Замръзнал дизел в движение !!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзнал дизел в движение !!!

Мнениеот passat123 » Вто 31 яну 2012 0:10

Колеги понеже аз съм малко човек който не вярва до като не види и си
направил експеримет колкото и да ми се смеете заредих от 3 бензиностанции в тубичка метана ... по 1 литър нафта от
най - прочутите в Бг бензиностанции и ги сложих в хладилника камерата - 16 градуса в шишенца по
0,500 мл. от минерална вода . За около 12 часа и трите нафти бяха станали като катък
бяха сменили цвета си на бананово зелено жълтеникаво и като ги разклатих се виждаше не напълно
ледена течност но си е фатк ,че беше по зле от ефекта мастика на кристали !

От там разбрах какво иде реч това го направих преди месец !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 31 яну 2012 9:48

Само да кажа че половин литър в пластмасово шишенце сложено във фризера не е като 20л в резервоара на улицата :012: Хората не случайно казват в големия студ да не оставаш с малко гориво,така че тези експерименти имат по-скоро шоу характер и от тях не могат да се правят генерални изводи, иначе половината коли вече да са недвижимо имущество докато не стане поне +10 градуса :idea:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 31 яну 2012 10:37

Така е, в шишето по-бързо ще се гелоса отколкото в резервоара. Но важно е желанието :)

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 31 яну 2012 10:44

K написа:Така е, в шишето по-бързо ще се гелоса отколкото в резервоара. Но важно е желанието :)

Да,но от резервоара до дв. има.....2м. горивопроводи със сечение доста по-малко от 0,5л шишенце mhihi +горивен филтър ,който спира да пропуска гориво ако се задръсти с мънички кристалчета.
Та мисълта ми е,че при покой за една нощ първо горивопроводи и филтър замръзват и после резервоара...

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 31 яну 2012 15:08

Малко раздвижване по темата колеги.Предварително искам да заявя ,че експериментът който провеждам е любителски и не претендира за точност!!Важно е да се каже ,че условията и пособията които се използват (съдове,термометри,фризери,фотоапарати) също са далеч и нямат нищо общо със и от лабораторни и са любителски-подчертавам!!Така,че ако някой има претенции към изпълнението и точността-ще е прав!!При изпълнението няма да проявявам пристрастие !!Моля засегнатите страни да го имат в предвид гореизложеното.Благодаря! Сега малко снимки :
Изображение0370.jpg
Напълнените бутилки..
Цветът им варира от лимонадено-жълто през зеленкаво-кафеникаво и завършва на леко мътен.Изреждам по бистрота горивата от най-бистро към леко мътен цвят: Лукойл
Изображение0378.jpg
Ромпетрол
Изображение0379.jpg
Шел
Изображение0381.jpg
Петрол
Изображение0377.jpg
Това е след едно денонощие в гаража ,температура около 2 градуса (забравих снимка на термометъра) Снимката на ОМВ ще я кача отделно ,че нещо не се получи..

Последна промяна от samo_pechka на Вто 31 яну 2012 15:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 31 яну 2012 15:14

Снимката която не се получи я качвам наново: ОМВ
Изображение0380.jpg
Още снимки :Подготовка за "замразяване"
Изображение0384.jpg
фризер...
Изображение0385.jpg
термометър на фризера(между другото съм сложил и два обикновени термометри-съжалявам ,че не са поне малко "по-маркови"-такива имах и такива сложих)..
Изображение0388.jpg
Сега ще се изчака поне 12 часа за резултат..търпение хора.. :drunk

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 31 яну 2012 15:31

Само да уточниш нафтата от ОМВ каква е - премиум или спринт
и предполагам че на Лукойл е от обикновената

И да видим утре резултатите heavy metal zork

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 31 яну 2012 15:41

Andonov написа:Само да уточниш нафтата от ОМВ каква е - премиум или спринт
и предполагам че на Лукойл е от обикновената

И да видим утре резултатите heavy metal zork

Аз по-напред в темата споменах ,че горивата са от по-евтините дизели на съответните вериги(тези които имат избор от два вида),а тези които имат един вид дизел-взех него.Който иска по-точни подробности ,има снимки на касовите бележки-там е описано точно "вида" дизел(пак по- напред в темата)..

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 31 яну 2012 15:54

Да прескочил съм го. :oops:

Stivi написа:Само да кажа че половин литър в пластмасово шишенце сложено във фризера не е като 20л в резервоара на улицата :012: Хората не случайно казват в големия студ да не оставаш с малко гориво,така че тези експерименти имат по-скоро шоу характер и от тях не могат да се правят генерални изводи, иначе половината коли вече да са недвижимо имущество докато не стане поне +10 градуса :idea:

Стиви прав си донякъде. Това че количеството е различно ще влия единствено на времето до желирането на горивото при константна температура. :wink: Така че лично за мен теста с фризера е показателен за качеството на горивата ни.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 31 яну 2012 17:02

Това е да си фен човека прави експеримента нагледно !

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 31 яну 2012 22:38

Нафтата е ясна, ама вижте какво е положението с маслото...

http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... r_embedded

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Вто 31 яну 2012 23:02

Сипвайте си нафтата в шишета от минерална вода, за да виждате какво сипвате. Слагайте керосин или бензин в нея и една идея от мен - Ако имате възможност да си намирате нафта я наливайте във варел леко под наклон, така че всички отайки да се съберат в ниското. Последните няколко литра изхвърлете. :да:

Това че сипвате от големи вериги бензиностанции не дава никаква гаранция за горивото, дори обратното.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 31 яну 2012 23:09

Вълков написа:Това че сипвате от големи вериги бензиностанции не дава никаква гаранция за горивото, дори обратното.

В големите вериги работят много хора и има чести проверки, затова горивата не се кръщават много. А в малките затънтени бензиностанции пробутват всякакви мизерии. :deal

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 31 яну 2012 23:19

Вълков написа:Сипвайте си нафтата в шишета от минерална вода, за да виждате какво сипвате. Слагайте керосин или бензин в нея и една идея от мен - Ако имате възможност да си намирате нафта я наливайте във варел леко под наклон, така че всички отайки да се съберат в ниското. Последните няколко литра изхвърлете. :да:

Това че сипвате от големи вериги бензиностанции не дава никаква гаранция за горивото, дори обратното.

Колега ,къде има керосин,че и аз си търся...Дали се продава на дребно някъде?Зимата е мн ефикасно да се добавя в нафтата..

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Вто 31 яну 2012 23:41

Ljubon написа:
Вълков написа:Това че сипвате от големи вериги бензиностанции не дава никаква гаранция за горивото, дори обратното.

В големите вериги работят много хора и има чести проверки, затова горивата не се кръщават много. А в малките затънтени бензиностанции пробутват всякакви мизерии. :deal

Винаги зареждам от малка бензиностанция, на която не кръщават бензина и разликата с лукойл е осезаема в полза на малките. :да:
samo_pechka написа:
Вълков написа:Сипвайте си нафтата в шишета от минерална вода, за да виждате какво сипвате. Слагайте керосин или бензин в нея и една идея от мен - Ако имате възможност да си намирате нафта я наливайте във варел леко под наклон, така че всички отайки да се съберат в ниското. Последните няколко литра изхвърлете. :да:

Колега ,къде има керосин,че и аз си търся...Дали се продава на дребно някъде?Зимата е мн ефикасно да се добавя в нафтата..

В железариите попитай за гас за осветление (газия) :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”