От коя бензиностанция зареждате нафта?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
незмам ама от доста време зареждах на петрол или еко, сега реших да заредя maxmotion и разлика е огромна просто си заслужава парите, ама 2.67 не мога да давам всеки път.
въпроса е че докато за алпин дизела имаше реклами че издържа до -33 градуса,то за макс моушъна това което съм чел е че намалявал разхода и вдигал малко мощността, тоест две различни горива
- koceto1122
- Автомобил:
- Двигател:
rospc написа:Колеги,всяка зима зареждам Алпин дизел от ОМВ и не съм имал никакви проблеми.Тази година обаче го няма това гориво/а вече е почти Коледа/миналите години отдавна го бяха заредили.Днес заредих на ОМВ Младост Макс моушън дизел и бензинджията ми каза че все едно това е алпин дизела.Знае ли някой нещо по въпроса?Така ли е, не е ли така?
Аз работя на OMV max motion е просто ново име зимния го зареждат от преди повече от месец , но за градуси и ползи немога да ти кажа понеже в бургаска област като цяло горивата идват от завода на лукойл след това се слага добавката при пълнене на танкера на самата бензиностанция това е като цяло.И честно казано има доста смесени мнения за това гориво лично аз не зареждам на ОМВ , но колегата слага и от двата дизела и казва , че не е очарован от max motion а напротив даже минава по-малко километри спрямо нормалния.
Най-добре е човек да си пробва и сам да си прецени и най-важното да направи реална оценка не като повечето да си въобразяват , че max motion е с нещо по-добър от другия дизел масово като дойдат да зареждад и кажат зареди от скъпия дизел и ги питам имали разлика и те естествено отговарят ДА и каква е тя и мълчат като пукали това за мен са роби на ОМВ

Вече на се кара дизел от Австрия само добавката е от там (ако шофьорите лъжат значи и аз лъжа).
- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
koceto1122 написа:Вече на се кара дизел от Австрия само добавката е от там
тоест, побългаряването е пълно!!!
затова - Ромпетрол!
- naio.bg
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1Z 1995g.

- andibula
- Автомобил:
- Двигател:
Но не всеки Ромпетрол.Има много бензиностанции с логото на Ромпетрол който зареждат от Лукойл.Това че е Ромпетрол не означава че нафтата е румънска.
andibula написа:Но не всеки Ромпетрол.Има много бензиностанции с логото на Ромпетрол който зареждат от Лукойл.Това че е Ромпетрол не означава че нафтата е румънска.
Ако имаш достоверно инфо кои зареждат от Румъния - пиши!!
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
naio.bg написа:maikomila ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СРЕЩНЕ САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛЪЖАТ ХОРАТА И ДА СЕ ПОДИГРАВАТ СЪС ПАРИТЕ НИ
И си прав...и не си, но и изказването ти е малко пресилено, това е все едно ти като отидеш на мак доналдс, да си мислиш че продуките които използват за бургерите им ги носят от америка. Ако на ОМВ горивата ги внасяха от Австрия или Германия(не съм сигурен каква верига са) сигурно щеше да гони 5лв./Л. минимум. Големите вериги си имат някакви стандарти на които горивата им трябва да отговарят и разликите в качеството и отклоненията от тия стандарти ги компенсират с тия добавки, което не означава че караме с лоша нафта, но определено не означава и че е хубава.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
И колко пък да ни е лоша нафтата - от 2003 карам дизелови автомобили - досега не съм ударил греда със замръзнало гориво - или други тежки последствия по двигателя
иначе разлика в качеството определено има - между различните вериги - според качеството на добавките
- иначе каквото даде Лукойл - това е общо взето
Винаги съм проверявал какво изтича от пробката на горивния филтър след смяната - обикновено 15 хил. км - досега не е имало вода
иначе разлика в качеството определено има - между различните вериги - според качеството на добавките

Винаги съм проверявал какво изтича от пробката на горивния филтър след смяната - обикновено 15 хил. км - досега не е имало вода

Нещо не съм доволен от Лукойл...бързо свършва нафтата
Днес сипах на ЕКО...щеше да откъсне полуоските

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
веселин написа:И колко пък да ни е лоша нафтата - от 2003 карам дизелови автомобили - досега не съм ударил греда със замръзнало гориво - или други тежки последствия по двигателя
иначе разлика в качеството определено има - между различните вериги - според качеството на добавките- иначе каквото даде Лукойл - това е общо взето
То да ти кажа май колите вървят различно всеки ден,вместо тука да си внушаваме,че някой сложил 10лв и изведнъж му взела да върви се едно е с чип,или пък на другите им горяло 2 пъти по малко като зареждат от определената бензиностанция...Май внушението е по силно от самата нафта....Аз от една година си хакам до горе на Шела-обикновенна и да кажа,че по скоро колата си променя вървежа в различни дни,апък вътре е едно и също.....Някой дни като съм на скорост и пусна газта,колата върви се едно е на свободна,но някой дни си спира и е по малко еластична при потегляне и ускорение,а вътре се едно и също...

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Даскала™ написа:Нещо не съм доволен от Лукойл...бързо свършва нафтата![]()
Да - Еко нещо доста дръпнаха напред с добавките ... още от лятото имам добри впечатления - за разлика отпреди години !!!
Напоследък - 50% обикновения дизел на еко + 50% лукойл дизел
може и да пробвам пак Ромпетрол - дали са си на същото качество както преди
- andibula
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш достоверно инфо кои зареждат от Румъния - пиши!!
Лични наблюдения,разговарял съм със шофьорите които доставят и имам познати които работят на Ромпетрол,който зарежда от Лукойл.Бензиностанцията е с логото на Ромпетрол ,но е отдадена под наем и наемателя си доставя от Нефтохим.Просто за всяка бензиностанция е персонално.Трябва си проучване.То при нас Румъния е по близо от Бургас.

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
andibula написа:Ако имаш достоверно инфо кои зареждат от Румъния - пиши!!
Лични наблюдения,разговарял съм със шофьорите които доставят и имам познати които работят на Ромпетрол,който зарежда от Лукойл.Бензиностанцията е с логото на Ромпетрол ,но е отдадена под наем и наемателя си доставя от Нефтохим.Просто за всяка бензиностанция е персонално.Трябва си проучване.То при нас Румъния е по близо от Бургас.
В Варна се сещам че 2 Лукойла ги префасонираха на Ромпетрол,преди бяха едни леко позападнали,ама сега ги гледам лъщат с името Ромпетрол и ми се струва че имат повече клиенти...

- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
andibula написа:Ако имаш достоверно инфо кои зареждат от Румъния - пиши!!
тая на излизане към Варна изглежда доооста пропаднала

Върни се в “Дизелови агрегати”