чукане в мотора на 1,9 тди
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Re: чукане в мотора на 1,9 тди
И на мен почна да ми работи твърдо мотора 1,9 ТДИ афн-98г, като този от първия клип. Стана изведнъж, на почти студен мотор за около 3-4 минути, после изчезна. След престой на автомобила около 3 часа, като запалих, пак същият звук. Угасих изчаках малко и запалих.Пак същото. След около 2-3 мин изчезна и колата пак доби мощност и заработи меко за около 5 мин и пак почна номерата
Проверил съм центровка, да не е прескочил зъб, не е. Масло има. Умна дюза 107 ома.Развъртах тръбичките на дюзите една по една докато почне да хвърля гориво, мотора веднага си променяше оборотите. Преди време като си демонтирах подгревателните свещи за проверка ми направи впечатление, че на 4-ти по свещта имаше масло. Може ли да е заседнал клапан понеже ту работи нормално, ту твърдо? Поздрави!

-
- Автомобил:
- Двигател:
За да се промена работата на мотора има друг проблем колата ;не е механичен.СЪмнявамсе да е клапан той има две положения или работи или не изгаря но няма да се промени и да се оправи. по скоро може помпата да прави въртели или някоя дюза.Светвали ти лампата за авариен режим?Може да пробваш да смениш горивния филтър защото може да се е напълнил с паравин и да не допуска нафта и като пропусне да се оправя има много фалшиви нафти аз затова лято и зима си слагам добавка TDA NA CASTROL зада нямам проблем с нафтата.поздрави и пиши като разбереш какво е
- bigmiro
Здравейте пак, тази сутрин свалих капака на главата и прегледах пуловете. Нямаше блокирал, но на 4-ти цилиндър единият е с много разбито гнездо. Има изместен материал от него навън, поне 0.5 мм му е луфта. Снимах го и го показвам. Може предния собственик да е късал ремък ли незнам от какво е станало така.След монтажа на капака запалих мотора и металния шум в мотора го нямаше. Може би като съм го въртял насам натам и сега да се движи по добре, но това трябва да се прави, но като се прибера, че сега съм на очни и съм на 130 км от в къщи!
На ВАГ показва, че машинката на спирачките не е добре, може ли и това да има отношение? Четох някъде тук, че имаше ама сега не мога да го намеря!
- bigmiro
Колеги, оправих си проблема. Оказа се окислени контакти на реле 219 което стои до компа в кутията. Това е релето на мотора което казва на компа, че е запален. От това, че нямаше връзка м/у контактите ми излизаха 4-5 грешки. Моторът сега си мърка като коте
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ок аз ще погледна и мойто как е
Върни се в “Дизелови агрегати”