Дизелова добавка Юнак

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Re: Дизелова добавка Юнак

Мнениеот helikamov » Пет 18 окт 2019 15:16

Специално за руската добавката "Ресурс" подкрепям колегата Мегатронс. Лично съм я пробвал и експериментирал, повече от 6 години на 1.9ТДИ /ASV/. Описал съм го в темате за точно тази добавка.
viewtopic.php?f=59&t=247413

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Пет 18 окт 2019 15:54

Vlad777 написа:
megatronS написа:Руските добавки са правени за военни цели и са далеч над всички известни фирми, които изобщо има и познавате на пазара.

Много ми е интересно точно какво стои зад това твърдение. Да споделиш конкретни данни, методика на изследване, кои сте точно вие и защо тези "приказки" трябва да се вземат предвид?

За великите руски технологии :c010 По времето на комунизма може и да са имали някаква наука и разработки (базирани на кражби от капиталистите), но сега... :screwy Интересно ми е какво точно в днешно време им е на ниво на руснаците? Има ли тука някой с руски телевизор, телефон, пералня, печка, кола, машина или каквото и да е произведено през последните години? Някой да ползва руски лекарства или да се лекува в Русия от тежки болести? :bishop

Русия е много далеч от технологичните гиганти, които в днешно време движат прогреса icon_idea

Кои сме ние и какви сме, няма нужда да ти обяснявам. Това, че на теб ти харесват американците, това няма нищо лошо, но изглежда не си запознат с много технологии на практика, за да твърдиш кой може и кой не може да прави технологии. Когато дадена технология си струва и е тествана в среда, независимо дали е американска, немска или таджикистанска е добра, щом наистина върши работа. Е ,аз ти казвам специално за това, което съм написал, че е така, а ти може да си пишеш каквото ти дойде на ум, няма лошо. А за впрочем, когато имаш възможност някога и някъде да се запознаеш с технологии на руснаци, на американци , на немци, на японци в дадени сфери и след това да коментираш , кой какво може да направи и не в определено направление, тогава ще те помоля да даваш някакви съвети по тези въпроси. Защото, аз пък лично мога да ти кажа, че руснаци имат технологии с години напред пред всички взети заедно (говорим за военни технологии, които все повече се проявяват вече в другите сфери), включително и любимите ти смешни американци от които ама нищо не става в технологична сфера. А за опит, от който мога да го твърдя, мога да ти кажа, че съм бил и в Русия и в Америка и в Германия и в Япония и в още един куп държави в сферата на автомобилостроенето и мисля, че съм видял и съм се запознал с това, кой какво може, а ти къде си бил и какво си видял и кой те е запознал? Спирам със спама по темата за кой е по-голям изобретател, просто няма смисъл.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Пет 18 окт 2019 19:05

Не съм лаборатория,но за мен Юнака наистина работи.Ще помоля колегата megatronS ако има възможност да я изследва и да сподели.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 окт 2019 19:08

В какво точно се изразява работенето? По-малко харчи колата, повече върви?

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Пет 18 окт 2019 19:31

Много лесен старт все едно си загасил мотора преди минути.Заработва веднага гладко и равномерно.Тиха работа Ускорението в сравнение с друга добавка не е толкова осезаемо при мен.Относно икономията 0,4 на място .Със кофти гориво е 0,5.Като цяло разхода на 100 не ми е толкова интересен Дали 5,5 или 6 все тая.Помпа дюзата е икономична.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Добавки за дизел

Мнениеот Водния дух1 » Чет 24 окт 2019 16:51

Блажени са верующите...

DimitarDDR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimitarDDR » Пон 04 ное 2019 21:58

Здравейте, преди 10-ина минути, се престраших и писах един коментар на прословутия Йонко Мермерски(все се сещам за телевизия Скат и некъв "доктор" дето лекува по тв-то всички болести). Та, някакъв пич измерил 400мл. разход надолу на Дачийката му. И попитах съвсем културно как го е измерил с такава точност. Отговори Йонко, че на 4 л. това си било цели 10% надолу. При последващ отговор от моя страна- че единствено резервоара ми на скутера е 4л., на една кола е от порядъка на 40-70 л., как се измери това точно количество. Отговора беше, че съм неграмотник, като завърша 8 клас, тогава да пиша. След което се изтриха коментарите и даже не мога да коментирам повече там. Абе 8 клас може да съм го избутал,но при положение, че човека не написа колко е разхода на колата му. Хипотетично ако предположа, че е 10л./100км. , тея 400 мл. колко процента са? 10% ли? Явно не се харесват критиките, това говори доста за интелектуалното ниво на конкретния човек. Бях предложил преди време на приятел да пробва тази добавка, добре, че не се съгласи. Пълна измама, на 80% съм сигурен, че пишат тролове и снимат разни показания на борд компютъра. Ще кажеш, че е най-точният измервателен уред.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 05 ное 2019 9:28

Колкото и да е странно,аз дето според теб мога да мина за платен трол на Мермерски заради това че му хваля добавката,също съм блокиран в неговата страница заради такива коментари правени ей така колкото да съм интересен. Така че горе долу го разбирам,ако на 100 човека пробвали продукта и изказали мнение за него,пишат и 1000 други,които просто си упражняват остроумието ,става един словесен бълвоч и затова се налага някаква цензура :a045

DimitarDDR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimitarDDR » Вто 05 ное 2019 11:06

Значи според теб е нормално да те обижда някакъв си доктор по нещо си, защото си задал неудобен въпрос. Всъщност и ти си прав, като оставиш само позитивните мнения, повече шарани ще лапат въдицата. Ето https://6nine.net/2018/06/24/vnimavaite ... mermerski/ дори и да е написано от конкуренцията има доста истини.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Вто 05 ное 2019 12:36

Човека явно се притеснява , че ще му изплашите клиентелата. Което не го управдава.

Потребителски аватар
Крисчън
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Крисчън » Вто 05 ное 2019 12:58

Което ме навежда на мисълта, че всъщност нещата днес са много повече наука отколкото приказки от 1001 нощи - има ли някаква сертификация тази добавка? Не съм се интересувал много и в НИКАКЪВ случай не правя реклама, ама примерно тия от Бардал правят поне такива неща:

https://www.prospeed.bg/uploads/usersfi ... %20BDC.pdf

Не че е гаранция за качество ама поне има някакъв човек с подпис където да идеш да му трошиш главата ако нещо ти се строши колата от тия добавки :biggrin :beat_butt2

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 05 ное 2019 14:27

Някой запознат може ли да обясни с някакви реални факти, свързани с химическите съставки и проведени изследвания на тази добавка с какво е по-добра от добавките на Бардал?

Чисто финансово за мен това е супер набутване, защото добавката Юнак струва 100 лв за 500 литра дизел.

За същите пари мога да си слагам постоянно Bardahl BDC в зимна доза, да си направя пълно почистване с Bardahl Diesel Injection Restorer 11 и след още 5 резервоара още една профилактика с Bardahl за дизелови инжектори 6 в 1. Всичко това на общата цена от 91.50 лв.

Всичките от изброените добавки на Бардал съм ги ползвал лично, като най-забележим ефект имаше от Bardahl Diesel Injection Restorer 11, който буквално върна към живота едната от дюзите на пасата на брат ми от стойности над 1.5 на стойност под 0.5.

И понеже съм доста навътре в похватите за търговия на Мермерски старши и продуктите, които пордава и как ги продава, та ми е доооста трудно да си представя, че новия "бизнес" лежи на различна основа. Подозирам празнословен маркетинг, нагласени коментари и никакви съществени лабораторно и научно доказани факти. А с това твърдение за икономия на гориво плаче за КЗП...

Потребителски аватар
enis.ismail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enis.ismail » Вто 05 ное 2019 16:05

Как да ти обяснят, като никой не знае какво има вътре. :mhihi

Хора, не си давайте парите за такива глупости и сульо и пульо да печелят пари на гърба ви.

evg_eni
Автомобил: A3
Двигател:

Мнениеот evg_eni » Вто 05 ное 2019 16:28

Фейсбук нямате ли, ето няколко коментара от въпросният относно това защо добавката му е по скъпа и какво има в бардал.
Изображение

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 05 ное 2019 18:31

Може да блокират във фейса,но поне са принципни :) Ето какво ми отговориха на писмото в което им предлагам да ме отблокират за да мога да постна снимка и коментар за продукта:

Радваме се, че сте доволен и че сте наш клиент. Благодарим Ви за подкрепата. За съжаление корпоративната политика на компанията ни не позволява да отблокираме nickname-ове, които са ни обиждали в страницата ни във фейсбук и в други страници в интернет, особено преди изобщо да са поръчвали или пробвали нашите продукти.

Така че колкото и да искам няма да мога да стана "трол" и във фейса както бяха определени тези пуснали положителни коментари там :wink

Върни се в “Дизелови агрегати”