голф 4 въпрос за мощността
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 4 въпрос за мощността
Естествено, че ще свири, тя до сега е била така затапена, че въздух трудно е минавал през нея. Свиркай си и карай колата.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега дори и когато е на слаби обороти (малко под 1000 ) ли трябва да свири ?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи какво разбираш под свирене. Да, трябва да се чува звук от нея, нали се върти все пак, макар и на по-ниски обороти.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
а колега при теб така ли е - нека и някой колега който е чистил турбина скоро да си каже мнението !
То иначе когато я сглоби и първият път като изгасвахме колата се чуваше някакво изпускане на въздух но после го оправи (незная защо така се е получило ) и сега когато я загрях хубаво колата имам чувството, че като дам на място газ и се чува освен свиренето и изпускане на въздух - и това ли е нормално?
Дано да съм се изразил правилно
То иначе когато я сглоби и първият път като изгасвахме колата се чуваше някакво изпускане на въздух но после го оправи (незная защо така се е получило ) и сега когато я загрях хубаво колата имам чувството, че като дам на място газ и се чува освен свиренето и изпускане на въздух - и това ли е нормално?
Дано да съм се изразил правилно
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едното е свирене, другото е свистене. Лесно могат да се объркат. Звукът от въртящата се турбина не трябва да се бърка с изпускането на налягане, но ме съмнява, че може лесно да се установи. Ако на диагностиката не ти дава проблем, значи трябва да е наред.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:Колега дори и когато е на слаби обороти (малко под 1000 ) ли трябва да свири ?
споко колега,нормално е да се чува и на място! както са казвали и други преди мен-като я чуваш е екстра ако млъкне се притеснявай

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:shemkov написа:Колега дори и когато е на слаби обороти (малко под 1000 ) ли трябва да свири ?
споко колега,нормално е да се чува и на място! както са казвали и други преди мен-като я чуваш е екстра ако млъкне се притеснявай)
Е да така е но до сега не съм я чувал на място и ......
То по какъв начин се кога включва турбото ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
турбото на място си е под максимален товар от геометриятя-трябва да се чува през ауспуха-какво искаш да се включва
ако вие е проблем вече...

ако вие е проблем вече...
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново колеги!
Реших да продължа тази тема тъй като отново имам проблем!
Изчистихме турбината цялата сменихме вакума който се намира до турбото долу (сложихте 2ра употреба)
Сега колата не забива като преди но няма ряз - турбината ми казаха, че надува в нормите незная вече какво да правя а така като не набира като преди се дразня адски много !
Моля споделете още някое мнение по въпроса.
Реших да продължа тази тема тъй като отново имам проблем!
Изчистихме турбината цялата сменихме вакума който се намира до турбото долу (сложихте 2ра употреба)
Сега колата не забива като преди но няма ряз - турбината ми казаха, че надува в нормите незная вече какво да правя а така като не набира като преди се дразня адски много !
Моля споделете още някое мнение по въпроса.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колектори чистихте ли?Тръгнал си по пързалката - този онзи,ненужна смяна на части,един ти прави едно,друг ти казва друго.Може би е въпрос на настройка на актуатора,но не се знае!?Имаше някъде теми за актуатора как се настройва.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:Колектори чистихте ли?Тръгнал си по пързалката - този онзи,ненужна смяна на части,един ти прави едно,друг ти казва друго.Може би е въпрос на настройка на актуатора,но не се знае!?Имаше някъде теми за актуатора как се настройва.
Ами колега то самият вакуум дето е вътре от него изпадаха някакви като песачинки .....
Точно за това го сменихме
Аз имам подобен проблем с колата си.Голф 4 131 коня.
Значи колата беше в сервиз за ремонт на предна броня и стъкло, но от както си я взех турбото ми нещо не се пуска.Преди това на около 1800 оборота се пускаше а сега вече не.И понякога на около 3000 оборота се 1 нещо ме дърпа назад както при колегата
Значи колата беше в сервиз за ремонт на предна броня и стъкло, но от както си я взех турбото ми нещо не се пуска.Преди това на около 1800 оборота се пускаше а сега вече не.И понякога на около 3000 оборота се 1 нещо ме дърпа назад както при колегата

-
- Автомобил:
- Двигател:
milkov написа:Аз имам подобен проблем с колата си.Голф 4 131 коня.
Колега вав сервиза наи вероятно са забравили да зака4ат някои марку4 или не6то по турбо пати6тата,вапреки 4е те не пре4ат да се свали бронята но не6то има разка4ено.успех

колега на мен ми правеше същото закачих да я видят и клапан на вакумите ми се е...ваше смених го и сега съм 6 точки ,и аз така чистиха ми турбото ,колектори .Взех нов клапан н75 и накрая тоя клапан на вакумите. Със същия двигател ми е колата но си струва като я по стегнеш после си пушка аз като сменях ангренажния ремък ми казаха че водната помпа ми е оригиналната смятай 99г. ми е колата
всичко зависи от този който я е карал в какво състояние ще ти я остави,изроди има всякакви
хубавото е че е ваген иначе тая помпа да е заминала отдавана
всичко зависи от този който я е карал в какво състояние ще ти я остави,изроди има всякакви

Благодаря много за съветите.Утре или най-късно в понеделник отивам да ми я видят и след това ще пиша какво е станало 

Върни се в “Дизелови агрегати”