Passat TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини-изяснени

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 27 юни 2007 16:15

longora написа:Дано се оправят .... те много работи има за оправяне и все скъпи :) А и аз съм замислил един чип да вдигне 30 коня ... но ще видим кога ще събера парата ... че и там не е никак малко :(

Ако не е вред колата е безмислено.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 27 юни 2007 16:40

Е първо ще се направи все едно от завода излиза и по-нататък чип... :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 04 юли 2007 17:11

Е колеги ... днес отскочих до сервиза на БОШ на околовръстното. От там стана ясно че всичко идва от турбото. Надува прекалено много, а именно между 2.4 и 2.6 бара. Казаха ми че от това надуване претоварва двигателя и поради тази причина колата не върви... това не ме успкой много след като знам какво следва, но поне знам какво му е :( Казаха ми че също и катализатора може да е причина за това претоварване. Някой от вас знае ли горе долу как са цените на нов катализатор ? Благодаря ви много за всичко !!! :bowdown

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Сря 04 юли 2007 18:12

изтръмбушвай катализатора и си 6 точки

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 04 юли 2007 19:08

Ако надува много компа я спира за да не разбие нещо.Тва надуване най-често става от смотан Н75.Ама да даде 2,6 :shock - тия нещо.За катализатора смело отиваш в Крафт да ти го изтърбушат/не да го сменят със резонатор :!: / и :drive

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 04 юли 2007 19:16

longora написа:Е колеги ... днес отскочих до сервиза на БОШ на околовръстното. От там стана ясно че всичко идва от турбото. Надува прекалено много, а именно между 2.4 и 2.6 бара. Казаха ми че от това надуване претоварва двигателя и поради тази причина колата не върви... това не ме успкой много след като знам какво следва, но поне знам какво му е :( Казаха ми че също и катализатора може да е причина за това претоварване. Някой от вас знае ли горе долу как са цените на нов катализатор ? Благодаря ви много за всичко !!! :bowdown
катализатори има на разли4ни марки от 370 до 700евро за твоя пасат,ама мен не ми се връзва тая диагноза:ако турбото надува толкова много ,компа влиза веднага в авариен режим :!: нещо се разминават нещата,а и как ти я мериха турбината в движение ли?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 04 юли 2007 19:38

Още веднъж ми се потвърди мнението за сервиза на БОШ на околовръстното /иначе той се води най-най :lol: /

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 04 юли 2007 23:18

niks76 Всичко се измери в движение. Накара ме да я изръчкам над 3000 оборота, това стана на равно .. после я ръчках на изкачване и така. Каза ми също за дебитомера че в норма бил до 850 (не разбрах какво е това 850 ...... няква мерна едница за него :oops: ) а моя бил на 1100 и нещо, не помня точно. За турбото ми показа 2 резултата, а именно на равно дал 2.4 бара а на изкачване 2.6 бара. faint За катализатора ми казаха да си сложа права тръба, но това дали няма да увеличи шума ? От това се притесняавам, а пък и парите за нов не са никак малко както каза niks76 :(. Rabbit_TDI на един приятел баща му ходил в този сервиз с Пасат Б5 дизел естествено и като го качили на PCто се разбрало че няква свещ не работела и го оправили. От там реших че разбират нещата и отидох и аз. Защо според теб не са читави и каде остана да ходя .... само в Юнитрейд, пък и за там не чувам хубави работи. Не знам вече какво да правя .... утре ще разбера кой ще ми види турбото дали е наред ....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 04 юли 2007 23:32

Ми от всейзвестните сервизи тоя е най-добре май /Супердизел е името/.Тва че са разбрали за свещите не е никво геройство.Споменатите цифри /1100 за дебитомер и 2.6 за турбо ми се виждат мнооого/-не твърдя че зная много ама тя просто колата трябва да отлитне при тия цифри :lol: Иначе аз след обикаляне по всички сервизи разбрах/включая Супердизел/ ,че най-доброто е да ходя в клубните ,а за диагностика при някой колега с ВАГ-Ком и после да пускаме резултатите тука ако се запънем нещо :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 04 юли 2007 23:40

за дебитомера добре,ама за турбото коя стоиност ти показаха?която иска компа или която дава турбото.за катализатора ще те посъветвам само да го изтърбушиш без да го режеш и пак на място-разлика в шума няма :wink:
и все пак не пре4и на още едно място да се замери и пусни стоиностите тук
на вагком се гледат канал 3,10 и 11 за мотора
не друго ,ама по компетентно може да ти се помогне след инфото на актуалните стоиности

ico_dc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico_dc » Чет 05 юли 2007 7:47

колега аз писах какво ми се случи в супер дизел в темата не коректни сервизи.за сега препоръчвам НН-сервиз които са официален представител на бош.намират се по пътя за летището срещу тнт.успех.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 05 юли 2007 7:47

niks76 написа:за дебитомера добре,ама за турбото коя стоиност ти показаха?която иска компа или която дава турбото.за катализатора ще те посъветвам само да го изтърбушиш без да го режеш и пак на място-разлика в шума няма :wink:
и все пак не пре4и на още едно място да се замери и пусни стоиностите тук
на вагком се гледат канал 3,10 и 11 за мотора
не друго ,ама по компетентно може да ти се помогне след инфото на актуалните стоиности
Ники, тия дни и аз ще му погледна колата на колегата и ще пусна записвачката за стойностите. Той човека ме помоли още миналата седмица, ама нали знаеш каква е и при мен, та съм "малко" виновен де :oops: ама ще свалим данните и ще мислим.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 05 юли 2007 11:41

Rabbit_TDI заради високото налягане на турбото ми казаха че колата на високи обороти тъпче .... тя си тъпче и си няма мощност та си викам ... а екстра най-накрая се разбра какво и е. А за VAG-COM чакам колгета Rumen да каже кога е свободен да го види и той. niks76 показаха ми нормалната стойност в която работило турбото - тя трябвало да е 2 бара и след това ми показа като ги изръчках стойностите 2.4-2.6 бара. А за катализатора на място няма промяна хубаво .. но в движение дали ще бучи ? ico_dc какви пари е в НН-сервиз диагностиката ? Rumen не се притеснявай, няма проблем за забавянето. Ще се чуем да се разберем кога си свободен. Благодаря пак :)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 05 юли 2007 18:43

и в движение разликата в шума е никаква!на 5 пълни ли си оборотомера?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 05 юли 2007 18:54

Не знам ... аз над 4000 оборота гледам да не вдигам, но на 6та едвам пълни 4 .... с много мъка.

Върни се в “Дизелови агрегати”