чакайте сега да се изясним защото всички се разминаваме

Андонов, мерси за илюстрацията, май в нея е ключа
та значи

има 2 кутийки с прозрачни капачета:
1. централно в горната част на моторния отсег, под кухината на двигателя за чистачките, тази казахме че е само за подгревните свещи на антифриза и тотално я изключихме.
2. в дясно под казанчето за антифриза е втората кутийка с прозрачно капаче, тя е доста голяма при г3, според етк тази кутийка регулира перката на радиатора при коли с климатик, това е единственото което пише
кутийката обаче има една букса с много на брой тъкни проводници, предполагам това е управлението на перката, а от предната част има 50А бушон (пластинка) и една груба букса с дебели кабели която има съмнение да е за подгревните свещи

просто от илюстрацията на Андонов в тази част на колата няма абсолютно нищо което дори поне малко да намирисва на това което търсим
може би е това, лошото е че при мен бушона (пластинката) е здрав и пак няма подгряване, сега ще премеря дали след като релето в бушониерата затвори веригата, дали плюса който пуска релето не идва тук на тази кутийка
явно при пасаторите е отделно изведен този бушон, а при г3 е комбиниран в един корпус заедно с управлението на перката на радиатора
fox_vt написа:даниел виж съвсем сериозно има ли луфт в зъбчатката на коляновия вал аз бях с същите симптоми демек едвам пали а като запали гася и после барут побарка ме напрао значи намираш си още един приятел с тебе колата трябва да е загряла трчбва ти една голяма отверка и гидоре с удължение даже две удължения първо навиваш волана мисля наляво докрай след тва твоят човек маха капачето над маховика то е гумено с халка няма как да не го видиш заклинвате с отверката маховика а ти хващаш с гидорето покрай гумата болта държащ зъбчатката не се сещам обаче колко беше той май 19 ма не сам сигурен и започваш да напъваш да въртиш (колата трябва да е на свободна) първо на едната страна после на другата ако мръдне болта без да мръдне маховика значи имаш проблем

това е начина за проверка без да смъкваш ангренажа НО пак повтарям колата трябва да е загряла иначе болта даже и да има проблем няма да мръдне
изгубих те нещо, маховика не е ли между скоростите и двигателя? как да го заклиня? от там където описваш е демферната шайба и ремъците
бтв. докато не видя + на лулите на свещите друго няма смисъл да пробвам и опитвам, при мен точно това е проблема