Колко дизел ви горят колите ?
- cyberjack
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко ви горят колите ?
50лв 21литра софия-монтана-софия плюс въртене 4-5 дена из софията. мисля че нема нужда от газ!

Монтана-Варна-Монтана - 6,1/100. Четири човека и пълен багажник. Държа да отбележа,че предимно съм карал в лявата част на пътя.
Средната ми скорост беше 93 км/ч,а си покарах и във Варна. Не знам дали е много този разход(за 131 к.с.),но тайно се надявах да падне и под 6. Е... не падна. 
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bad_pesho написа:Монтана-Варна-Монтана - 6,1/100. Четири човека и пълен багажник. Държа да отбележа,че предимно съм карал в лявата част на пътя.Средната ми скорост беше 93 км/ч,а си покарах и във Варна. Не знам дали е много този разход(за 131 к.с.),но тайно се надявах да падне и под 6. Е... не падна.
Може да падне ако ти падне малко средната скорост.
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
dragozow написа:bad_pesho написа:Монтана-Варна-Монтана - 6,1/100. Четири човека и пълен багажник. Държа да отбележа,че предимно съм карал в лявата част на пътя.Средната ми скорост беше 93 км/ч,а си покарах и във Варна. Не знам дали е много този разход(за 131 к.с.),но тайно се надявах да падне и под 6. Е... не падна.
Може да падне ако ти падне малко средната скорост.
Тук да напиша и аз,заради близката ср.скорост.
София-Варна-92км/ч(без спиране-заредих на ботевградсо шосе в София и спрях в Дружба
)Та разхода-5.2 по борд,5.65 по колонка,това за Пассат АФН,110кс,комби с двама човека и малко багаж.
cyberjack написа:50лв 21литра софия-монтана-софия плюс въртене 4-5 дена из софията. мисля че нема нужда от газ!
каква е колата?
какъв е двигателя? май е бенц.
колко са километрите?
Баси поста. Едно изречение поражда 3 въпроса.
- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
Колкото му сипя, толкова ще изгори.
Извън шегата - градско около 8-9/100, а извънградско около 7/100. С гуми 185/55/15.
Извън шегата - градско около 8-9/100, а извънградско около 7/100. С гуми 185/55/15.
- cyberjack
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:cyberjack написа:50лв 21литра софия-монтана-софия плюс въртене 4-5 дена из софията. мисля че нема нужда от газ!
каква е колата?
какъв е двигателя? май е бенц.
колко са километрите?
Баси поста. Едно изречение поражда 3 въпроса.
колега
просто се обърках та не дочетох заглавието на темата - DIDO25
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат B5 1,9 TDI 110 кс,Кърджали-Свиленград-Кърджали-Созопол-Кърджали,4 човека с багаж и 100% включен климатроник,с доста разходки по морето-1000км.Сипана нафта за 130 лв,или 53 литра което прави 5,3л на 100км 

Здравейте,колеги наскоро си купих количка(VW Bora 1.9 TDI AHF) и ми е интересно 7,5
градско нормално ли е да гори? Обаче и не върви за тях! от Пловдив съм . Извинявам се предварително ако не пиша където трябва..
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Figo написа:Здравейте,колеги наскоро си купих количка(VW Bora 1.9 TDI AHF) и ми е интересно 7,5градско нормално ли е да гори? Обаче и не върви за тях! от Пловдив съм . Извинявам се предварително ако не пиша където трябва..
Ако караш само на къси разстояния и колата няма време да загрее е нормално да гори толкова,намери си ходене на по-далече напълни до горе и като се върнеш пак на същото място пак догоре за да разбереш какъв е разхода ! Но виж това дето не ти харесва как върви си е за диагностика !
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Моята докато беше топло я засичах от зумер до зумер(
и надпис Please refuel) с 10л. 150-160 км. градско,значи средно 6,5/100,на дълго до морето 5,1-5,2/100 среден разход по борд,там ме бе страх да чакам зумера
.
7,5/100 ми даваше когато ми беше развален актуатора и влизаше в сервизен режим
7,5/100 ми даваше когато ми беше развален актуатора и влизаше в сервизен режим
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
София - Пловдив, само магистрално, ср. скорост 114 км/ч - 5,5/100;
Пловдив - София, пак само магистрала, ср. скорост 124 км/ч - 6,4/100
Трима човека с лек багаж, Б6 1,9 ТДИ с Брезел
Пловдив - София, пак само магистрала, ср. скорост 124 км/ч - 6,4/100
Трима човека с лек багаж, Б6 1,9 ТДИ с Брезел
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Figo написа:Здравейте,колеги наскоро си купих количка(VW Bora 1.9 TDI AHF) и ми е интересно 7,5градско нормално ли е да гори? Обаче и не върви за тях! от Пловдив съм . Извинявам се предварително ако не пиша където трябва..
Твърде много даже....5.1-5.8 лятото до 6-6.5 зимата градско..7/100 е непознат за мен разход...А върви пущината...и то доста...чак ме хваща яд като се кача на 1.8ABS-а(който също си върви за класа)....
Колеги карах е на диагностика,казаха ми че центровката на помпата била ок.А бе нормално ли ви се струва голф 3 1.8 абс да ме мине с 2 коли ?
.. когато се дърпахме моита само ръмжеше,все едно дърпам някой...!!!както и да е карам разхода 7,5 нз вече...
.. когато се дърпахме моита само ръмжеше,все едно дърпам някой...!!!както и да е карам разхода 7,5 нз вече...- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дръпките не са мерило за нищо. Отнеси се по-сериозно към проблема си щом не си доволен от разхода.
Върни се в “Дизелови агрегати”