ТДИ махане катализатор
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Махане катализатор ТДИ.
Колегата Андреев е дал малко объркващо обяснение - значи излиза ,че всички на 195 000 трябва да махаме катализатори.ДА ама НЕ!Писано е много ,ама кой да чете - зависи от много неща ,дали,кога и защо да се маха катализатор или да се смени с нов! 

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Наско,напротив.
От дадения пример става ясно,че кола на 190к реални километри катализатора може да изкара още доста!
От дадения пример става ясно,че кола на 190к реални километри катализатора може да изкара още доста!
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги !
И аз вече съм без катализатор. Звукът на колата не се промени само дето сега като застанеш зад колата се чува едно леко свирене на турбината
колата работи малко по леко от преди - а вървежа не се промени. Колата е на 190хилки 
Та да използвам темата да поразпитам колегите които са си махнали катализаторите. След като го махнах като я вкарам в малко по - голями обороти например на 2 или на 3 та при превключването от турбото се чува нещо като изцикване - нормално ли е това, започна да се чува след махането на катализатора. Преди около година имах голф 2 ТД при него беше същото но при него имаше проблем с една от гарнитурите на генерацията след като я оправихме това спря. Но тогава да Ви кажа мн не ми и пукаше но сега е друго нещо
Та я споделете мнение. Има ли колеги при които да е по същия начин?
И аз вече съм без катализатор. Звукът на колата не се промени само дето сега като застанеш зад колата се чува едно леко свирене на турбината

Та да използвам темата да поразпитам колегите които са си махнали катализаторите. След като го махнах като я вкарам в малко по - голями обороти например на 2 или на 3 та при превключването от турбото се чува нещо като изцикване - нормално ли е това, започна да се чува след махането на катализатора. Преди около година имах голф 2 ТД при него беше същото но при него имаше проблем с една от гарнитурите на генерацията след като я оправихме това спря. Но тогава да Ви кажа мн не ми и пукаше но сега е друго нещо

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам подобни звуци.
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Освен леко свистене от турбото друго не чувам и аз.

- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Борислав Андреев написа:Освен леко свистене от турбото друго не чувам и аз.

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Тези дни ще отида до някой канал.
Мисля си че човека който ми маха катализатора не е затегнал предните тръби. Нещо разви ама май не го дозави.......
Мисля си че човека който ми маха катализатора не е затегнал предните тръби. Нещо разви ама май не го дозави.......
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Колега скоро си дигах колата на подемник защото едно жило на ръчната беше заминало и реших да опиам този катализатор и докато опипвах в горния край там където не се вижда имаше една бразда. Та се чудя дали не е махан и заваряван пак или самата кутия си е така ?????
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
prostakel написа:Колега скоро си дигах колата на подемник защото едно жило на ръчната беше заминало и реших да опиам този катализатор и докато опипвах в горния край там където не се вижда имаше една бразда. Та се чудя дали не е махан и заваряван пак или самата кутия си е така ?????
то там си има по принцип - тва заводски шев и при мен го има
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
нормално е това което го чуваш при превключването,звука е като кюфкане или нещо такова-това е звук когато турбината разтоварва налягането.И при мен се чуваше така,но като се позацапа тръбата със сажди звука почти изчезна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Изцикване, кюфкане, свистене - всеки си го нарича по свой си начин, но говорим за едно и също нещо. И аз го чувам при по-спортно каране при превключване на 2-ра или 3-та. Само, че съм го кръстил "въздишката на турбото" 

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
И аз съм вече без катализатор , натроших го без да режа самия съд , сега няколко въпроса , значи нали има мека в-ка между катализатора и турбината (АФН Б5) при мене е скъсана , интересувам се колко струва и как се сменя , старата се маха и се заваря новата ли , и колата по тиха ли ще стане защото сега връзката е спраскана ?
Иначе имам чувството че колата сякаш от по ниските обороти наема , пак и звука на турбината е много приятен ( обиколих целия град с свален джам и се наслаждавах на звука ) и причината да се спраска меката връзка дали е катализатора (колата е на 265к км ) ?
Иначе имам чувството че колата сякаш от по ниските обороти наема , пак и звука на турбината е много приятен ( обиколих целия град с свален джам и се наслаждавах на звука ) и причината да се спраска меката връзка дали е катализатора (колата е на 265к км ) ?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Да режеш старата изаваряваш новата.А се е скъсала,защото е стара и е прегоряла! 

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
shemkov написа:Колеги !
И аз вече съм без катализатор. Звукът на колата не се промени само дето сега като застанеш зад колата се чува едно леко свирене на турбинатаколата работи малко по леко от преди - а вървежа не се промени. Колата е на 190хилки
Цъкането е от реле дето исключва климатика (независимо дали е включен) след падане на оборотите пак се включва, направено е при изпреварване да имаш повече мощност.
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги , днес един познат ходи до някакъв "сервиз" в Пловдив да си маха катализатора колата е B5 AFN "майстора" му е казал че ще му струва 50лв , той също изкупувал . Казал му е че може да му даде 20лв за неговия и пича се е отказал . Въпроса ми е какво мислите за това ?
Върни се в “Дизелови агрегати”