ТДИ каква може да е причината за висок разход

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Каква може да е причината за висок разход при ТДИ

Мнениеот bobitur » Вто 01 яну 2013 8:54

mito_vr написа:мерси колега и последен въпрос софтуерно или механично да го направя :)

Пробвай с ваг, колкото ти позволи, пък ако нещо не ти харесва можеш като сменяш уплътнения да го настройваш с изместване на плочката. Не я барай, ако седи жълтата боя и не е отваряна помпата, прави лошо впечатление като е продаваш колата.

Потребителски аватар
mito_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito_vr » Вто 01 яну 2013 13:53

ок ще пробвам а и ще направя диагностика на брат ми на голфа да видя какво показва,неговия е без чип.А чипа принципно не променя ли и тези стойности?

Потребителски аватар
mito_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito_vr » Съб 05 яну 2013 11:24

никой ли не знае за чипа дали променя тези стойности :(

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Нед 06 яну 2013 10:19

mito_vr написа:никой ли не знае за чипа дали променя тези стойности :(

Човек що не го нахакаш до горе с нафта,после да направиш 100км извън града на равномерно каране 100-110км,без много резки натисканки на гаста и след 100км пак да го заредиш и да кажеш колко е изгорил,вместо да търсите проблеми по колата.... :beer

Потребителски аватар
mito_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito_vr » Нед 06 яну 2013 12:24

правил съм го :) днес направих диагностика и на брат ми на голфа 1з и стойноста която показа при загрял мотор е 2.39mg/H а на моя 1.79 явно си имам проблем който смятам идната седмица да отстраня :)

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пон 07 яну 2013 11:22

mito_vr написа:правил съм го :) днес направих диагностика и на брат ми на голфа 1з и стойноста която показа при загрял мотор е 2.39mg/H а на моя 1.79 явно си имам проблем който смятам идната седмица да отстраня :)

Е колко ти даде пълно-пълно за 100км преход..... :D

Потребителски аватар
mito_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito_vr » Пон 07 яну 2013 11:44

5 на 100 от Враца до Софи съм го засичал като цяло от разхода извън града не се оплаквам но в града ми се струва че гори доста

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пон 07 яну 2013 22:51

Добре бе хора, какво толкова странно има в разход 8/100 в градски условия? :screwy

На мен също ми гори толкова, сигурно и повече, но карам 90% градско и не се оплаквам.
Тръгваш, тя(колата) едвам е загряла, парното на макс, гасиш, караш надолу(примерно), пак бавно загрява, е, аджаба, колко да гори?
Извънградско е друга бирата.

Мойта логика е, че щом ти гори много в града, ще ти гори много и извън града, не може да няма никаква разлика, а прочетох в по-горните постове, пишеш, че ти гори 5/100, което ми се вижда напълно нормално за 90к.с. при нормална скорост и загрял двигател.

А на тези, които много се хвалят с извънземните си разходи, да дойдат при мен, аз ще им платя горивото, нека ми покаже как му гори 5 зимата и 3 лятото с климатик, багаж и 5 човека по 100кг.. :beat_butt2

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 07 яну 2013 23:51

jos написа:Добре бе хора, какво толкова странно има в разход 8/100 в градски условия? :screwy

На мен също ми гори толкова, сигурно и повече, но карам 90% градско и не се оплаквам.
Тръгваш, тя(колата) едвам е загряла, парното на макс, гасиш, караш надолу(примерно), пак бавно загрява, е, аджаба, колко да гори?
Извънградско е друга бирата.

Мойта логика е, че щом ти гори много в града, ще ти гори много и извън града, не може да няма никаква разлика, а прочетох в по-горните постове, пишеш, че ти гори 5/100, което ми се вижда напълно нормално за 90к.с. при нормална скорост и загрял двигател.

А на тези, които много се хвалят с извънземните си разходи, да дойдат при мен, аз ще им платя горивото, нека ми покаже как му гори 5 зимата и 3 лятото с климатик, багаж и 5 човека по 100кг.. :beat_butt2

:да: Нормален разход си.. просто някой хора са си внушили, че като карат дизел зима/лете ще гори 5/100 градско

Потребителски аватар
mito_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mito_vr » Вто 08 яну 2013 1:12

ми дано да си прав колега и да си внушавам нещо се пак ще пипна това гориво да видя какво ще се получи и все пак на брат ми със същия мотор както и на един приятел(поне според неговите изказвания)горят по малко

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Вто 08 яну 2013 1:36

Разхода зависи от много неща и най-вече от десния крак. :beer

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Re: ТДИ каква може да е причината за висок разход

Мнениеот danyyel1 » Вто 08 яну 2013 10:59

колеги не може произжодителя да ти дава разход до 6,5 или аеде 7 градско,нали стари коли са вече зима туй унуй а тя да гори чак 8 си е проблем моята 1З пасат отрепи я повече от 6,5 не дига какво ги правите тия коли незнам извинявам се ако сам обидил някой

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 08 яну 2013 11:00

danyyel1 написа:колеги не може произжодителя да ти дава разход до 6,5 или аеде 7 градско,нали стари коли са вече зима туй унуй а тя да гори чак 8 си е проблем моята 1З пасат отрепи я повече от 6,5 не дига какво ги правите тия коли незнам извинявам се ако сам обидил някой

Лятото 5/100 градско ли ти е разходът?

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:

Мнениеот Freakylol » Вто 08 яну 2013 11:19

4/100 градско даже.. тука всеки втори може да свали разхода на колата си от колкото е даден от производителя :lol:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 08 яну 2013 11:54

Разхода е едно от най-относителните неща в света :)
Аз в момента за около 250 км. пробег съм докарал среден разход "градско" в софия някъде под 6.5/100 Звучи повече от прекрасно, нали? Сега се почва с уточненията обаче-карал съм само събота или неделя (и то точно тези съботи или недели в които нямаше жива кола в София). Маршрутите са ми били Горубляне-Бояна (по околвръстното)и дружба-красно село (в 23:00 часа по цариградско) Освен това понеже съм циция съм карал поне половината път по инерция.
Ако покарам нормално в центъра (пак градско, пак в София) в нормален работен ден разхода странно защо ще стане 8.0-8.5/100 (поне!)
изводите всеки може да си ги направи за себе си
Към автора на темата-сменете си колите с брат ти и вижте резултата. По това ще се ориентираш къде е причината за разликата в разхода

Върни се в “Дизелови агрегати”