Добавки за дизел
Re: Добавки за дизел
Търся мнения за добавките Xenum. Някой ползва ли?
Свършва ми БДЦ-то и се чудя дали да пробвам. Пък и ми омръзна да треперя дали ще се олея с капачката.
Свършва ми БДЦ-то и се чудя дали да пробвам. Пък и ми омръзна да треперя дали ще се олея с капачката.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
batjoro написа:Свършва ми БДЦ-то и се чудя дали да пробвам. Пък и ми омръзна да треперя дали ще се олея с капачката.
Фуния не слагаш ли?
Ами не ползвам фуния, щото после какво да я правя тази миризлива фуния?
Пък и доста години съм с Бардала и искам да пробвам нещо друго.
Пък и доста години съм с Бардала и искам да пробвам нещо друго.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Няма нужда да пробваш нещо от типа -бит пазар .Ползвай си Бардал или Лики Моли или Протек ...Най-доброто е Keropur D на BASF .Като ти се пие вода ,лочиш от извора не от локвите .
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
За разнообразие може да пробваш тази https://www.senax.bg/bgr/dobavka-za-diz ... 1-400.html
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
Ивайло Димов написа:Няма нужда да пробваш нещо от типа -бит пазар .Ползвай си Бардал или Лики Моли или Протек ...Най-доброто е Keropur D на BASF .Като ти се пие вода ,лочиш от извора не от локвите .
Дали има във България от къде да се закупи?

- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
Не !Германия ,ebay ..кенче 100 мл е 10 евро .Ако купиш 6 цената пада на 7.50,един брой се слага от 45-70 литра дизел.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрата на мен известна ми дизелова добавка е Oilsyn Diesel Race DNA. След нея се нарежда Archoil 6900-D MAX. И чак след това е Keropur D.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
А защо е по-добра?
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
Производителите на присадки за автомобилни течности ....броят се на пръстите на едната ръка :) за антифризите тва са BASF и Arteco /завод на Chevron и Total/ при горивата Infinium и BASF ,при маслата са Lubrizol,Chevron Oronite ,Afton и Infinium .Останалите си ги купуват от тях и бъркат своите продукти като всеки пише на тубата си ,че неговата е най-добрата и даже икономисва гориво :) Най-високо качество са индустриалните ,които се ползват от петролните компании за добавяне в горивата .Писано е защо се налага ,както и за феномена тих двигател с чуждоземна нафта и шумен с нашенска .Ми като са покрити само минималните изисквания за качество ,които са определени със стандарт така ще е .Количеството на добавките и определя високото качество на горивата,на определена цена разбира се .Индустриални присадки съм виждал в най-малък обем--варел 200 литра ,не са предвидени за продажба на дребно.Archoil имат фабрика и лаборатория в Полша ,съмнявам се да внасят присадките си от САЩ ,при положение ,че Германия им е на 1 час път .
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Аз да попитам как минава течността от добавката след като клапата за гориво на резервоара е затворена. Изливам капачката на Бардала директно върху клапата. Въпроса ми е дали течността изтича в резервоара през някакви процепи или отива някъде на пусто. Не ползвам фуния.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Предполага се, че след като излееш добавката, веднага доливаш поне 10-20л гориво. Ако първо пълниш резервоара и сипваш добавката накрая си с грешна последователност.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
bongoo написа:Аз да попитам как минава течността от добавката след като клапата за гориво на резервоара е затворена. Изливам капачката на Бардала директно върху клапата. Въпроса ми е дали течността изтича в резервоара през някакви процепи или отива някъде на пусто. Не ползвам фуния.
Минава си без проблем и си се влива в резервоара. Споко :)
Когато блокира при мен клапата, се наложи с много търпение да налея гориво . Малко , но важно количество за да отида в офиц,сервиз ( колата бе още в гаранция ) и да ми ремонтират по гаранция клапата .
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Кайзен написа:Най-добрата на мен известна ми дизелова добавка е Oilsyn Diesel Race DNA. След нея се нарежда Archoil 6900-D MAX. И чак след това е Keropur D.
Не бях я чувал тая, погледнах за наличности наблизо . Почетох за нея . Видях къде я има . Ще се пробва , отделно , че тъкмо ми попривършва сегашната .
Благодаря :)
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
Ивайло Димов написа:Не !Германия ,ebay ..кенче 100 мл е 10 евро .Ако купиш 6 цената пада на 7.50,един брой се слага от 45-70 литра дизел.
Намерих 1 който налива от варел от въпросната добавка ама ми се струва ефтино дали я разрежда със нещо не знам.

500мл. от добавката третира 1000л. Дизелово гориво и струва 25лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”