Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот Stivi » Чет 25 юни 2015 13:17

radi_nrj написа:Аз от Лукоил и минерална вода не взимам :mhihi

Ама гледам фирмата не е фалирала значи други не само вода взимат ами даже гориво наливат :mhihi Всички са един дол дренки,клиента все е п...бан :a045

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 25 юни 2015 13:59

Сипвам масло в нафтата само зимата, защото сипвам и спирт или газия което имам под ръка. 1 литър масло и 1 литър спирт примерно, спирта не дава на нафтата да замръзне, а маслото смазва помпата заради изсушаването от спирта.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Чет 25 юни 2015 16:03

venll-vr написа:Слагам 2Т масло от Лукойл. Цена 7,50.

Маслото червено ли е? Аз купувам от алати cyclon долу горе на същата цена и е жълто има и червено незнам кое е по добро едното май е по бездимно от другото.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 26 юни 2015 14:09

Stivi написа:
radi_nrj написа:Аз от Лукоил и минерална вода не взимам :mhihi

Ама гледам фирмата не е фалирала значи други не само вода взимат ами даже гориво наливат :mhihi Всички са един дол дренки,клиента все е п...бан :a045

Горивата не ги коментирам, че всяка следваща цистерна, която карат на бензиностанциите е с различно качество. Говоря за другите продукти, антифриз взех един път от тях готов за употреба. Голяма грешка беше, с шепи съм вадил ръжда от системата...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 26 юни 2015 20:37

Аз съм със КР и започнах и аз да слагам малко масълце за душевно спокойствие.Къде ги намирате тия масла по 7-8 лв най евтиното дето намерих в метро 12 лв английско,немското 20 кинта :eek ,добре че беше останало едно шише от евтиното.Като впечатления сякаш наистина по тих мотор,и нз дали си въобразявам най вероятно да,но като пусна климатроника преди се забелязваше доста по голямо спъване на колата във първите 10 минути,чак аха да я угася на някое кръстовище.А сега сякаш има по голям респонс педала на газта,но това е впечатление само от един път с климата че времето застудя и не съм го пускал от тогава.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 26 юни 2015 23:19

Възможно е да се получат отлагания по бензиновата система....за обратното гориво. Как ще се отрази това на инжекторите? Свещите?
За кво ти е да смазваш цилиндрите, нали под сегмента има?
Освен да пуши, друго не виждам какво толкова да подобри. В нафтата се слага масло, щото горивото смазва горивната система.
Може да ти вдигне леко компресията...ама с колко- не знам :c020
Какво масло слагаш? Пробвай с двутактово....нали при скутерчетата бутат по малко :mhihi

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 27 юни 2015 9:44

fox_vt написа:Аз съм със КР и започнах и аз да слагам малко масълце за душевно спокойствие.Къде ги намирате тия масла по 7-8 лв най евтиното дето намерих в метро 12 лв английско,немското 20 кинта

Да речем, че не съм най-добре ориентирания човек в Търново, но ще пробвам да ти обясня. Като идваш от Царевец, на пощата правиш ляв завой и се спускаш надолу, малко преди кръстовището с улицата, която идва от полицията, има магазин за масла и авточасти. В дясно се пада. Там има Манол и то с висок клас на бездимност за 11 лв (по спомен). Изпробвано е маслото, няма грижи.

Драсни ми ЛС ако не се оправяш, ще се опитам по-добре да те ориентирам.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 27 юни 2015 10:18

kacarov_dupnitsa написа:Сипвам масло в нафтата само зимата, защото сипвам и спирт...

Не бях чувал за спирт. Поне смесва ли се добре. Според мен мен няма се получи хомогенна смес. Виж за бензин+спирт, да, там има резон, ама за дизел+спирт... :no може би ще се смеси, но донякъде, а след това като нищо ще налапа ГНП-ето само спирт :death

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Съб 27 юни 2015 10:27

Като взех TDI-то в багажника имаше оставена половин бутилка спирт за горене. Интересувал съм се, но не разбрах с какво се меша и защо се добавя. Предполагам в автокъщата трябва да знаят, двигателят си е добре иначе. :beer

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 27 юни 2015 11:21

Спирта се добавя,когато по някаква причина е попаднала вода в резервоара.Това важи и за дизели и за бензини.
Водата не образува разтвор с петролните горива-бензин,дизел и т.н.а се утаява на дъното,защото е с по-голяма плътност. Спирта и водата образуват много лесно спиртен р-р,който изгаря в дв. заедно с другото гориво.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 27 юни 2015 12:40

Само да не бъркаме спирта от аптеката ,или този с който се прави алкохола със спирта за горене понеже са доста различни неща :wink

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 27 юни 2015 15:39

Спирта от аптеката-етилов алкохол (етанол) и спирта за горене-оцветен метилов алкохол(метанол) е много ОПАСНО да се сбъркат при консумация. :scare3
За двигателя почти няма разлика-и двата вършат гореописаната работа, но единия е много по-скъп. :mhihi
:beer

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Съб 27 юни 2015 21:04

gancho написа:Спирта се добавя,когато по някаква причина е попаднала вода в резервоара.Това важи и за дизели и за бензини.
Водата не образува разтвор с петролните горива-бензин,дизел и т.н.а се утаява на дъното,защото е с по-голяма плътност. Спирта и водата образуват много лесно спиртен р-р,който изгаря в дв. заедно с другото гориво.

Когато има вода се добавя спирачна течност :a045 хидроскопична е и :вдига:водата :beer

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Нед 28 юни 2015 8:27

Спирачната течност на каква основа е ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 28 юни 2015 9:42

И ако в резервоара има половин литър вода /примерно/ колко спирачна течност трябва да сложиш за да я "вдигне" ?? Темата за спирачна течност в горивото е разисквана в отделна тема и заключнието беше че е в графата "градски митове и легенди" :a045

Върни се в “Дизелови агрегати”