обороти на AAZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ilkov_md
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkov_md » Сря 21 фев 2007 9:01

bulaki написа:много се извинявам,ама не съм казал, че съм ходил на майстор,а че си го имам в къщи.Той каза също че са си нормални тия обороти,но аз все пак исках да попитам Вас,щото ТДИ и помпа дюза са вече друго поколение май ако не се лъжа,а моя си е обикновен ТД и си е от най-простите дизели като моя стария,с изключение на екстрите които има този

Няма обикновен ТД.Има дизел--->помпа-дюза--->комон-рейл/дизелови агрегати/.Т си е турбо,И си е интеркулер,които са котструктивни аддитиви /добавки/ с оглед подобраване ефективността на агрегата,от там повишение на КПД и повишаване на мощността. :lock:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 21 фев 2007 14:16

Човека имаше предвид че кара предкамерен/обикновен/ТД ,а не ТДИ-turbocharged direct injection :wink:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Съб 28 апр 2007 9:33

Здравейте,аз продължавам да задавам моите въпроси относно оборотите,а те са:
1.норнално ли е оборотите да спадат до 750 като включа климатика(понеже вчера му беше първият работен ден,от както го оправих)
2.а като се включи и перката на климатика оборотите стигат до600-650
Питам за тези неща,защото до сега не съм имал кола с климатик и не знам как трябва да бъдат тези обороти.Знам че е нормално да спаднат малко от натоварването на климатика,но чак пък толкова...?За това търся отговор от вас,понеже виждам че доста хора имат именно като моят двигател,а най-вероятно и климатици към тях

Върни се в “Дизелови агрегати”