Мнения за Golf 3 TDI 1Z 1997г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nicki4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicki4 » Чет 24 юли 2008 16:09

Здравей, аз имам тди 97 и искам да ти кажа, че съм много доволен от него. От средата на 96-та голф 3 са с AHU мотора. Няма да съжаляваш стига двигателят да е читав. Задължително някой майстор да го прегледа преди да го вземеш. Много ми е смешно като на светофара, някой коли 2000+ пък били те и мерцедес взимат да правят димна завеса от сажди, а моя не пуска черни облаци. За това ти казвам, че ако наистина е читав мотора ще останеш приятно изненадан. Много добре си дърпа купето, а за разхода аз пък съм склонен да повярвам, че е такъв. Аз съм бил във финансова криза и ми се е налагало да мина 300км с 12 литра - стигнах. Но няма смисъл повече да говоря, защото всеки сам си хвали колата. Покарай я и си прецени дали е това което наистина искаш, но без да я прегледа някой дизелджия не прибързвай да я вземаш.

Благодаря колега. Година на производство по документи е март 97г. и е 1Z двигател. Да се върне майстора ми от чужбина па ще видим, като гледам стои от 9-ти насам няма купувачи.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 24 юли 2008 20:40

nicki4 написа:Година на производство по документи е март 97г. и е 1Z двигател. Да се върне майстора ми от чужбина па ще видим, като гледам стои от 9-ти насам няма купувачи.

Годината на производство няма как да я видиш по документи - можеш да видиш датата на първа регистрация. След юли 96 на Голф 3 няма двигател 1Z; дизелов двигател с 90 к.с. е AHU или ALE.
Това, че стои толкова време без купувачи означава че цената му е висока (за състоянието).

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 25 юли 2008 11:52

И аз да се включа като притежател на 1Z 94год. Трябва да кажа че двигателя наистина е много добър и си дърпа много доволно(е не е като AFN но е достатъчно добър) Моя е GT изпълнение и е с барабани отзад! Мисля че може и под 5500 да се свали но пък ако много те кефи и си с готови мангизи...ГАЗ! Аз моя като го взех му сменях масло филтри,един датчик на АБС перка на радиатор,термостат и некви още дреболии! Всичко излезе 400 и нещо ама вече не помня точно! От там нататък нищо не съм пипал по двигателя! само нафта слагам:) Единственото в описанието на тая кола ме притеснява факта че е от Италия! Такива говеда са тея копелета въобще не потдържат масла не сменят изобщо може доста неща да и има които да почнат да се усещат след 2-3 седмици! Карал съм две коли от Италия! първата беше добра втората пълен провал! Така че такава покупка си е игра на руска рулетка! Разбира се това е само моето мнение с което не ангажирам никого! Но не съм от тези които казват---> "на мой приятел приятеля... и т.н. Всичко което казах съм го изпитал сам и в заключение мога да кажа че от Италия само жена бих си взел!

П.С. За шума не се тревожи-нормално е... 1Z e най шумния от всички дизелови голфчета!

Върни се в “Дизелови агрегати”