hooligan_sk написа:Доста хора говорят че твърдия маховик разбива скоростите, като довода е че дизела тресе яко... ми ок, 1Z нали не е с демпфер, как са се излъгали да го произведат? Или неговите скорости са от криптонит? Ами още по-старите дизели като ААЗ - и те не са с демпфер и на техните кутии нищо им няма?? Искам някой да ми отговори на този въпрос, лично аз няма нужда да сменям, или някой го е сменил преди мен(трудна работа) или тея демпфери си изкарват по поне 0,5млн км(което всъщност е факт, ауто билд писаха за фабиа ТДИ на 700 000км в идеално заводско състояние). Та просто да се изясни въпроса - абсолютно задължителен ли е демпфера или може да се кара според джоба?
ми отговарям ти. Какъв е въртящият момент на 1z и какъв е въртящият момент на AFN който му е горе долу набор и какъв е на AHF. За PD мотори въобще няма да говорим щото там въртящият момент е още по голям.
На новите голфчета, защо има 7 степено DSG на малките 1.9TDI 105к.с мотори, но 2.0TDI го има само със 6 степенна DSG кутия - отговора е че 7 скоростните DSG-та не издържат на по големи натоварвания, поне според производителя.
Що се отнася до демпферният маховик - ако да речем тампоните на двигателите ви се скъсат, оригиналните на Голф 4 и трите струват около 650лв..... спокойно може да ги премахнете и да заварите по един винкел, може да сложите и парче гума между тях да обира вибрацията. Колата ще върви нали така, въпроса е как или с цената на какво?
Няма начин да не сте доволни от нов съединител било то и недемпферен комплект сравнен с износен съединител с разбит демпферен маховик. Замисляли ли сте се колко щяхте да сте по доволни ако комплекта беше демпферен?
5 степените TDI-та кутията може да не се маха напълно понеже има място. 6-степените TDIта кутията се маха понеже няма място. На моята кола съединителят и бе сменен точно за 3 часа с всичкото разглабяне и сглабяне, обезвъздушаване и т.н.т.