пасат Б5 1.9 TDI-AFN разход ?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

ha

Мнениеот MAKAROW » Нед 23 дек 2007 10:51

а това според теб среден разход ли е????
Рано сутрин............няма никой..........енерцийка....
С едно засичане не се постига СРЕДЕН разход
И климатроник в 5 часа????нещо а?

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Нед 23 дек 2007 12:14

Stivi написа:
Vanich написа: 5.3л извънградско при скорост 160км/ч започвам да се замислям :019:
Доста хора с пасати - тди пишат във форума, че средният разход им е 5л....

Айде на градските легендиииии 5.3 при 160км/ч :lol: :lol: :lol: А при 180 започва да пълни резервоара обратно :evil: що вярвате на всяка глупост която чуете ?? А разход 5/100 е възможен по принцип,но трябва да имаш слонски нерви да го докараш и то лятото на дълъг път !

В поста съм написал, че това мнение е на мой ПРИЯТЕЛ, а не някой си бай......и не месля, че във форума сме събрали да пишем глупости и да се лъжем! Прави ми впечатление, че коментраш темата, но не сподляш нищо относно разхода на твоя голф, да не би защото го продаваш.....!!!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 23 дек 2007 12:17

Аз мога или не мога? :evil:
Казвам ви какво и как съм засичал и пак има недоволни! Засичал съм го и друг път, но не желая да го споделям (вече). Нали това е темата - разход на АФН? Казвам ви какъв е моят разход. Ако не вярвате това си е ваш проблем, не съм ви искал компетентните мнения. Както казах, нямам причина да лъжа!

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 23 дек 2007 15:01

Като видя тема за разход се зареждам с пакетче семки и почвам да чета :lol:

1. не съм с АФН
2. не съм с Пасат

Но ще споделя моя опит. До момента съм минал 1565км от последното зануляване на компа и средния ми разход е 4.6л/100км. В тея километри се включва пътуване Варна-София и обратно при скорост 80км/ч, като само за това пътуване разхода ми беше 4.1. Това не са градски легенди а истина. Направих си труда да сляза пред блока да щракна няколко снимки за доказателство :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

edit: Разхода на trunner си е точно толкова. Лятото ходихме до София с неговия Пасат и изгоря малко над 5/100. Обаче има една малка подробност, че той кара с темпомат, а доколкото знам той леко сваля разхода :roll:

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Нед 23 дек 2007 15:31

trunner написа:разхода беше засечен рано сутрин от Силистра до Русе. Движението в този район и още повече в 5ч сутринта не е такова каквото си го описал - повярвай ми! Всичко на всичко да сме срещнали макс 5 МПС-та. Не беше толкова горещо, нафтата беше В-повер и тук таме съм пускал инерцийка. Нито си продавам колата нито нищо - защо тогава да лъжа? :wink:

Нищо лошо не казвам за колата или разхода. Просто не е при тази скорост. Не си държал постоянно 120 - 140. Имаш ли бордкомпютър?
Зет ми преди 2 години направи Германия - България за 12 часа (1300 км.) и средната му скорост беше 127 км.ч. А през повечето време скоростта беше над 200 дори.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 23 дек 2007 15:45

Нямам какво да кажа повече. Колега потвърди казаното от мен, за какво ми е да убеждавам теб GOLF@ или който и да било друг в това което говоря? Ставате смешни вече, казвам ви като човек, а вие се пънете като костичка на не знам си кво!
Айде весели празници на всички!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 23 дек 2007 17:58

Хора тук говорим за постоянен среден разход на една кола а не за най-нисък разход постигнат с нея в единичен случай! Погледнете си разхода даван по каталог от производителя сложете 0,5 -1л. отгоре според износването на мотора и повече няма смисъл да говорим!

Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khbhy » Пон 24 дек 2007 13:57

Аз съм с Голф 4 със същия двигател.Засичам си разхода между пълненията на бензиностанциите защото нямам дебитомер ма борд. компютара.Разхода от последните ми 2 засичания е 7.1/100км и ми се вижда нормално. 70% карам извънградско до работа. Аз ли нещо не съм в ред или се надлъгвате?

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Пон 24 дек 2007 21:04

при едно от последните ми излизания извън София се заинатих да го карам само с 90 км/ч по магистралата до Ст,Загора и при зареждането ми от пълно до капачката до пълно отчете 4.3 л/100км. добър разход ... но да караш с 90 на магистрала е обийствено скучно. В София само градско ми харчи 6.5-7 л/100

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 24 дек 2007 21:13

BAHKATA_TDi написа:при едно от последните ми излизания извън София се заинатих да го карам само с 90 км/ч по магистралата до Ст,Загора и при зареждането ми от пълно до капачката до пълно отчете 4.3 л/100км. добър разход ... но да караш с 90 на магистрала е обийствено скучно. В София само градско ми харчи 6.5-7 л/100

Няма лошо, верно, че няма голяма разлика м-у 90 и 110к.с., но все пак темата е за АФН. Въпреки това, колегата потвърждава казаното от многото колеги. Разходът на тези чепели е прилично, дори очарователно нисък за Пасат поне. Който не вярва си е лично негов скапан проблем! Какво сме виновни ние, че колите ни не горят и вие, че не ни вярвате? :lol:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 25 дек 2007 1:43

trunner написа:Какво сме виновни ние, че колите ни не горят и вие, че не ни вярвате? :lol:
Твоята кола е с чеп както виждам, може би там се крие ключа от палатката, комбинирано с темпомат?

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 25 дек 2007 11:32

trunner написа:На мен селско ми гори 5.3 - 5.5 (нямам борд компютър), това при скорост 120-140, включен климатроник и четири човека в колата. Градско отива 7, че даже и 8 може да литне!
Засичам от пълен резервоар до пълен резервоар, и в двата случая карам да изкарат въздуха за да е реално засичането. В тази връзка се сещам как веднъж в Силистра заредих до горе и изкараха въздуха. В русе на Шел казвам до горе и, че няма да събере много. Отивам да плащам и момичето ми вика 5 кинта. :shock А то момчето бензинджия не натиснало бутона :lol:
Та ме хвърли в тъч, какъв е тоя разход си викам отначало :lol:

Както колегата w_smith спомена, всички виждаме, че си с чип най-вероятно от колегата Brezel.
Понеже и аз съм се замислял да слагам, ще ми е интересно да споделиш каква промяна си усетил преди и след чипа в:
1) шум на двигателя?
2) палене сутрин?
3) димност?
4) харчи ли повече масло?
5) има ли промяна в разхода на гориво?
6) ускорение и макс. скорост промениха ли се?
До колкото съм чел знам че за ТДИ е 200лв. чипа. Инсталирането сам ли си го направи?
И друго каквото се сетиш :wink:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 25 дек 2007 11:54

Vanich , имаш лично. Не мисля, че това е темата в която да коментираме чипосването :wink:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 26 дек 2007 1:01

ако гледате mfa , не му се доверявайте.
mfa-то гледа IQ-то(количеството гориво), което ,може да се манипулира през ваг-ком.При различните коли си е различно.Зависи на каква стойност е оставено.Най-точно е пълнене отгоре-догоре при интервал от 10000км.На брат ми стария АФН даде 7.5 среден разход за 30000км при стабилно каране - 30% софийско градско и извънградско - колкото държи 170-190 км/ч

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Нед 30 мар 2008 22:15

с те тоя АФН на снимката сам минал към 25хил. км за 2 години. засичал сам го мн пъти мога да кажа със 100% сигурност че това което показва на борд компютъра е напълно точна статистика на разхода.

Извънградско при скорост 100км/ч=4.6-4.8л. с темпомат вади дори по малко.

Аз не го крепя а натискам на педала здраво затова ми дава и по висок разход. Извънградско 120-140км/ч средно 5.6-5.8л

Градско с по нервно шофиране 6.5 иначе нормалко каране около 6л/100км

Върни се в “Дизелови агрегати”