Tedko написа:Направи ми впечатление, от всички марки масла, които съм ползвал, Равенол-а изглеждаше доста по-гъсто от другите.
Как се получава така, че всичките са примерно 5W-30, а това има очевидна разлика във вискозитета. Става въпрос за маслото от тубата, при наливането му, при сходна околна температура разбира се.
Мисля, че съм обеснявал в предишни страници, че това означение на вискозитета с цифрите не значи много. Има масла 5в-30, които се припокриват по вискозитет с 5в-40 И това от една и съща марка. Просто едното и другото покрива минимални/максимални параметри за съответната категория. И донякъде е направено заради самите клиенти. Хора търсещи 5в-30 , не поглеждат 5в-40 . И обратно , т.е. за всеки влак си има пътници , отделно и фирмите си правят етикети , имат това , имат онова . Не знам дал би ме разбрал.. Няма и как да се напише, че маслото покрива и двата класа. Това тотално ще обърка клиентите и ще възникне подозрение в тях , аджеба къв е тоа пенкилер нали...
Преди време пък имаше търсене на 5в-50 на сериозен производител. Маслото беше наистина добро. Но го спряха. После други фирми решиха да "попълнят" тая дупка в търсенето и предложиха техни си масла 5в-50. Специално за две знам , че те предложиха 5в-40 ( буквално , щото такова реално излезе ) в туба на която пише 5в-50 ... И според закона бяха изрядни. Просто покриваха минималните изисквания за 5в-50 и това е.
Щом е оригинално маслото, не виждам защо да имаш притеснения . ПАО маслата са стабилни . Равеньол прави добри масла.