФН ми е двигателя (АВГ,ако трябва да съм точен)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 12 дек 2011 20:18

feikot написа:Тоя пасат е. АФН ми е двигателя (АВГ,ако трябва да съм точен)

Нали се шегуваш!? Някои обаче ще го приемат на сериозно и ще си съсипят колите. :banghead:

Върни се в “Дизелови агрегати”