Аз си спомням и ти казах, че за мен не е добре, ама какво разбирам аз

!
Виж колега, не се сърди ако е прозвучало някак не както трябва, обаче сигурно разбираш моето психическо състояние

. Нека приемем че си прав, и турбото "почти липсва" в някакъв диапазон..добре..има дупка, колата НЕ върви
тогава Аз обаче ти казах, че имам бустметър , на 1500 оборота, на 4 та забучвам крак до долу и гледам ... колата най-късно до 2000 оборота вече е заковала 1.1 1.0 бара на стрелката и седи там.... и нищо ...ускорявам точно като обикновен дизел! стигам масимума...около 3000 оборота и 140 км и толкова ..
налягането стои, колата НЕ ускорява, оборотите не мърдат повече, не влизам в сервижен режим не набива грешка и т.н.... така че "турбото почти липсва" - е кажи колко трябва да видя на пустия манометър за да видя че "турбото НЕ липсва" Това е манометър, забит на смукателния колектор
ТОЧНО след ЕГР..след това са само главата и клапаните - не клапата за мекогасене или нещо друго. Има ли нужда да уточнявам, че 1.1 е почти 2.1 абсолютно според ваг-ком или ... затова когато някой ми каже че нямам турбина , или както колегата ifidik каже че имам "само шайби" го
питам какво според него трябва да видя като налягане на механичен бустметър, щото аз не се разхождам с лаптоп в колата по цял ден

не съм казал че турбото е перфектно, обаче ако го няма вероятно аз надувам 1 бар в колектора...в доста голяма част от времето

единствената разлика на бустметъра от преди , когато колата хвърчеше е, че сега всичко става баааавно и с по малко пикове - по рано правеше при рязка газ ПИК на на 1,4 бара и се свличаше на 1,2 сега отива на 1,3 и толккова...