AFN забива турбото, търсене на правилното решение
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: AFN забива турбото, търсене на правилното решение
Я да споделят хора, на които колата им е с изкъртен катализатор, дали пак им се затлачва геометрията !! Да не се окаже и задръстен кат. за проблема 

- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Без катализатор съм и пак се задръстваше. Карам колата на много къси разтояния, студена, което не ми позволява да я настъпвам толкова, че да мога да продухам и разтоваря турбото. Но започнах веднъж на 2 3 дена на ръка да раздвижвам геометрията (бутам с пръст крачето на клапана, за да видя колко му е хода), като по този начин проверявам дали се движи нормално (дали е задръстена геометрията), а лопатките си разичстват нагара, ако има такъв. След това паля и предполагам боклуците си излизат през генерацията. От последното чистене на турбото преди 15месеца, не съм имал проблеми, което аз си го обяснявам, с честото ръчно раздвижване на лопатките, което не е същото като при карането, но върщи работа за мен.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
apchih написа:Без катализатор съм и пак се задръстваше. Карам колата на много къси разтояния, студена, което не ми позволява да я настъпвам толкова, че да мога да продухам и разтоваря турбото. Но започнах веднъж на 2 3 дена на ръка да раздвижвам геометрията (бутам с пръст крачето на клапана, за да видя колко му е хода), като по този начин проверявам дали се движи нормално (дали е задръстена геометрията), а лопатките си разичстват нагара, ако има такъв. След това паля и предполагам боклуците си излизат през генерацията. От последното чистене на турбото преди 15месеца, не съм имал проблеми, което аз си го обяснявам, с честото ръчно раздвижване на лопатките, което не е същото като при карането, но върщи работа за мен.
Пробвах го при мен ,никакъв ефект нямаше ,просто до един момент движи и задира при което трябва доста по-голяма сила да го преодолее,и така сигурно 30 пъти нагоре надолу и пак си същото ...
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
smash22 написа:Пробвах го при мен ,никакъв ефект нямаше ,просто до един момент движи и задира при което трябва доста по-голяма сила да го преодолее,и така сигурно 30 пъти нагоре надолу и пак си същото ...
Аз започнах да го правя това, след като почистих турбото. Може би заради това има ефект при мен. Понякога усещам, че нещо пречи на геометрията да се движи, но с повече натиск се оправят нещата.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се ако нещо развалям темата,но преди малко пуснах ВАГ-КОМ-а и ми изписа че има грешка 00575 ,понеже и моя АФН забива ,вероятно това значи че пренадува от задръстената геометрия или се бъркам ...
-
- Автомобил: OCT1
- Двигател: AHF
smash22 написа:Извинявам се ако нещо развалям темата,но преди малко пуснах ВАГ-КОМ-а и ми изписа че има грешка 00575 ,понеже и моя АФН забива ,вероятно това значи че пренадува от задръстената геометрия или се бъркам ...
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00575 --- май има вероятност да имаш спукано маркуче или самия клапан Н75 да не ти работи като начало..... :)
Върни се в “Дизелови агрегати”