BP 10w40 visco 3000
Доволен съм от масълцето.За 10000 километра ми е лапнала 300 грама.Обаче ми изпуска от гарнитурата на капака и намирам редовно масло в въздуховода на турбината.Смятам че разхода е от там.
Обаче следващата смяна ще е с YACCO
С какво масло карате дизелите си?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: С какво масло карате дизелите си?
Днеска ръгнах на моя АВГ Фухс-Титан 10W40.Веднага ми омекна работата на двигателя и не тракаше толкова.Явно Лики Моли-то по-добре се чувства в АФН отколкото в АВГ,защото в на един приятел афн-а добре си работи.

- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
feikot написа:Днеска ръгнах на моя АВГ Фухс-Титан 10W40.Веднага ми омекна работата на двигателя и не тракаше толкова.Явно Лики Моли-то по-добре се чувства в АФН отколкото в АВГ,защото в на един приятел афн-а добре си работи.
Само с такова карам вече 6 смени 50 000 км никви забележки
1z написа:feikot написа:Днеска ръгнах на моя АВГ Фухс-Титан 10W40.Веднага ми омекна работата на двигателя и не тракаше толкова.Явно Лики Моли-то по-добре се чувства в АФН отколкото в АВГ,защото в на един приятел афн-а добре си работи.
Колега може ли да кажеш дърпа ли ти малко поне,работата на двигателя подобрена ли е?
На колко хиляди правиш смяната?Писал си 6 смени и 50000 км.Това е около 8500 на смяна.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Аз за втори път го слагам и мога да ти кажа,че не го бара изобщо и двг-то работи по-меко.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
аз се колебая между Fuchs и Yacco но съм резерве към вносителя на Fuchs Ауто+ хич им нямам вяра
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
pokimon написа:1z написа:feikot написа:Днеска ръгнах на моя АВГ Фухс-Титан 10W40.Веднага ми омекна работата на двигателя и не тракаше толкова.Явно Лики Моли-то по-добре се чувства в АФН отколкото в АВГ,защото в на един приятел афн-а добре си работи.
Колега може ли да кажеш дърпа ли ти малко поне,работата на двигателя подобрена ли е?
На колко хиляди правиш смяната?Писал си 6 смени и 50000 км.Това е около 8500 на смяна.
Да на 8500 някаде го сменям лятото не бута ( то неможе изобщо да не мръдне)зимата ми бута леко но то е заради центровката изпушва при студеният старт и в това състояние е загубило за 8500км от средата на щеката до минимума почти,но пак няма да доливам щото идва скоро нова смяна.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
1ва смяна с Кастрол Магнатек 10W-40 от колегата Ace_castrol ,преди това бях с 15W-40 и сега сякаш се усеща както казват колегите - омекване работата на маторя , пък и по-лесно се развърта при 1во палене сутрин.1Z
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
5w50Peak Life Mobil за сега доволен 1.6td.Сменям маслата на година и на сравнително малко километри.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Така карах със кастрол 10в40 , нямам забележки освен че сутрин ми почукваха повдигачите ! Похапва си 300 - 400 грама на 9 - 10000 км , имам течове от гарнитурата на картера и маркуча на картерните газове !
Карах с лики моли - 10в40 /не онова с добавката / Сутрин не почукваха повдигачи , това беше разликата , но каточели го харчеше повече !
Последно сложих ЕЛФ 10в40 , и за сега много ми харесва как работи мотора ! Но още нямам преки наблюдения !
Мотора е 1з !
Единствено , с кастрола колата ми се вижда ''по - пъргава'' може и да си въобразявам !
Карах с лики моли - 10в40 /не онова с добавката / Сутрин не почукваха повдигачи , това беше разликата , но каточели го харчеше повече !
Последно сложих ЕЛФ 10в40 , и за сега много ми харесва как работи мотора ! Но още нямам преки наблюдения !
Мотора е 1з !
Единствено , с кастрола колата ми се вижда ''по - пъргава'' може и да си въобразявам !
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги имам голфа от 3год и полвина ASV мотор 2000г. отначало го карах с MOBIL 10W40 и го бараше доста сега съм с лики моли 10в 40 без молибден което е минерално отначало мислех че е полусинтетика но като се разрових в сайта на лики моли разбрах че не е сам много доволен.карам го целогодишно за10000км доливам наи много 200мл. минал сам с него 40000 км без проблем.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
generalat1 написа:здравейте колеги имам голфа от 3год и полвина ASV мотор 2000г. отначало го карах с MOBIL 10W40 и го бараше доста сега съм с лики моли 10в 40 без молибден което е минерално отначало мислех че е полусинтетика но като се разрових в сайта на лики моли разбрах че не е сам много доволен.карам го целогодишно за10000км доливам наи много 200мл. минал сам с него 40000 км без проблем.
Маслото е полусинтетика - ако е това
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1301.html
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _1386.html не колега с това карам и нема проблем
- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
Карам смао с два вида масла Мотул 6100 полусинтетика,и Ксенум Карбон-Графит и двете са 10 на 40,като за второто нямам думи маслото е доста добро и помага изключително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги какво масло да налея на пасата афн мотор 110 кс 1999 година 5w40 или 10w40
Върни се в “Дизелови агрегати”