ТДИ махане катализатор
- georgi.docev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Махане катализатор ТДИ.
Днес да ви се похваля, махнах катализатора на моето пасатче, и както пишат колегите по горе, не сложих резонантно гърне ами просто избушихме вътрешността и сложихме всичко по старо му, отзивите ми са че турбото се чува малко по силно и разлика в звука на мотора няма, също така колата си върви както и преди, но някак си ми се струва че мотора не се мъчи толкова колкото преди. 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Гарантирано мотора диша свободно вече! 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Начи колеги аз мисля да и режа катализатора и да вида кфо има кфо няма.. чувал сам че имало някфа керамика която се запушвала и тая керамика струвало мангизи
има ли нещо верно в тфа... и после мисля да си затворя катализатора, предполагам че действието ша е като на права траба

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
И на мен наскоро ми казаха да хо махам тоя катализатор, защото нямало файда от него
и незнам какво да правя, а момчето дето вика че има керамика, да има и се купува май на хубави цени самоче незнам каде
май на вторични суровини ги земат тея работи.

prostakel написа:И на мен наскоро ми казаха да хо махам тоя катализатор, защото нямало файда от негои незнам какво да правя, а момчето дето вика че има керамика, да има и се купува май на хубави цени самоче незнам каде
май на вторични суровини ги земат тея работи.
Колеги,ако имате катализатори за продаване пишете ми на ЛС. ще ви дам добри цени,и ако ги вадите от гърнетата гледайте да не ги трошите на пърчета щото не ги взимат вече,керамиката трябва да е цяла,както си е поставена от производителя,за целта се реже гърнето и се вади цялото пърче керамика и след това се зашива и се връща обратно,това се прави когато гърнето е направено така,че не позволява да бъде заменено с тръба,както е при всички Пасат 5 и 5.5 и някои модели на Ауди където мотора е разположен с ангренажа напред. Когато катализатора е цял с гърнето се изкупува и по скъпо.

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
аха начи при мойта кола (голф 3) трябва много внимателно да се режи тоя катализатор и най добре е после пак да се завари
и права траба е хубава идея но нека да се вижда тама катализатора

- Sashko_Trg
Аз незнам все още какво да правя дали да го махам или да не го махам. Колата засега и с него си върви добре, ама незнам и той кога ще се издърни пък и може да се е прецакал вече, ама аз да не знам 

Колега махай смело после газзззз.prostakel написа:Аз незнам все още какво да правя дали да го махам или да не го махам. Колата засега и с него си върви добре, ама незнам и той кога ще се издърни пък и може да се е прецакал вече, ама аз да не знам

- Sashko_Trg
danii написа:Колега махай смело после газзззз.prostakel написа:Аз незнам все още какво да правя дали да го махам или да не го махам. Колата засега и с него си върви добре, ама незнам и той кога ще се издърни пък и може да се е прецакал вече, ама аз да не знам
Ще видим колега

- svetlio86
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Rabbit_TDI написа:Не си слагай резонатро-гният яко.Отрежи с флекса отдоло катализатора и извади керамиката и го завари пак-поне е оригнален и не гниеЗа ТДИ няма никво значение дали си с резонатро или изтърбушен кат.
и аз съм на това мнение

Някой знае ли как се сваля катализатора на АФН мотор на пасат. Свалих корите от долу не може, вероятно се свалят колекторите и се изважда от горе.
macrosito написа:Някой знае ли как се сваля катализатора на АФН мотор на пасат. Свалих корите от долу не може, вероятно се свалят колекторите и се изважда от горе.
Да колега от горе се изважда,но не се свалят колекторите.

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
macrosito написа:Някой знае ли как се сваля катализатора на АФН мотор на пасат. Свалих корите от долу не може, вероятно се свалят колекторите и се изважда от горе.
Аз на моя АФН му го махнах скоро,само вътрешноста де и после го завариха...При ме се усети ефекта...
Само филтърната кутия ли свали. Трите болта лесно ли се отвиват след катализатора, по-точно достъпни.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Я дай едно упътване по обстойно за демонтирането на кат-а.
Върни се в “Дизелови агрегати”