Колко дизел ви горят колите ?
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Re: Колко дизел ви горят колите ?
налягането на гумите ми е перфектно... катализатор нямам, колата е с чип (поне така се води) климатика го пускам на 3 и от време на време го свалям на 2, защото направо ме кове вътре.. въздушният филтър ми е сменен.. сипвам на Еко и ромпетрол по-принцип, но като се налага сипвам и на местния Лукойл.. а и гумите са ми 14ки ...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Freakylol написа:налягането на гумите ми е перфектно... катализатор нямам, колата е с чип (поне така се води) климатика го пускам на 3 и от време на време го свалям на 2, защото направо ме кове вътре.. въздушният филтър ми е сменен.. сипвам на Еко и ромпетрол по-принцип, но като се налага сипвам и на местния Лукойл.. а и гумите са ми 14ки ...
Нещо генерално е сбъркано при теб. Аз на предкамерен TD давах такъв разход извънградско при 120-130. И не говоря за някакви измислени разходи по борд комп щото той няма, засичах я винаги пълно-пълно.
Моя пасат, 1.9 ТДИ Б5 110HP Комби, с не много багаж, последно ми даде 5.6л/109км. Смесено каране, може би 30км има градско и 80 по магистралата с 140-150 и климатроника пуснат. Много съм доволен. Решил съм да слагам и темпомат, предполагам след него ще падне, кой знае може и под 5.
Мисля да засека и без климатроника за да направя разликата, казват че поне 0.5-1л падал разхода.
Мисля да засека и без климатроника за да направя разликата, казват че поне 0.5-1л падал разхода.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
toshuu написа:Моя пасат, 1.9 ТДИ Б5 110HP Комби, с не много багаж, последно ми даде 5.6л/109км. Смесено каране, може би 30км има градско и 80 по магистралата с 140-150 и климатроника пуснат. Много съм доволен. Решил съм да слагам и темпомат, предполагам след него ще падне, кой знае може и под 5.
темпомата е за удобство не за икономия,при мен разхода се повиши с около 0,5л
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
radi_nrj написа:Freakylol написа:налягането на гумите ми е перфектно... катализатор нямам, колата е с чип (поне така се води) климатика го пускам на 3 и от време на време го свалям на 2, защото направо ме кове вътре.. въздушният филтър ми е сменен.. сипвам на Еко и ромпетрол по-принцип, но като се налага сипвам и на местния Лукойл.. а и гумите са ми 14ки ...
Нещо генерално е сбъркано при теб. Аз на предкамерен TD давах такъв разход извънградско при 120-130. И не говоря за някакви измислени разходи по борд комп щото той няма, засичах я винаги пълно-пълно.
Възможно е.. въпреки, че имам VAG кабел и съм я гледал.. грешки няма.. стойностите и са напълно нормални.. най-вече ме съмнява зле настроения чип от Дани, но до дни ще сложа нов и ще видим как ще е
Актуално засичане на извънградски среден разход (пълно-пълно) 4.53л/100 нафта. Колата е Поло 1.4 TDI 75 коня, помпа дюза. Марщрута е София - Китен - София ок 960 км (43 литра нафта / само от Лукоил, ако това има значение). 3ма човека, багаж и клима през цялото време. На Тракия с макс 150, иначе с ок 120 - 140 км/ч. На връщане минах през Средец - Ямбол и там се движих с 90 - 100, т.е не съм висял по задръствания. За сега съм мн доволен от количката, страшна динамика, ускорение, а за разхода той сам говори. Иначе само за града - София, с безумните му ремонти и задръствания, къси дистанции на студен двигател+клима през повечето време последно я засякох 6.3/100 пак пълно/пълно. Надявам се да продължава така да ме радва Полото!
-
sashot
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:темпомата е за удобство не за икономия,при мен разхода се повиши с около 0,5л
Не съм съгласен с това твърдение - темпоматът предполага равномерно движение с постоянна скорост, без сериозни ускорения и спирания, което е предпоставка за икономия на гориво, особено ако оборотите на двигателя са в зоната на макс. въртящ момент, където той е най-ефективен, а значи и най-икономичен.
- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
sashot написа:ulipet написа:темпомата е за удобство не за икономия,при мен разхода се повиши с около 0,5л
Не съм съгласен с това твърдение - темпоматът предполага равномерно движение с постоянна скорост, без сериозни ускорения и спирания, което е предпоставка за икономия на гориво, особено ако оборотите на двигателя са в зоната на макс. въртящ момент, където той е най-ефективен, а значи и най-икономичен.
С тази логика ако оборотите на двигателя са над зоната на макс въртящ момент няма да е баш икономия така че нищо не предполага темпомата а всичко зависи от шофьора...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
sashot написа:Не съм съгласен с това твърдение - темпоматът предполага равномерно движение с постоянна скорост, без сериозни ускорения и спирания, което е предпоставка за икономия на гориво, особено ако оборотите на двигателя са в зоната на макс. въртящ момент, където той е най-ефективен, а значи и най-икономичен.
Съгласен или не в реалността е доказано че при равни други условия карането на темпомат винаги вдига леко разхода в сравнение с карането на "крак"

-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:sashot написа:Не съм съгласен с това твърдение - темпоматът предполага равномерно движение с постоянна скорост, без сериозни ускорения и спирания, което е предпоставка за икономия на гориво, особено ако оборотите на двигателя са в зоната на макс. въртящ момент, където той е най-ефективен, а значи и най-икономичен.
Съгласен или не в реалността е доказано че при равни други условия карането на темпомат винаги вдига леко разхода в сравнение с карането на "крак"
проверено.междувпрочем същото каза и Тошков (Жоро) от Пазарджик,като ми го монтира.
-
Ivelin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:sashot написа:Не съм съгласен с това твърдение - темпоматът предполага равномерно движение с постоянна скорост, без сериозни ускорения и спирания, което е предпоставка за икономия на гориво, особено ако оборотите на двигателя са в зоната на макс. въртящ момент, където той е най-ефективен, а значи и най-икономичен.
Аз не съм съгласен. Зависи от пътя. Това което съм постигал с темпомат по магистралата никога не съм успявал да го постигна на крак. Става въпрос отсечката София-Първомай, а го пътувам минимум 1 път в месеца и вече от скука си играя с разхода
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ivelin написа:....
Аз не съм съгласен. Зависи от пътя. Това което съм постигал с темпомат по магистралата никога не съм успявал да го постигна на крак...
Много зависи също и от собственика на крака, естествено
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
На крак може да се кара по-икономично, но трябва желание да си играеш с едни 20км/ч според наклоните. Темпомата влиза в "преразход" по баирите, защото не използва инерцията на автомобила и компенсира всичко с повече газ 
ПП: по равен път темпомата е по-прецизен и съответно икономичен

ПП: по равен път темпомата е по-прецизен и съответно икономичен

-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така е.
п.п. Само да вметна,че равен път няма.Просто има норми за проектиране в пътното строителство-има минималин надлъжен наклон на пътното трасе.Мисля ,че беше между 0,5 и 0,1(2)%. А максималния наклон е според класа на пътя,но това е друга бира.
За НАПРЕЧНИЯТ наклон нормнте са други.Но не ми се търси сега да поствам точни стойности за някои "разбирачи" по всичко....
Исках да кажа за разхода посочен от производителите,( примерно-при равен път,сух ,колата с толкова и толкова товар,70% пълен р-р и т.н.) са НЕПРИЛОЖИМИ в реални условия.
Сори за лиричното отклонение

Последна промяна от gancho на Пет 24 авг 2012 9:31, променено общо 1 път.
Не е надлъжен, напречен е. Нека да се върнем към темата.gancho написа::да:
Точно така е.
Просто има норми за проектиране в пътното строителство-има минималин надлъжен наклон на пътното трасe
Върни се в “Дизелови агрегати”