С какво масло карате дизелите си?
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Re: С какво масло карате дизелите си?
Не знам тук ли е мястото, но какво мислите за плазмените масла на Бардал и плазмената им добавка за масло? 

- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
jordan17772 написа:Не знам тук ли е мястото, но какво мислите за плазмените масла на Бардал и плазмената им добавка за масло?
Аз също бях питал за плазменото масло и ще ми е интересно да чуя.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Е как какво мислим за тях? Бате Филип тия месеци тях пробутва, значи са върха на сладоледа(пробвайте ги сега, щото другия месец може други да са най-убави) 

-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Кастрола си е Кастрол. Не случайно си е марка номер едно в света от време оно. Наскоро бях в официален сервиз на Мерцедес, там само с Кастрол се обслужват колите.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Предстои ми смяна на маслото на 2.0 TDI на аудито и досега на два пъти са ми слагали long life 0w30, но аз си го сменям на 10 хиляди. Понеже чета противоречиви мнения за това масло, въпросът е има ли смисъл да се слага такова, или може да се замени с друго? Понеже майстора е малко като номенклатурчик - каквото е предписал производителя - такова... Пък аз дори не знам дали точно това е предписано. Затова става въпрос:
- Traytor
Е то ти отговаря на спецификацията и е това което VW слагат при смяна. Не съм сигурен сега с кой бранд работят. Всички хвалят равенола, за следващата смяна съм приготвил тубата и аз, даже и на А3ката сипах, като че ли работи по-добре(тихо).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки като смени маслото с каквото и да било в началото казва, че работи по-тихо...
- Traytor
И всеки като ти види името се изприщва. Можехме да измерим децибелите в гаража за да ти предоставим черно на бяло стойности. За нормалните хора във форума, просто споделям първоначално мнение. Ако маслото беше изкарало цял интервал, нямаше да го коментирам, но бардала в А3ката беше на 2000км. Направи ни услуга и преди да коментираш, прочети си коментара, изтрий го и тичай във threads(няма да липсваш на никого).
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Lupender написа:Предстои ми смяна на маслото на 2.0 TDI на аудито
Купувай си на шел 0в-30 507.00 линк , да се види кое точно, вече отде ще се купува, друга тема https://www.mein-motoroelshop.de/motoro ... =550042371
Маслото е добро и читаво , с прилични резултати по тестове, с прилична цена ( всъщност за цената не съм много сигурен при нас ) .
И си го сменяй там как прецениш.
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
freewaynikolay написа:Всеки като смени маслото с каквото и да било в началото казва, че работи по-тихо...
Вярно е. И аз като налях Бардала в началото работеше изключително добре, обаче след 4000км изгуби тотално качествата си и доста прозираше на щеката, особенно когато го измеря, след като съм карал със скорост 130-160км.
Върни се в “Дизелови агрегати”