И ако не стига или пада под 90 стрелката си е засмяна термостата.
Andonov написа::да:
Andonov написа:
Oт 96г нагоре всички от ВАГ така показват.
Даже ще коригирам колегата от 75 до 100 градуса стрелката винаги е на 90 градуса. Закачал съм чисто нови коли и пак е така
milmar написа:
Ако става въпрос за новите , това да си под 90 градуса означава да си на 60 ?
.
passatfan2780 написа:ами чета си и не вярвям на очите си .а бе хора вие от колко време си карате колите.от моя опит и изминати километри със почти всички ппс които се движат на четири и повече колела си е неписан закон при изкачване на големи наклони температурата се повишава в следствие на "тормоза",който се прилага в/у двигателя и саответно при спускане на голям и далаг наклон се успокоява двг-то,движим се с определена скорост при почти най ниски обороти за саответната предавка,т.е. ако на 5 или 6,или която и да е по висока предавка на равно се движим със 100км на 2500 оборота то на надолу е горе долу около 2000 оборота,двг-то се натоварва по малко и си правим извод за температурния спад,много взех да философствам, но това е положението според мен,ако съм съгрешил нека по компетентните ме поправят.
приемам критики по моето мнение с цел да се изясни проблема,но пак казвам обиколил сам Европа поне 4 пъти с автобуси,камиони и леки коли,така че казах това което съм добил от опита си като професионален водач
PoloBeP написа:Работата на термостата е да достига оптимално бързо и да поддържа нормалната работна температура на двигателя...
Ще я водя на майстор той да си каже думата...
Код: Избери всички
Има логика дори и да ти е затворен термостата при дълго спускане на студено, да ти падне температурата. Все пак през решетката и радиатора минава студен въздушен поток, който блъска отпред двигателя. На място въздушния поток отпред липсва и тогава си вдига температурата нормално...
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта