Пассат B5.5 1.9 131 AVF няколко въпроса
-
- Автомобил: VW golf mk5
- Двигател: ТДИ
Re: Пассат B5.5 1.9 131 AVF няколко въпроса
Здравейте колеги извинявам се, че се възползвам от темата на колегата , ама искам да попитам за 1,9 тди 105кс пд : до около 7000км след смяната наистина не ми беше пипнало маслото но на около 7500 ми беше спаднало с 2-3 мм от щеката , нормално ли е . Колата я карам нормално рядко я натискам, веднъж ми се наложи да бързам по магистралата та съм карал с над 170 постоянно за около 50 км , но дори и тогава не беше изхарчила .
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно към 8/9 хил.км двигателя почва да пипва маслото, поради намаляване на вискозитета . Със какво масло караш?
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
По принцип когато мотора се кара в по-високи обороти, той си хапва масълце. Иначе и аз съм забелязал, че до към 7000 км. нивото не е мръднало и от там започва да пада. На 10 000 съм в долната част на щрихите.
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно съм съгласен, това е нещо нормално ! За проблем със горене на масло може да се говори при нисък пробег голям разход. Нещо от рода на бившата 1 л за 650 км 

Последна промяна от IvanMan на Сря 16 дек 2015 12:32, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Със негово височество Пасата на 2, 3 пъти, включително и днес не мога да вдигна повече от 110 км. Включително и до тази скорост е малко мудна. Закачих я на ВАГ КО-ма изкара ми грешка за датчик принудително пълнене. Откачих го и почистих със контактен спрей старателно беше много зацапан и омазан със масло. Отново пусках да чете за грешки, нямаше никакви, пробвах я пак забива на 110 км, спирам гася я пак паля и всичко се оправя. До момента в който пак реши да забие.
Гледах му стойностите на тоя МАП сензор и считам, че не са много адекватни.
Възможно ли е това пушене и сега забиване да е причинено от него ?
Как най точно мога да определя дали работи коректно, защото съм го набедил и съм на косъм да го сменя ?
Благодарности за помощта на всички колеги, които се включват в темата ми !
Как най точно мога да определя дали работи коректно, защото съм го набедил и съм на косъм да го сменя ?

-
- Автомобил: VW golf mk5
- Двигател: ТДИ
Благодаря ви колеги за отговорите , понеже ме питахте какво масло карам Wolff 5w40 ама за ПД трябва да е специфично 505,01 а мойто не е ама на смяната ще сипа такова мисля на кастрол.
За пасата дали не ти минава в авариен режим (limp mod) колата сама си намалява мощноста наи често поради замърсено турбо или филтер за твърди частици ама 1,9 маи нямат такъв , един приятел си беше взел алфа 147 ДЖТД и не вървеше забиваше яко , качихме я на магистралата напълни уборотомера доста пъти и 3 месеца по късно няма проблем.
За пасата дали не ти минава в авариен режим (limp mod) колата сама си намалява мощноста наи често поради замърсено турбо или филтер за твърди частици ама 1,9 маи нямат такъв , един приятел си беше взел алфа 147 ДЖТД и не вървеше забиваше яко , качихме я на магистралата напълни уборотомера доста пъти и 3 месеца по късно няма проблем.
- Shakez
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBAB
martinesto написа:Със негово височество Пасата на 2, 3 пъти, включително и днес не мога да вдигна повече от 110 км. Включително и до тази скорост е малко мудна. Закачих я на ВАГ КО-ма изкара ми грешка за датчик принудително пълнене. Откачих го и почистих със контактен спрей старателно беше много зацапан и омазан със масло. Отново пусках да чете за грешки, нямаше никакви, пробвах я пак забива на 110 км, спирам гася я пак паля и всичко се оправя. До момента в който пак реши да забие.
За пушенето не знам, както писах и моята пуши. Относно забиването - геометрията се зацапва от сажди. Виждал съм, че колеги са споделяли, че "изчистват" нагара по геометрията като натискат колата по магистралата, нещо от порядъка на 170-180 на 6-та степен, след това намаляваш и после пак с тази скорост за известно време /по спомени 10-15 минути/. Иначе другия вариант е в сервиз, като те ще се занимаят да я изчистят. Проверява се със свободния ход на актуатора на променливата геометрия, което пак по спомени е едно лостче под ЕГР клапана. Гореизложената хипотеза е, в случай че колата се кара предимно градско, в моя случай около 30-тина километра дневно.
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Колата се кара смесен цикъл, като според мене проблема със забиването ми е електронен. След празниците ще я карам да я види един майстор на помпа дюза да си каже мнението. Не смятам, че проблема е в геометрията. Пушенето в момента остава загадка, изчел съм всичко което ми попадне пред очите като тема в тоя форум и все още не мога да определя, къде е проблема. На едни колеги причината е в турбото, други дюзите, трети геометрията, четвърти подгревни свещи, а всичко това при мен е добре.
Лошото е, че нямам условия да разглобя и огледам всичко детайлно.
Някой казват не се занимавай, карай така, но просто много ме дразни !
Силно се надявам през Новата година да открия проблема, за който ще пиша подробно с цел да помогна на останалите колеги.
Лошото е, че нямам условия да разглобя и огледам всичко детайлно.
Някой казват не се занимавай, карай така, но просто много ме дразни !
Силно се надявам през Новата година да открия проблема, за който ще пиша подробно с цел да помогна на останалите колеги.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колега, във връзка с пушенето и забиването, не е лошо да провериш дали имаш катализатор, ако има, го махни, също я изкарай малко на магистрала и я продухай, може да ти е зацапана геометрията. Няма нужда на 6-та, може на 3-та и 4-та до 4000 оборота няколко дръпки с газ до долу, и виж дали ще забива пак. По принцип ако забива постоянно не е добре да я напъваш, може да счупиш турбината. Но странното е, че не дава грешки за пренадуване, което е характерно за зацапаната геометрия. А може и само мап сензора да е причина за забиването. Аз бих започнал с проверка на катализатора, проба с друг работещ мап сензор, и чак тогава газ на магистралата.
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно в това положение не смея да я натискам да не стане беля. Колата има катализатор, както и активен ЕГР. Считам, че продухването на сегашните заледени пътища си е чисто самоубийство
Принципно, ако има проблем със катализатора щеше да глъхне, като се подаде газ на празен ход няма да се форсирва, съдя по Голф 4-та, която имах.

- Крисчън
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Момчета и аз да задам един въпрос, който не е за двигателя, но е пак за Пасато. Проблемът ми е свързан с десния фар и по-точно вътрешността му. Отвън е кристален и свети много хубаво с Осрамките, но проблема е, че вътрешността му играе. Там където се захващат крушките явно са се разбили или нещо се е случило и се местят, та може ли да се залепи карантията вътре?
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Моите трептят много слабо, но се усеща ако застанеш отпред да ти освети тиквата, иначе не! Няма как да се залепи, защото нали си менят височината с ел. мотор с копчето от cockpit-a и ако ги залепиш и натовариш колата ще светиш гаргите по дърветата 

- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
Весело посрещане на новата година на всички колеги!!! Имам същия Пасат и мотор много съм доволен от разход и вървеж.сменил съм маслото с Тотал 5В30 5000 км съм минал не го пипа на което се радвам защото все още я опознавам купих я края на лятото.

Последна промяна от vankata_passat на Чет 31 дек 2015 13:55, променено общо 1 път.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
IvanMan написа:Маслото което си сложил не е подходящо за автомобила.
Този тотал покрива спецификация 502.00/505.00, а за твоя автомобил маслото трябва да е със спецификация 505.01.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
http://maxcar.bg/1708-large_default/tot ... -30-5l.jpg
Такова като твоето Audi не искат да ме изпреварвТ

Такова като твоето Audi не искат да ме изпреварвТ

Върни се в “Дизелови агрегати”