Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Вто 23 дек 2008 0:06

rosen79 написа:От където и да зареждаш все си е тая,според мен.

Аз не съм съгласен!!!
Конкуренцията вече е голяма,цената на горивата е еднаква вече на всякъде.Съмнява ме вече някой така да си сложи главата в торбата.После да го псуват...............
Поне виждам при нас как е!!!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 дек 2008 0:17

Колко са бензиностанцийте при вас,колко са при нас?По мои наблюдения все си е тая.Става дума за големите бензиностанций,за тея мижавите е ясно, дето ти продават уж 98 на цената на 95 и нафтата е с 3-4 стотинки по ниска.Има ги колкото искаш,за една се сещам в Студентски град,таз бензиностанция ако и се направи проверка смятай,че ще бъде затворена на мига.Ама иначе с големи букви пишеше(сега не съм се заглеждал),че е лукойлско гориво.Колкото голфа е италянска кола толкова това гориво там е читаво.

Потребителски аватар
PESHERLAN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESHERLAN » Вто 23 дек 2008 0:29

Пак ти казвам колега,че това си е твое мнение!!!
Аз днес лично съм приемал гориво на наща бензиностанция,и мога да ти кажа,че горивото си идва със всички нужни документи и сертификати.Още повече,че през определен период от време идват едни хора дето и аз незнам точно от коя институция са,ама правят проби на горивото дали отговаря на това което продаваме.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 дек 2008 0:35

PESHERLAN написа:Пак ти казвам колега,че това си е твое мнение!!!
Аз днес лично съм приемал гориво на наща бензиностанция,и мога да ти кажа,че горивото си идва със всички нужни документи и сертификати.Още повече,че през определен период от време идват едни хора дето и аз незнам точно от коя институция са,ама правят проби на горивото дали отговаря на това което продаваме.

Никъде не съм казал,че това което казвам е мнение на всички, то си е лично мое,и никой не задължавам да го подкрепя.Просто съм патил и то от голяма верига бензиностанций.Със стария голф изсипах един резервоар бензин(ако можеше да се каже че е бензин)щото беше разреден с толкова вода,че колата изгасна.Направих си после експеримент дали ще гори,но познай какво стана.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 26 дек 2008 9:33

Така....като бивш служител на Лукойл в продължение на 5-6 години не съм сипвал бензин или нафта на друга верига бензиностанции. Но тази зима колата ми почна да се мъчи с паленето дори при 0, +1, +2, градуса. По съвет на колегата @morfei1, изневерих на "Лукчовците" и напълних до горе OMW Alpine Diesel. Днес сутринта си тръгвам от работа и "О чудо!", колата запали от четвърт оборот. Честно казано не вярвах, че проблема може да е от горивото, тъй като имах голямо доворие на Лукойл.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 26 дек 2008 10:54

Luciano написа:Така....като бивш служител на Лукойл в продължение на 5-6 години не съм сипвал бензин или нафта на друга верига бензиностанции. Но тази зима колата ми почна да се мъчи с паленето дори при 0, +1, +2, градуса. По съвет на колегата @morfei1, изневерих на "Лукчовците" и напълних до горе OMW Alpine Diesel. Днес сутринта си тръгвам от работа и "О чудо!", колата запали от четвърт оборот. Честно казано не вярвах, че проблема може да е от горивото, тъй като имах голямо доворие на Лукойл.

Аз зареждам само от Лукойл,и нямам никъкви проблеми с паленето.Дори когато не ми рабоха свещите(и 4-те)пак палеше.Колата я карам рядко и рядко я паля,но пали веднага.Даже и нафтата не е зимна,защото последния път когато зареждах беше преди оклоло два месеца.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 26 дек 2008 12:45

Добре е ако не сте си сменили горивните филтри, да го направите...
Аз го смених и усетих доста голяма разлика :)
Относно бг дизела.. Резултатите на колегите от офроуд форума са достатъчно красноречиви...
ОМВ ни цакат с количеството, но поне слагат добавки в дизела зимата... Поне не си трошим моторите..

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 26 дек 2008 16:15

ISRalien написа:Добре е ако не сте си сменили горивните филтри, да го направите.....

Моя е на 1500км! През 200км ли да ги сменяме деа и филтрите им :evil:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 26 дек 2008 17:41

Аз днес реших да се подсигуря за студените зимни месеци с това. 1л, за 21лв. Разрежда се 1:1000 или казано по-простичко грам на литър. Дано да върши работа, на опаковката пише до -31"С :shock

Изображение

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 дек 2008 18:29

morfei1 написа:... Дано да върши работа, на опаковката пише до -31"С :shock

Точно това го развенчаха (донякъде) в темата, която е повод за тази тема :) При -29*С не преминаваше през филтъра. И аз ползвам такова, досега не съм имал проблеми (но и до такива температури не съм стигал), но след експеримента на колегите имам RS-Antigel. Продава се на всяка LUKOIL бензиностанция, 50 мл за 50 литра (т.е. пак грам за литър - грубо казано), на цена 3,60 лв.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 27 дек 2008 11:46

Взех направих един домашен опит у нас.
Купих си 5 литра нафта от реномирана бензиностанция (име ще пиша след снимки и още детайли).
Оставих тубата навън на балкона тази вечер без никакви фризери и хладилници. Отивам тази сутрин и какво да видя отдоло се е утаило едно слузесто, гелоподобна течност :evil:
Ще продължа с опитите докато не намеря правилната бензиностация.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 дек 2008 11:50

Като заговорихме за експерименти, дали и аз да не пробвам...... имам в цистерната нафта от Лукоил, от миналата зима.... бях и сложил и добавка на Хелиус, тогава. Ще взема да сипя в едно шишинце и ще го оставя на терасата да вида какво ще стане....... :roll:

Потребителски аватар
ace_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ace_ventura » Съб 27 дек 2008 14:58

само да кажа, че навсякъде е пълно с далавера. И всеки всячески се стреми към нея.. незнам дали знаете, но и всяка една НОРМАЛНО работеща бензиноколонка ЛЪЖЕ за сипаното гориво в резервоара ви, било то бензин, дизел, газ и т.н.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 дек 2008 17:13

Място: Свиленград
Час: 17:00
Дата: 27.12.2008
Температура: -1"C
Проба: 0.5л. Лукойл Супер Дизел, зареждано през Ноември 2007год. с добавка Хелиос, разредена 1:1000. Бутилката е разположена на север.

Изображение

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 17:17

Е то остава и на -1 да замръзне.Тествай я на -15 -20 градуса.

Върни се в “Дизелови агрегати”