ТДИ махане катализатор
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Махане катализатор ТДИ.
Това за махането на катализатора, че поврежда турбото за сефте го чувам 

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Бях чел точно в тази тема на времето, че може да навреди на турбото. И като ми го каза, човека който ми го махна се зачудих, но не намерих логика ...
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
и аз за първи път чувам такова нещо, че се поврежда турбото. Вече година и нещо карам без катализатор и всичко си е наред, да чукна на дърво. Може би просто им е дошло времето на турбините и е съвпаднало с махането на катализатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
просто и е дошло времето съвпадение 

При свален катализатор едно,че се чува по-отчетливо турбината и друго при отнемане на газта има "свистене" в гърненцето поради неконтролируемото движение на въздуха в изпускателната система 

- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колеги мисля че вече е влязъл закон при преминаване на Технически преглед или Регистрация на автомобил са длъжни да направят проверка за наличието на Катализатор дали той е на мястото си .
Купувате автомобил и при регистрация в документите пише че има при оглед отдолу се установява че няма пишат че нямаш и това дава ефект върху данъка на дадения автомобил така че внимавайте преди рязане на катализатора после да стане фал.
Купувате автомобил и при регистрация в документите пише че има при оглед отдолу се установява че няма пишат че нямаш и това дава ефект върху данъка на дадения автомобил така че внимавайте преди рязане на катализатора после да стане фал.

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Моя го няма вече 1 2 години, каквото станало, станало 

- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги разгледах цялата тема .. не видях никой да е писал за кола без турбина .. защото и аз се чудя много дали да махам моя катализатор ..
Дали ще пуши ? Ще има ли някаква разлика във вървенето ? Ше има ли вибраций от махането на вътрешностите на катализатора .. ? Благодаря предварително ...
Говоря за колата от гаража ми

едит: Сега забелязох, че името на темата гласи става дума именно за TDI-та .. но ако някой може да ми даде адекватен отговор ще бъда благодарен
Дали ще пуши ? Ще има ли някаква разлика във вървенето ? Ше има ли вибраций от махането на вътрешностите на катализатора .. ? Благодаря предварително ...
Говоря за колата от гаража ми

едит: Сега забелязох, че името на темата гласи става дума именно за TDI-та .. но ако някой може да ми даде адекватен отговор ще бъда благодарен

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Jetta Sport написа:Колеги мисля че вече е влязъл закон при преминаване на Технически преглед или Регистрация на автомобил са длъжни да направят проверка за наличието на Катализатор дали той е на мястото си .
Аз като трябваше да вписвам Пасата в данъчното като отидох да ми изкарват бележка за катализатора, хората ми казаха че вече изкарвали такива бележки на коли ЕВРО 3 и нагоре и в крайна сметка се оказа че все едно нямам катализатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е вярно отива се в СБА и там хората ти преглеждат колата виждат че има катализатор, замерват колата за газове и ти дават бележка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с афн без катализатор и мога да кажа,че е един голям + за колата.Турбото се чува по-добре и колата върви повече.С друг афн само,че с катализатор съм се пробвал и има голяма разлика особено в високите оборити.Иначе колата не пуши.
- boby123
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: AEK 101 кс
Аз може ли да питам защо се маха катализатора?
- SoManyRetards
- Автомобил:
- Двигател:
boby123 написа:Аз може ли да питам защо се маха катализатора?
Защото се предполага, че е задръстен, а един чисто нов катализатор струва колкото колите ни.
Върни се в “Дизелови агрегати”