ТДИ махане катализатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Махане катализатор ТДИ.

Мнениеот nasko1978 » Вто 02 ное 2010 14:14

Колегата Андреев е дал малко объркващо обяснение - значи излиза ,че всички на 195 000 трябва да махаме катализатори.ДА ама НЕ!Писано е много ,ама кой да чете - зависи от много неща ,дали,кога и защо да се маха катализатор или да се смени с нов! :012:

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Вто 02 ное 2010 15:38

Наско,напротив.
От дадения пример става ясно,че кола на 190к реални километри катализатора може да изкара още доста!

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 03 ное 2010 11:42

Колеги !
И аз вече съм без катализатор. Звукът на колата не се промени само дето сега като застанеш зад колата се чува едно леко свирене на турбината :) колата работи малко по леко от преди - а вървежа не се промени. Колата е на 190хилки :)

Та да използвам темата да поразпитам колегите които са си махнали катализаторите. След като го махнах като я вкарам в малко по - голями обороти например на 2 или на 3 та при превключването от турбото се чува нещо като изцикване - нормално ли е това, започна да се чува след махането на катализатора. Преди около година имах голф 2 ТД при него беше същото но при него имаше проблем с една от гарнитурите на генерацията след като я оправихме това спря. Но тогава да Ви кажа мн не ми и пукаше но сега е друго нещо :)
Та я споделете мнение. Има ли колеги при които да е по същия начин?

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 03 ное 2010 12:15

Нямам подобни звуци.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 03 ное 2010 18:58

Освен леко свистене от турбото друго не чувам и аз.
:beer

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Чет 04 ное 2010 2:40

Борислав Андреев написа:Освен леко свистене от турбото друго не чувам и аз.
:beer

:да:

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Съб 06 ное 2010 20:02

Тези дни ще отида до някой канал.
Мисля си че човека който ми маха катализатора не е затегнал предните тръби. Нещо разви ама май не го дозави.......

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 07 ное 2010 11:52

Колега скоро си дигах колата на подемник защото едно жило на ръчната беше заминало и реших да опиам този катализатор и докато опипвах в горния край там където не се вижда имаше една бразда. Та се чудя дали не е махан и заваряван пак или самата кутия си е така ?????

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Нед 07 ное 2010 17:19

prostakel написа:Колега скоро си дигах колата на подемник защото едно жило на ръчната беше заминало и реших да опиам този катализатор и докато опипвах в горния край там където не се вижда имаше една бразда. Та се чудя дали не е махан и заваряван пак или самата кутия си е така ?????

то там си има по принцип - тва заводски шев и при мен го има

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 07 ное 2010 17:25

нормално е това което го чуваш при превключването,звука е като кюфкане или нещо такова-това е звук когато турбината разтоварва налягането.И при мен се чуваше така,но като се позацапа тръбата със сажди звука почти изчезна :да:

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 08 ное 2010 2:15

Изцикване, кюфкане, свистене - всеки си го нарича по свой си начин, но говорим за едно и също нещо. И аз го чувам при по-спортно каране при превключване на 2-ра или 3-та. Само, че съм го кръстил "въздишката на турбото" :lol:

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Сря 17 ное 2010 19:33

И аз съм вече без катализатор , натроших го без да режа самия съд , сега няколко въпроса , значи нали има мека в-ка между катализатора и турбината (АФН Б5) при мене е скъсана , интересувам се колко струва и как се сменя , старата се маха и се заваря новата ли , и колата по тиха ли ще стане защото сега връзката е спраскана ?

Иначе имам чувството че колата сякаш от по ниските обороти наема , пак и звука на турбината е много приятен ( обиколих целия град с свален джам и се наслаждавах на звука ) и причината да се спраска меката връзка дали е катализатора (колата е на 265к км ) ?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 17 ное 2010 21:11

Да режеш старата изаваряваш новата.А се е скъсала,защото е стара и е прегоряла! :да:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 18 ное 2010 7:21

shemkov написа:Колеги !
И аз вече съм без катализатор. Звукът на колата не се промени само дето сега като застанеш зад колата се чува едно леко свирене на турбината :) колата работи малко по леко от преди - а вървежа не се промени. Колата е на 190хилки :)

Та да използвам темата да поразпитам колегите които са си махнали катализаторите. След като го махнах като я вкарам в малко по - голями обороти например на 2 или на 3 та при превключването от турбото се чува нещо като изцикване - нормално ли е това, започна да се чува след махането на катализатора. Преди около година имах голф 2 ТД при него беше същото но при него имаше проблем с една от гарнитурите на генерацията след като я оправихме това спря. Но тогава да Ви кажа мн не ми и пукаше но сега е друго нещо :)
Та я споделете мнение. Има ли колеги при които да е по същия начин?

Цъкането е от реле дето исключва климатика (независимо дали е включен) след падане на оборотите пак се включва, направено е при изпреварване да имаш повече мощност.

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Пет 19 ное 2010 19:57

Здравейте колеги , днес един познат ходи до някакъв "сервиз" в Пловдив да си маха катализатора колата е B5 AFN "майстора" му е казал че ще му струва 50лв , той също изкупувал . Казал му е че може да му даде 20лв за неговия и пича се е отказал . Въпроса ми е какво мислите за това ?

Върни се в “Дизелови агрегати”