През целия диапазон от обороти при набира ли тресе?
Един познат имаше такъв проблем с голф, и майсторите твърдяха че проблема е от вътрешно каре. Накрая така и не се разбра - колата беше продадена в това състояние.
пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: пасат б5, ауди а4 замяна на двумасов маховик с едномасов
Тресе след смяната на съединител и маховик (плътен), в диапазона 1400-1800/900 оборота. Описано е в предния ми пост.
Някой да изкаже мнение дали вала на кутията може да е крив? И ако е крив възможно ли е да влезе при сглобяване в игления лагер на коляновия вал? Трябва да се свали кутията и да се зацепи и завърти вала с един часовник на него предполагам. Питам за това понеже имаше момент в който за малко да изпуснем кутията и увисна на вала за момент. Каквото и да си пишем тук, без да се погледне може само да се гадае, пък моята кристална топка нещо се е матирала не работи. Когато има развитие ще пиша допълнително за да се знае.
Как веднъж не се получи нещо от първият път при мен не мога да разбера. Аман от каръщина

Някой да изкаже мнение дали вала на кутията може да е крив? И ако е крив възможно ли е да влезе при сглобяване в игления лагер на коляновия вал? Трябва да се свали кутията и да се зацепи и завърти вала с един часовник на него предполагам. Питам за това понеже имаше момент в който за малко да изпуснем кутията и увисна на вала за момент. Каквото и да си пишем тук, без да се погледне може само да се гадае, пък моята кристална топка нещо се е матирала не работи. Когато има развитие ще пиша допълнително за да се знае.
Как веднъж не се получи нещо от първият път при мен не мога да разбера. Аман от каръщина

- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
# penko_pulev - Колега.. то всичко хубаво, ти викаш на ACE мотора държи на 140кс, обаче сещаш ли се, че на дизела въртящия момент му е като на състезателна бензинова кола
Аз утре слагам oт VR6 съединител.. дават го да държи 193кс на кола 4х4, ама бензинова.. та се чудя дали ще държи на напомпано TDI до към 170-180кс на двигател? Някой някакви идеи??

Аз утре слагам oт VR6 съединител.. дават го да държи 193кс на кола 4х4, ама бензинова.. та се чудя дали ще държи на напомпано TDI до към 170-180кс на двигател? Някой някакви идеи??
- AuDi_RuLzz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой правил ли е тази информация при двигател 2.0ТДИ със 6 степенна кутия?Какви части е купувал?
-
- Автомобил: passat 1.9 TDI
- Двигател:
Добър ден на всички ! Така понеже малко се обърках може ли някой да ми даде еднозначен отговор , имам Пасат Б5 АФН 1.9 ТДИ 110 коня ,та имам чувството,че съединителя си 'тръгва' и искам да го сменям,но не ми се дават толкова много пари за демпфер /с доста труд ги изкарвам тия пари просто/,та от 1Z или от АСЕ мотор да си търся комплект съединител,кой ще издържи на въртящия момент понеже доколкото разбрах от изписаното дотук от АСЕ мотор имало много вибрации и се слагал на коли със 180 НМ въртящ момент.Искам да разбера кой е най-добрия и сравнително евтин вариант за комплект едномасов съединител,от какъв мотор , каква марка евентуално,ако можете да ми кажете и приблизителни цени !
Благодаря предварително на отзовалите се !
Благодаря предварително на отзовалите се !
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Valeo и LuK имат комплекти за моделите..щом за най-дъртият пасат 5.5 1.9 със 6 скорости(имаше нещо странно в съединителя му) намериха конверсия за твърд си правете сметката.Ако човека в магазина е толкова глупав,че не може да ги намери по кодове...това си е вече негов проблем.В сайта им също ги има като номера.
- HGP Twin Turbo
- Автомобил: Fabia VRS
- Двигател:
Такаа... Аз съм с Passat B4 1.9TD чист дизел мотор AAZ... Не знам дали маховика ми е демпферен, или не... Първо ме интересува, дали мога НЯКАК си да разбера дали е, защото много хора са на мнение,че е. Второ съответно, ако Е, при положение, че колата е по-дърта какъв ще ми е аналога от бензинова кола, за мога ЕВЕНТУАЛНО да го сменя, защото това ми е голяма болка и ме е много страх, тъй като колата ми трябва, а ако си отиде този съединител нямам пари да му взема директно нов демфрен... Имам наистина нужда от помощ!
Последна промяна от HGP Twin Turbo на Съб 15 юни 2013 2:48, променено общо 1 път.
- mupk0
- Контакти:
С обикновен си.Демпферните са при пасат Б5 и нагоре.Тоест от помпа дюза нагоре.Тея ТДи по 90кс и те са с твърди маховици.
- HGP Twin Turbo
- Двигател:
А, как мога да го разбера със сигурност, или... реално то си се знае - след еди кой си модел - такъв е?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Е, как ... по два начина - или да видиш, или да провериш в някоя по стара ЕТКА какво е написано за модела, обаче... според мен, щом си ТД ААЗ няма начин да си с двумасова "гадория" 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
HGP Twin Turbo написа:А, как мога да го разбера със сигурност, или... реално то си се знае - след еди кой си модел - такъв е?
С твърд маховик си със сигурност.
- HGP Twin Turbo
- Двигател:
ОФФ Т.:Екстра сте момчета, златни сте! Много блягодаря!! (:
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Аз замисям смяна на демпферната х***я на AFN с плътен от A4 , 80ка 1Z. Как ви се струва тая идея?
- mupk0
- Контакти:
Защо просто не отидеш в магазина и не питаш за конверсия. Разликата ще е минимална(100 - 200 лв. максимум).
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В смисъл ,със 100-200 лв ще е по-евтин ,отколкото ако се купи двумасов маховик комплект ли?
Върни се в “Дизелови агрегати”