Дебатиране на изписани грешки - РЕМОНТИРАХ СИ САМ КОЛАТА

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 15 ное 2007 23:39

ако искаш звънкай 0897 980 526 ще ти помогна

Потребителски аватар
Michel
Автомобил: Passat B7 Ekofuel
Двигател: CDGA
Контакти:

Мнениеот Michel » Пет 16 ное 2007 12:04

Колега при мен го имаше съштия проблем при 3000 об колата забиваше,свалих клапана H75 и се оказа блокирал.С помошта на WD-40 го почистих и раздвижих сега каручката върви като самолет.Почистването става като пръскаш с спрея през всички отвори и с два проводника от акумолатора му подаваш токови импулси.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

Не е от дебитомера

Мнениеот sstancheff » Съб 17 ное 2007 9:07

Изчистих си дебитомера, като го свалих и напръсках няколко пъти обилно през малка дупчица в млежичката върху кантактните пластини през които преминава въздуха. Положението не се оправи. Колата пак влиза в сервизен режим.
Клапаните Н75 ги размених - ефект нямаше.
Може да се хвана и да ги почистя по описания по горе начин.
Ще звънна на колегата ifidik, дано е свободен в неделя за да видим, какво ще направим.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

БЛАГОДАРНОСТ

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 17:09

Колеги, искам да изкажа благодарността си към колегата Ifidik и колегата
Smel, и двамата от гр. Варна. Колегата Ифидик има сервизче до хлебозавода и днес тества колата със ВАГ-Ком.
Мисля, вече си разбрах проблема. Турбината създава много голямо налягане - около 1,8 до 2.0 атмосфери и датчика за налягането в ЕБУ спира притока на гориво към помпата /ограничава го/ и колата става тромава. т.е ускорява много бавно. Лостовата система на клапана на турбината, тази която движи лопатките работи - движи се. Турбината прави високото налягане със и без вакумното маркуче да е включено в клапана, това което идва от Н75.
И накрая ще се окаже или зацапана геометрия или износена геометрия. Лошото е, че никой не ми препоръчва да влизам за ремонт на турбото в МЕИ - Варна, където има сервиз.
Ще се поинтересума дали тази манипулация не мога да я свърша съм. Не съм технически неграмотен и ако почета малко мога и да се справя, като се има в предвид, че на старите си коли сам съм прави основен ремонт на двигателите и ходовата им част. Ако някой има нещо по въпроса - снимков материал или литература може да ми помогне, черпенето е ясно.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: БЛАГОДАРНОСТ

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 22 ное 2007 17:17

sstancheff написа:. Лостовата система на клапана на турбината, тази която движи лопатките работи - движи се.

Това ме навежда на мисълта ,че на геометрията ти няма нищо.Ако е замърсена и блокирала как ще движиш лостчето :idea: Провери ли маркучите.Някой да не е правил някъкв "чептунинг" по управлението на турбината.С какъв Н75 подменихте-от същия мотор ли?

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 17:24

Колата е от Италия. Не вярвам някой да и е правил чип тунинг. Размених двата Н75 , единия при мен е за турбината , а другия за ЕГР. Но проблема не се оправи, по точно пак влиза в сервизен режим но ускорява леко, а преди май не ускоряваше. Малко по нагоре съм сложил препратки за двата клапана , които размених със каталожните им номера - при мене са еднакви, саво единия има едно А накрая. Но нямат разлика и каталога го показа, че са взаимозаменяеми.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 22 ное 2007 17:40

Дебатирано е много пъти ,че размяната на ЕГР клапана и Н75 не става - ама ти си знаеш.Да не стане после да разпарчатосаш турбината за нищо и да разбереш ,че не е от там ,или още по-лошото да вземе да стане от там.Маркучите порвери ли.Иначе за "чептунинга" незнам при твойта как е ,но знам че мойта след "пипане" на болтчета турбото почва да надува повече.Тва ,че е от Италия не значи че не е пипана ,а и джамбазина като я е докарал и той не се знае кво е правил.Пак не каза дали си огледал хубаво маркучите.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

До Рабит ТДИ

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 18:04

Ами колега, то друго не остана за проверка. Всички тестове дават високо налягане на турбината. Това налягане на турбината не се променя след откачане на вакума от клапана й над нея. Налягането е 1,8-2,о бара. Давам газ - викосо налягане и виднага пада. В движение същото. Колата тръгва да ускорява и спира. На масто - пълен форсаж - на около 4500 к. започва да хълца и понякога гасне. Колегата Ифидик може да каже нещо повече по въпроса, с вего я тествахме. Преди това един майстор Веско от Варна, който се занимава с чип тунинг без да я закача на компютър, като видя, че колата заби на високи обороти на празен ход и каза, че проблема е в турбината. Турбината не е омаслена, няма никакви странични шумове, в самото начало на развъртането й колата се изстрелва и хооп спира и оттам нататък съвсем леко ускорява. Вакумната система няма утечки. Е, какво може да е - задържане на определени градуси на лопатките може би или зацапана геометрия, да ама тогава лостовата система с вакума няма да се движи?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 22 ное 2007 18:13

Така как пишеш на турбината и няма нищо.Освен тва това че като откачиш Н75 няма разлика значи че просто не действа :idea: Накарай човека с ВАГ-Ком-а да ти пусне другия модул дето в реално време изписва графика на обортите,налягането на турбото и работата на Н75.Самия Н75 вземи го изчисти все пак.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

по темата

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 19:47

Значи колега, утре ще върна обратно клапаните Н75 по местата. Този, който управляваше турбината ще го почистя с контактен спрей и продухване през отворите му, като съответно му подавам напрежение за да отваря веригите си /кръговете/ се вътре за да изтече мръсотията. Значи, като извадя вакума от клапана над турбото и го затапя с пръст в маркуча има вакум.
Относно меренето на работата с ВАГКОМ в движение очаквам да каже нещо Ифидик от Варна, просто той ме караше да давам газ и гледаше стойностите на лаптопа. Не знам, и не питах точно какво изписва и има ли синхрон в работата на модулите на двигателя.
Шибана работа, не може човек да разбере какво точно му има на ДВГ и да го поправи, а само догатки - ако не е това ще е това, или онова. В кой век живеем да му се не видиши и на работата. Съвременен двигател, монтира се до 2001 година, с електронно управление, а ние сме нация техническа. ?????

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 22 ное 2007 20:11

зна4и първо сваляш турбината за 4истене-на бас се хващам 4е по4ти блокирва геометрията в натоварващ режим- клапана само не бутаите(ако е разбутана боята по резбата го напиши)ако и след това дава свръхналягане ,зна4и някои ве4е е разбутал регулировката на клапана-ще ти обясня как да го корегирате
успех с 4истенето-не е болка за умиране
п.с. след като EGR ти е затапен ,също го ограни4ете и софтуерно-вдигат се стоиностите на дебитомера :wink:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 22 ное 2007 20:25

какво точно даде на ваг-кома за турбото , точните стойности?
ако са между 1700-2500mbar е добре

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 20:46

WasteLand_TD написа:какво точно даде на ваг-кома за турбото , точните стойности?
ако са между 1700-2500mbar е добре

колега, между 1800 и 2000 бара /милибара/, това е при пълна газ.
На ход или на праден ход с пълна газ на около 4500-4600 оборота е около 2000 бара и хоооп прекъсване, задавяне и опит да изгасне двигателя.

sstancheff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sstancheff » Чет 22 ное 2007 20:49

niks76 написа:зна4и първо сваляш турбината за 4истене-на бас се хващам 4е по4ти блокирва геометрията в натоварващ режим- клапана само не бутаите(ако е разбутана боята по резбата го напиши)ако и след това дава свръхналягане ,зна4и някои ве4е е разбутал регулировката на клапана-ще ти обясня как да го корегирате
успех с 4истенето-не е болка за умиране
п.с. след като EGR ти е затапен ,също го ограни4ете и софтуерно-вдигат се стоиностите на дебитомера :wink:

Добре колега, ясно че там е проблема, но защо не се промена работата на турбината при изваден вакум маркуч за управлението й. Би трябвало да не се форсира, или нещо такова защото няма кой да командва /движи/ лопатките и оттам трабва да пада мощността или да се качва. Това е лигическо мое разсъждение.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 22 ное 2007 20:50

еи за това говорим де-геометрията по4ти не се движи :!:

Върни се в “Дизелови агрегати”