Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот fena_vd » Сря 04 мар 2015 21:14

Вероятно не съм прав, но за 70 000 км не съм сипвал нищо. А имайки предвид че колата е на 15 год и над 300 000 май няма за кога. И верно ми викат фенче. :th_up

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 04 мар 2015 22:07

Мунс ,не намерих нищо.Дай линк ,че ми е интересно.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 04 мар 2015 22:56

Ами колега като не си намерил нищо за леките масла, то потърси тогава за ултра леки масла.
Ако двигателя замърка и колата 'опъне косъма' може да пробваш и другите продукти. :biggrin

В най-големия европейски автомобилен форум една от десетките (или стотици) теми за двутактово масло в дизеловото гориво е от 2005г (да, след месец ще станат 10г откакто е започната) и с над 1000 страници. В тази тема се обсъждат с кои марки масла и с каква концентрация, какви ефекти са били постигнати. Някой потребители даже се интересуват и какви ефекти би имало добавянето на двутактово масло в TSI-бензиновите двигатели.

П.П.: Абе тия от Лукоил са спряли да добавят разни леки неща в нафтата. Или поне в актуалните технически спецификации липсват данни
http://www.neftochim.bg/assets/components/lukoil/pdf/fts/bg-fts-1-34-rev05-gorivo-za-dizelovi-dvigateli.pdf
http://www.neftochim.bg/assets/components/lukoil/pdf/fts/bg-fts-1-32-rev08-gorivo-za-dizelovi-dvigateli.pdf

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 05 мар 2015 2:18

добре защо ако ги има като сложиш двутактовото утихна вече изгорих половин резервоар мисля да купя някакво и се чудя какво да сложа.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 05 мар 2015 7:43

Chef нещо не си ме разбрал.Мунс,според мен го казва в смисъл ,че има прекалено много леки масла.Един вид няма нафта :mhihi .Аз 2т си слагам доста отдавна.Даже от скоро съм на на някакво червено на кастрол.
:beer И споко живота е много кратък. :love.vwclub

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 05 мар 2015 7:53

Каква нафта бе колеги ????? Истинската нафта е най-малкото нещо в литър от тази течност. Всичко е биодизел, присадки и всякакви други говна, каквито се сетите. Това е хубавото на дизеловия двигател - че каквото и да му налееш, все ще върви :mhihi .

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 05 мар 2015 17:38

hristodj, прав си. Погрешно съм те разбрал. :beer

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 05 мар 2015 18:00

quattro^^ написа:добре защо ако ги има като сложиш двутактовото утихна вече изгорих половин резервоар мисля да купя някакво и се чудя какво да сложа.

Svetlix написа:Малко цени на двутактовото масло към днешна дата:
1. 2-тактово масло на Кауфланд - 9 лв/литъра. Стандартът му е Jaso-FC
2. 2-тактово масло на Mannol - 10.50 лв/литъра. Стандартът му е Jaso-FD

Това са най-тънките оферти на които съм попадал за сега.

Избери си! Така и да няма никакъв ефект, както казват някои колеги, поне няма да си много назад.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пет 06 мар 2015 7:52

Моето го взех за 8,5 лв. литъра. Някакво холандско, ама му забравих марката и стандарта. Ще го погледна и ще споделя.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 06 мар 2015 10:03

Купувам от една масларница двутактово на Плама , Дитакт 2т ,последно мисля около 6лв дадох за литрово кенче . Ползвам отстъпка там, пък и купувам по 5-6 наведнъж . Но го имаха и наливно от 200лт варел . Шефът на сервиза ми сподели , че масово дори и камионджии си го купуват за добавка за дизелото гориво . Затова го поддържал в сериозна наличност . Тези дни ще се отбия пак , че вече съм го свършил и ще кажа актуална цена . Маслото на Плама се размесва много добре с нафтата и не се утаява ( поне не и видимо в експериментална туба :biggrin ) , спокойно може да си го купувате :th_up

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Съб 07 мар 2015 11:23

Колега Само Печка, сподели къде се намира тази масларница и ако ми е на път да мина да си взема това масло на Плама, от доста време го търся и не мога да го намеря. В момента след онова на ИНСА 2Т Агромикс, сипвам едно на Лукойл 7.50л, продават го на техните бензиностанции, но ми прави впечатление, че и то седи по-тъмно и гъсто и не се разрежда с нафтата перфектно в тубата, ако не я разклатя. Не ,че е проблем и няма да го изгора и него :) хахах , но нали затова споделяме разни наблюдения и лични опити :)

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 07 мар 2015 14:19

Разгледай сайта на Плама. Там има посочени дистрибутори за отделните градове.

ПС: Аз съм от Плевен и не съм се сетил въобще за маслата на Плама :redface

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Съб 07 мар 2015 19:12

Кой от 2та варианта е по-добър за слагане в горивото? И какво количесто е препоръчително за моя Голф 1.9 ТДИ 110кс АХФ ?

Минерално масло за двутактови двигатели с въздушно и водно охлаждане. Гарантира отлично смесване с горивото и смазване на двигателя.

API TC (TSC-3; JASO FC / ISO-L-EGC (low smoke)

Полусинтетично масло за двутактови двигатели с въздушно и водно охлаждане. Намалява дима в отработените газове и свежда износването до минимум.

API TC (TSC-3); JASO FD / ISO-L-EGD (low smoke)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 07 мар 2015 20:35

svetlio8 написа:Колега Само Печка, сподели къде се намира тази масларница и ако ми е на път да мина

Далечко ще ти е колега, доста даже, в провинцията съм . Сега за инфото : казаха ми че цената на литър е някъде 7.70лв , наливното е на 4.80 литъра , но за късмет си забравих да взема амбалаж , та остана за през новата седмица . Може да му прасна и една снимка да се види какво е на цвят :beer
svetlio8 написа:но ми прави впечатление, че и то седи по-тъмно и гъсто и не се разрежда с нафтата перфектно в тубата, ако не я разклатя.
и тъмно да е не ти пречи , но ще трябва да се слага на етапи ( евентуално ), т.е. ливваш малко масълце , пущаш пищова с нафтата към десетина кила , после още малко масло (останалото ) и се допълва нафтата. В топло време не е необходимо това на етапи. Вече с туби- там няма проблеми никак , разклащаш и наливаш .
BobyM написа:Кой от 2та варианта е по-добър за слагане в горивото? И какво количесто е препоръчително за моя Голф 1.9 ТДИ 110кс АХФ ?...
Коментирали сме доста : от 5 до към 10мл на литър нафта , за "по-лесно" и разбираемо - 50 до 100 "грама" масло на 10 "кила" нафта :icon_lol Марка - няма значение и определено и няма нужда от синтетики , обикновено минерално си върши работата , но да е двутактово разбира се.
Гледам имаше разни коментари , че предизвиква задръстване на геометрии на турбини ( добавянето на масло ) - нищо такова и не е вярно , ако ви се задръства , не е заради добавеното масло , търсете си причината ( във вас или в колата )

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Съб 07 мар 2015 20:53

Мда това ми хареса определено, само ще видя колко ще ми дойде литъра и ще взема тези дни :)
Ще пиша за цената как ще ми дойде с отстъпка.

Върни се в “Дизелови агрегати”