Smeagol написа:itan75 написа:...купили ИМ ААЗ и регнали се тук във форума да четат за Великио мотор

и се правят на голяма работа,аз ква вина имам...
Хайде посочи къде някой от сериозните колеги е посочил AAZ като
най-добрия двигател. Това е непретенциозен двигател, ако попаднеш на читав екземпляр. Признавам си, че не съм карал 1.6 TDi, но ако погледнеш по-внимателно ще видиш, че съм казал - нито един от двата не става! На по 15+ години са, което е жалко

Колкото и да е добър един автомобил/двигател той има своя живот.
Според мен най-добрия вариант е да търси TDI, пък било то и друга марка

По-икономичен, по-мощен, по-нов

За 1000001 път го пиша това, а някои колги се въртят колко е лош AAZ-та
И друго - посочил съм, че става въпрос за Голф 3-ка с двигател 1Y, който е точно 64 черни от сажди магарета

Кво трябва да ти отговоря незнам,като даже и не си се качвал в 1.6тди...Какво има да сравняваш лично ти,като на всекиму е ясно че човек така е устроен,че се привързва много към настоящата си кола.Исках само да кажа,че 1.9ТД е издънката на ВАГ.Това да срваняваш,че колата била на 15+ години е малко неуместно,защото може да си стои като моята само в гаража,а да си карам всекидневно служебната кола.Какво означава безпроблемен и читав ААЗ докато не му търсиш шайбата на коляновия вал в някоя нива ли?

.И как примерно имаш наглоста да твърдиш,че бил много надежден,като във този двигател няма абслолютно никаква електроника и на базата на механика изпитана с годините пак дава дефекти?? Малък дефект ли е да ти набие клапаните,заради един пиклив болт на коляновия вал и шпонка...баси подигравката мале.Какво ми твърдиш,че е много надежден с какво..една съвременна каруца теглена от кон има повече екстри от един ААЗ 92г.Какво очакваш да ти се развали по котора??? Ел.стъклата,АБС,Климатроника(ако е афтърмаркета слаган в Италия Диавия),Ел огледалата,Хидравличния ти волан ли очакваш да даде проблем,съединител ли очакваш да дефектира скоро с тез нещастни 75к.с.Най-важното което не трябва да става при толкова опростена каруца е да фърга ангренажи и да мени центровки като лудо магаре,а точно това прави ААЗ.Почти съм се скарал с най-добрия си приятел заради този тъп мотор.Един мой познат му падна задна лява гума направо от лагера на Голф 3(сега като се сетя вече щото лично ходих с камиона,който има кран да го товарим)плюя по тази марка коли,защото Слави едва оживя.Коя е тази здрава марка автомобили без старите Шкоди и някои Жигули(Лади)на които хвърчат колела по време на движение

Сега върлите фенове ше креснат,че лагера е бил пренатегнат,че нямало грес и хиляди простотии от рода,но не всичко си е било изрядно.Та вече от една кола единствено ставаща за скраб след преобръщането по таван причинено от отхвръкването на задна лява гума един друг мой приятел Иван с ник ПАЧ,някои може да го познават,защото пише във форума,но в раздела за въздухарите с другия фен Митко.Спазарих "МЪРТВОРОДЕНИЯ' от Слави за 700лв(това преди около 2 години) и почнахме по-малко да го вадим от Голфа,щото беше намлян много.Естествено беше да го разглобим до последния болт за да се види дали няма пукнато бутало примерно с уговорката,ако има нещо сериозно след удара да го върнем.За щастие "здравия и непретенциозен ААЗ" нямаше механични повреди след удара,освен обичайните на пръв поглед за всеки "МЪРТВОРОДЕН',а именно голям луфт във оста на турбината,масло във всмукателния колектор,тъкмо тръгваща да превърта шпонка.Обаче колко ударници тука във форума знаят през какви терзания се минава за да се присади ААЗ на бус Фолксваген Транспортер.Както и да е след близо около месец "МЪРТВОРОДЕНИЯ'движеше буса с максимална скорост от 95км/ч облян целия в масло изпуснало от знайна и незнайна семеринга.Толкова от мен за ААЗ с който не ща да имам допир и най-гадните си кошмари.А на колегата КИКО 946 искам лично да се извиня(а и на всеки,който е намерил някава обида в някой от постовете ми).Просто темата беше кой е по по най-16 ТДИ или 1.9 ТД и аз изразих мнение.Съжалявам много,че наруших бащинията(форума)на някои които се мислят за ..да гледат сега БТВ репортерите за зависимоста от интернет.Аз лично макар и да продължавам да обичам марката,защото по някакъв начин е оставила дълбока следа в мен никога вече не ще подкарам нещо от ВАГ групата.Да отварям ли отделна тема защо? А и само да попитам някой дето като мен прави по около 300км средно на ден(служебно естествено като шофьор) гледал ли е ей така като го налегне скуката по магистралата колко коли от концерна ВАГ има в аварийната лента и колко от собствениците им се суетят около вдигнатия капак.За да не останете с грешно впечатление за мен,освен мен никой не е спирал да им предложи помощ,да ги изтегли до най-близкия сервиз,а настъпва до дупка и се подхилва ехидно.Вчера се върнах от Турция с личната кола(няма да казвам за сега каква е),но между Кумбургас и Силиври имаше спрял с аварийната лента Фолксваген.Този път не спрях,защото грам думичка на Турски незнам и не можех да помогна,а и имаше малки деца в колатаи шофьора махаше безнадеждно в дъжда.За момент ми мина черната картинка как бих се почувствал АЗ на мястото на този турски шофьор с моя "непретенциозен ААЗ" с жена и дете с колата,а аз търся шайбата на коляновия вал в нивата незнаещ грам думичка В ЧУЖДА ДЪРЖАВА.Дано никой не се обидил за нещо.Поздрави.