Passat B7 2.0TDI 2013 г. 140 коня - тресе при първо палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B7 2.0TDI 2013 г. 140 коня - тресе при първо палене
Това ми стана интересно. От 2000г. сме превъртели служебно около 20бр. дизелови автомобили , нови и то бюджетни и никога не сме имали проблеми с дюзи или друго на толкова малко километри.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Така...след качване дюзите на стенд се оказа, че 1-ва и 4-та са за коша. Купихме две нови и са монтирани. Майстора ме уверява, че има разлика, но аз не мисля, че е осезаема. Оставих колата навън снощи и тази сутрин запали от раз, но пак леко изпуши (вероятно защото беше 7 градуса).
Реших да направя един тест и след 10-15 сек загасих колата и пак стартирах като нямаше никакви проблеми при повторното стартиране.
В тази връзка да ви питам дали трябва да се направи някаква адаптация на новите инжектори, защото ме съмнява да са я правили?
П.с. във вървежа не усещам някаква разлика след ремонта.
Реших да направя един тест и след 10-15 сек загасих колата и пак стартирах като нямаше никакви проблеми при повторното стартиране.
В тази връзка да ви питам дали трябва да се направи някаква адаптация на новите инжектори, защото ме съмнява да са я правили?
П.с. във вървежа не усещам някаква разлика след ремонта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А сега тресе ли...?
- Sonny_89
Сякаш не, обаче подчертавам- беше 7 градуса над нулата.
Току що я оставих навън и ще направя повторен тест сутринта. Прогнозите са за температури около и под нулата за Пловдив.
Току що я оставих навън и ще направя повторен тест сутринта. Прогнозите са за температури около и под нулата за Пловдив.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При изрядни дюзи тресенето няма нищо общо с тях при външна температура когато говорим за нашите географски ширини ...
- Sonny_89
https://vimeo.com/manage/videos/1053331566/eb4c89b2df
Така запали сутринта и докато изляза от колата кълбенцето се бе разсеяло.
Така запали сутринта и докато изляза от колата кълбенцето се бе разсеяло.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Според мен е добре нормално леко да изпуши
- Sonny_89
Ами не знам. Не мисля, че е нормално, защото при -10 да речем, предполагам, че кълбото ще е по-голямо. Освен това знам как палеше миналата зима при -5 и по-голяма н.в.... без никакви пушеци.
- tdi fen
Освен да пробваш друга бензиностанция
Това, което със сигурност мога да ти кажа от опит е, че не е нормално да изпушва при първо палене. Моята не изпушва нищо, а километрите са й около 340 хиляди вече, говоря за Б6 с КР мотор, уточнявам го, защото няма големи разлики с твоя мотор. Ако се съмнявате в нафтата - смени обекта и нахакай един резервоар от скъпата нафта, примерно на ЕКО или ОМВ и виж как ще е след това, но аз лично не съм оптимист, че това ще ти реши проблема.
Щом дюзите са стендовани и проверени(2ра и 3та как са?, понеже прочетох, че са сменени само 1ва и 4та), отговорят на параметрите, минаваш нататък - възможно е това изпушване да е антифриз, който се просмуква през гарнитурата на главата или егр охладителя(при теб е едно тяло егр-а и охладителя) и малко количество антифриз да попада в цилиндрите след дълъг престой, съответно да го издухва при първо палене. Имаш ли загуба на антифриз на някакви километри?
Другото е да е масло, но маслото е синьо на пушек..все пак, уточни има ли разход на масло колата.
Щом дюзите са стендовани и проверени(2ра и 3та как са?, понеже прочетох, че са сменени само 1ва и 4та), отговорят на параметрите, минаваш нататък - възможно е това изпушване да е антифриз, който се просмуква през гарнитурата на главата или егр охладителя(при теб е едно тяло егр-а и охладителя) и малко количество антифриз да попада в цилиндрите след дълъг престой, съответно да го издухва при първо палене. Имаш ли загуба на антифриз на някакви километри?
Другото е да е масло, но маслото е синьо на пушек..все пак, уточни има ли разход на масло колата.
- Sonny_89
Масло не съм доливал досега. Антифриз долях преди година около 50 мл, но преди това просто не бях го проверявал. От там насетне не съм доливал. Втора и трета дюзи за наред според стенда.
- tdi fen
Смятай каква е нафтата че за една година да започне да пуши ,че и две дюзи да отидат извън строя
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами при мен нафтата е същата от 14год. километрите са неясни само може да се гадае, ама такава димилка няма...
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Sonny_89 написа:...В тази връзка да ви питам дали трябва да се направи някаква адаптация на новите инжектори, защото ме съмнява да са я правили?...
Записват се новите етикети от дюзите в компа. След това се нулират стойностите.
Върни се в “Дизелови агрегати”