От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
513
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2159
jims
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот jims » Пет 04 ное 2011 13:39

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 10:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 04 ное 2011 16:50

Вчера ми се наложи да пътувам до София от Бургас и обратно минах 830км с 40 литра на Еко,не съм зареждал засега на Омв може би другия път,но нафтата е добра на Еко. :beer

sashpe
Автомобил: Scirocco
Двигател:

Мнениеот sashpe » Чет 10 ное 2011 10:36

Миналата седмица заредих по принуда от ОМВ на автоборсата в София (на Опел Корса Б 1.5Д). Разходът в сравнение с Ромпетролската нафта се покачи значително. Част от покачването сигурно е и заради малко по-ниските температури, но и друг път съм забелязвал разлика в разхода и то при еднакви условия.

btw Член на семейството с Ауди ТДИ 2.0 143кс се убеди, че Ромпетрол е по-добре и от Лукоил.

Потребителски аватар
fosents
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 1.9 TDI 130 HP 2005

Мнениеот fosents » Сря 30 ное 2011 23:54

Аз от скоро съм на дизел и искам да ви питам освен против замръзване има ли някакъж смисъл от този MaxxMotion Diesel? Колата стой в топъл гараж като цяло освен ако съм някъде другаде, но това се случва рядко. Може ли чак толкова да замръзне ако някоя вечер е на открито? Все пак 17 ст. не са малко ако е само това.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 01 дек 2011 0:45

fosents написа:Аз от скоро съм на дизел и искам да ви питам освен против замръзване има ли някакъж смисъл от този MaxxMotion Diesel? Колата стой в топъл гараж като цяло освен ако съм някъде другаде, но това се случва рядко. Може ли чак толкова да замръзне ако някоя вечер е на открито? Все пак 17 ст. не са малко ако е само това.

По-принцип нафтата е супер, аз спрях вече да зареждам защото стана много скъпа, иначе преди зареждах само от ОМВ и зимата не съм имал проблеми и често седеше навън нищо че и аз имам хубав гараж Такаче не се притеснявай, само гледай да не освяш празен резервоара защото и да има добавка против замръзване тя пак хваща лед

И аз да кажа малко за мен, днес за сефте заредих на ЕКО и ми се струва че добре върви колата, може и да започна от там да слагам вече

sashpe
Автомобил: Scirocco
Двигател:

Мнениеот sashpe » Чет 01 дек 2011 9:39

fosents написа:Аз от скоро съм на дизел и искам да ви питам освен против замръзване има ли някакъж смисъл от този MaxxMotion Diesel? Колата стой в топъл гараж като цяло освен ако съм някъде другаде, но това се случва рядко. Може ли чак толкова да замръзне ако някоя вечер е на открито? Все пак 17 ст. не са малко ако е само това.

В семейството ни доскоро карахме дизели целогодишно на Sprint Diesel (евтиния дизел на OMV) и не сме имали проблеми зимата, макар и някои от колите да са седяли под външен навес, т.е. на студено. Поне до -15 градуса, за по-малко не знам!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 01 дек 2011 17:29

Благовест написа:Някой има ли наблюдения върху нафтата Екто лукойл?
аз налях определено заработи малко по добре и стана малко по еластична но ще трябва да сипя още за да кажа със сигурност

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Чет 01 дек 2011 19:53

tdi fen написа:
Благовест написа:Някой има ли наблюдения върху нафтата Екто лукойл?
аз налях определено заработи малко по добре и стана малко по еластична но ще трябва да сипя още за да кажа със сигурност

Тя нафтата не е ли супер дизел,а екто само за бензина.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 01 дек 2011 19:59

rostislav1998 написа:Тя нафтата не е ли супер дизел,а екто само за бензина.
има екто дизел но не на всички обекти и колонки ето списък http://www.lukoil.bg/Lukoil/webfs/pub/a ... to_azs.pdf

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 03 дек 2011 11:14

От 1 месец във фирмата,където работя,смениха картите и сега вместо от ОМВ зареждаме в ШЕЛ.Може да е нещо странно,но месечният разхо ми падна с 0,8 л/100.Колата и стила на каране са си същите.Сега съм заредил и личната със скъпата нафта на ШЕЛ,ще наблюдавам разхода.

Потребителски аватар
kokokode
Автомобил: Pasat tdi 1.9
Двигател: AHH 1999

Мнениеот kokokode » Съб 03 дек 2011 11:41

Моя пасат върви най - добре с Ви пауър дизел а ма е много скъп.

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Съб 03 дек 2011 14:50

На ШЕЛ съм зареждал преди 2 години за последно през зимата.Два пъти сипах тогава на ШЕЛ и двата пъти нафтата направо замръзна от тогава само на Лукойл и ОМВ

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 03 дек 2011 15:01

Прави ми впечатление, че нафтата на Лукойл е с прилично качество и аз поне никога не съм попадал на некачествена партида специално тук на козлодуйския Лукойл. Наскоро заредих на Еко в Монтана от скъпата нафта и може да е субективно, но ми се стори не особено качествена. Преди това сипах догоре на Ромпетрол на път Е-79 след Враца посока Ботевград и повече тая грешка няма да я повторя. Колата осезаемо се спъна и вдигна разхода. Ромпетрола на околовръстното на Стара Загора е друга работа. Нафтата им е страхотна.

Потребителски аватар
djvalioj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djvalioj » Пон 05 дек 2011 23:52

Аз пък сипвам на моят нов пасат(5-ти месец вече)руска нафта,заредена директно от лукойл в Москва! Къде сме ние а къде са братушките само ако знаете ......разликата е осезаема.

generalat1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generalat1 » Сря 07 дек 2011 15:30

колеги аз от 6год.работя на бензиностанция няма да споменавам марка само ще кажа че шеф ми бат Вальо Златев. карам дизел от 4год.и зареждам само от там,пълнил съм резервоара и от ШЕЛ и от ОМВ.разлика във вървенето не намерих единствено във горенето имам наблюдения.при бат Вальо си е най икономично,не че тои ми дава заплатата и съм тръгнал да го хваля.от 1седмица зареждаме със зимен дизел бистър е като вода.като се кача на цистерната и виждам дъното и.имало е зими в които карат нормален дизел и ние слагаме в резервоарите добавка така че винаги има нещо против замръзване.не че не се е случвало да ми замръзне нафтата в колата поради липса на гараж и -17 градуса,ама едно ще ви кажа повечето бензиностанции зареждат от ЛУКОЙЛ,Друг е въпроса кои с какво я меси после.и ако си мислите че алпин дизела на ОМВ идва от австрия-доооообре.ако е така тук ще го караме на минимум 4лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”