Golf 4 vs. Audi A3

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Golf 4 vs. Audi A3

Мнениеот hooligan_sk » Нед 04 мар 2012 16:51

stefan4o написа:
Escap3 написа:
Аз съм виждал и разглабял от части и 2те коли, затова си казвам мнението, ама спирам да споря то кой кво си е наумил не може да му се избие от главата...

От чисто любопитство искам да попитам. Разкажи малко по-подробно за тия разлики. В какво се състоят те. Не приемай мнението ми за заяждане, питам защото наистина би ми било интересно да разбера :beer В смисъл в кечетата под таблото, по вратите, по пода, там ли е разликата и ако да - каква е тя.

Може да е разглабял голф, но мк3 :да: Ако беше разглабял мк4 и А3, щеше сам да се е убедил че са copy/paste, което е просто факт и толкоз. И нямаше да има такива мнения :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 04 мар 2012 16:52

Escap3 написа:Никъде! ГОЛФА Е ПО-ДОБЪР! айде с здраве

Доста изчерпателен отговор, лично мен успя да ме убедиш в предимствата на аудито :)

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Нед 04 мар 2012 16:58

Ехааа, 2 дни не съм поглеждал форума и мислех, че са ми изтрили темата, ато бая писане е паднало :)
Благодаря, колеги!
Но спора се е изметнал накъм интериора, а моя въпрос, както все пак някой правилно забеляза е друг - питам като поддръжка има ли съществена разлика?
Подръжка, знаете какво имам предвид - разходи за основни консумативи и тук-там някой по-голям детайл отвреме-навреме ако се наложи - фарче, водна помпа, нещо друго такова....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 04 мар 2012 16:59

Каква разлика очакваш да има? При положение, че двигателите и периферията им са идентични :wink: Разлика в частите може да има ако пазариш от оф.представители, но ако пазариш афтърмаркет части не вярвам да има особена разлика в цените, да не кажа, че не би следвало да има никаква. :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 04 мар 2012 17:05

kiik написа:Ехааа, 2 дни не съм поглеждал форума и мислех, че са ми изтрили темата, ато бая писане е паднало :)
Благодаря, колеги!
Но спора се е изметнал накъм интериора, а моя въпрос, както все пак някой правилно забеляза е друг - питам като поддръжка има ли съществена разлика?
Подръжка, знаете какво имам предвид - разходи за основни консумативи и тук-там някой по-голям детайл отвреме-навреме ако се наложи - фарче, водна помпа, нещо друго такова....

Първите 5-6 мнения ти стигат напълно. Абсолютно еднакви са разходите. Единствено едрогабаритните детайли имат разлика, не съществена :да:

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Нед 04 мар 2012 17:52

Ех на какво ли ще прилича подобна тема ама в ауди форума :-). Не е свързано директно с А3 и МК4 ама пак горе долу има връзка: Близък приятел имаше щастието да покара чисто ново А1 и чисто нов МК6 за по 1 месец. След това се прибра от Германия и отиде директно в представителството на Ауди за чисто ново А4 (въпреки моите опити да го вкарам в правия път за Б7). Така че ФВ и Ауди са еднакви ама не съвсем ;).

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Нед 04 мар 2012 20:54

В зависимост от това какво ти харесва, то е по хубаво. Всеки си харесва нещо конкретно в колата, много лошо е обаче когато "моето е най-хубаво" надделее в преценката. по въпроса....иначе от към части са една кола една платформа, единствено интериора е по различен и при ауди има по вече екстри за добавяне по желание. Наистина ауди по не скърцат.От опит го казвам. Но лично на мен ми е по грозна А3-ката особено отзад - малко мяза на настъпано нещо на което са му изкочили очите. Кокпита на арматурното табло на А3 ми е малко грозен, на гоофу е по готин интериора, а и външността, отзад не е така грозен.Ама това си е мое лично мнение никой не трябва да се съгласява с мен.Който каквато му хареса от двете няма да сбърка с избора пари-качество-ремонт

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 04 мар 2012 21:10

Golf IV :bowdown

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Нед 04 мар 2012 21:29

Абе вземи си един мерцедес, дето ще удари и голфа и А3-ката в земята. Поддръжката му е най-евтина, защото не се чупи.Всички знаят, че Ауди е луксозния VW и почти всичко по купето и окачването има щампи VW,Audi :banghead:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 04 мар 2012 22:33

Pirogov написа:Абе вземи си един мерцедес, дето ще удари и голфа и А3-ката в земята. Поддръжката му е най-евтина, защото не се чупи.Всички знаят, че Ауди е луксозния VW и почти всичко по купето и окачването има щампи VW,Audi :banghead:

facepalm

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Пон 05 мар 2012 13:37

Аз преди карах Голф 4 1998-ма сега карам А3 1998-ма , еми Голфа бие глупавото Ауди по всичко.Толкова по недодялано и с нискокачествени материали е Аудито , че направо се чудя понякога как е възможно жалко , че няма как да осъзнаеш разликата само като седнеш за 1 ден в едната и другата кола.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пон 05 мар 2012 14:27

hobsy написа:Аз преди карах Голф 4 1998-ма сега карам А3 1998-ма , еми Голфа бие глупавото Ауди по всичко.Толкова по недодялано и с нискокачествени материали е Аудито , че направо се чудя понякога как е възможно жалко , че няма как да осъзнаеш разликата само като седнеш за 1 ден в едната и другата кола.

Ауди са с по нискокачествени матеряли от голф,оле боже,докаде я докарахме...Абе като идеш в магазина защо ли хората ти казват има голф 5 за 30 бона,ама има и за 50,и ти се пулиш тази разлика от къде идва,и дано да се сетите някой де,че всяка кола си има модел-а после и клас,едни са постни,други са много нагърмени,и съответно и цените са различни,а отвън едни и същи..Ама така да говориш за ауди пък е пълян смях..Тука единия имал климатик и вика тая много гадна,другия имал климатроник и вика олл майта страшна,и така и така си говорим глупост след глупост,на единия му се счупио нещо и решил да хули,нищо че преди това накой жабар е убил колата му в Италия,и така човека дето пита,се наслуша на един биташки спор...Такива сме си ние,нашето си е най хубаво...Само обясни това за ауди и постните и нискокачествени матряли,че и аз нещо съм за ауди а3,и смятам някой ден да сменя ФВ с ауди,че поне да знам,да не го правя.... :063:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 05 мар 2012 15:02

tdi_20yare написа:
hobsy написа:Аз преди карах Голф 4 1998-ма сега карам А3 1998-ма , еми Голфа бие глупавото Ауди по всичко.Толкова по недодялано и с нискокачествени материали е Аудито , че направо се чудя понякога как е възможно жалко , че няма как да осъзнаеш разликата само като седнеш за 1 ден в едната и другата кола.

Ауди са с по нискокачествени матеряли от голф,оле боже,докаде я докарахме...Абе като идеш в магазина защо ли хората ти казват има голф 5 за 30 бона,ама има и за 50,и ти се пулиш тази разлика от къде идва,и дано да се сетите някой де,че всяка кола си има модел-а после и клас,едни са постни,други са много нагърмени,и съответно и цените са различни,а отвън едни и същи..Ама така да говориш за ауди пък е пълян смях..Тука единия имал климатик и вика тая много гадна,другия имал климатроник и вика олл майта страшна,и така и така си говорим глупост след глупост,на единия му се счупио нещо и решил да хули,нищо че преди това накой жабар е убил колата му в Италия,и така човека дето пита,се наслуша на един биташки спор...Такива сме си ние,нашето си е най хубаво...Само обясни това за ауди и постните и нискокачествени матряли,че и аз нещо съм за ауди а3,и смятам някой ден да сменя ФВ с ауди,че поне да знам,да не го правя.... :063:

Поредното

:неграмотно

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 05 мар 2012 15:08

:062: :неграмотно beware of mods Friday spam

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Пон 05 мар 2012 17:57

tdi_20yare написа:

Имал съм и двете коли (Аудито още го карам) и това си е лично мое мнение и наблюдение това , че на теб не ти допада си е твой проблем не е нужно да ме нападаш и не случайно съм написал коя година са и двете коли.А пък ниво на оборудване хептем не съм писал защото не е фактор за сравнение.Аман от всезнайковци като теб.

Върни се в “Дизелови агрегати”