Вибрации в обтегача на пистовият ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Вибраци в обтегача на пистовият ремък

Мнениеот fox_vt » Сря 16 сеп 2009 17:39

ама нее и аз съм така оригинал но аз искам да махна нацяло демфера долу а да има само тресчотка горе на генератора.Та идеята е дали коли с оригинално сложена тресчотка дали имат демфер долу?

ПП нека сам да си отговоря на въпроса след старателно ровене в Етка се установи че пичовете в Ауто + са прави -няма кола ДИЗЕЛ която да няма демфер долу това е.Дали ще е с клиновиден или пистов ремък пак е с демфер от примерно голф 80 година до 2007 до там ми е етката.Което ще повдигне следния въпрос -що на следващото поколение коли има тресчотен механизъм и дали цялата работа няма да излезе "а именно че фрай лайфа бил като се угаси двг и генератора да продължи да се върти и сам да спре".Да му се невиди как ще вляза сега в ауто+ онес ще ме скъсат от смях.Няма отърване 160лв турски аналог демфер тва е па докат устиска да го е.. :banghead:

Последна промяна от fox_vt на Сря 16 сеп 2009 17:56, променено общо 1 път.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 16 сеп 2009 17:51

Май е добре да се пита и дали това е така при коли с климатик.Щот на шайбата на коляновие вал има навързани доста неща дет са с променливо натоварване.Така че една тресчотка само на динамото едва ли би успокоила работата на ремъците.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Сря 16 сеп 2009 18:00

ами може и да не удържа вибрациите на ремъците но ето аз нямам клима имам демфер долу и обикновенна шайба на ген. е от завода колата като е излязла 100% е нямала вибрации значи и с обикновенна на генератора пак ще работи ама като бие демфера мн ясно че ще подскача обтегача.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 16 сеп 2009 18:20

Тресчотка се монтира обикновенно при опастност от обратно завъртане.Според мен ако заподскача пистовия ремък и обтегача има такава вероятност за алтернатора.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 18 сеп 2009 20:58

След като през април 2008 смених обтяжен механизъм поради счупена пружина,но не смених инерционната ролка на генератора преди три дни забелязах ,че обтегача отново е клюмнал напред и ремъка излиза под ъгъл .След като доста обстойно четох за проблема разбрах че и на мен няма да ми се размине смяната на ролката на генератора.Този път реших да не ходя по майстори а да я сменя с мой колега който има и сервиз за мотори в Пловдив.Закупих обтяжен механизъм Феби 178лв и ролка за генератора Магнет Марели бразилска 103 лв.Разкачихме цялата кола отпред буквално на улицата и я направихме за около 4 часа.Старата ролка на генератора ми беше тотално блокирала.А обтяжният механизъм е с посукана ост.
Смяната на тези неща не е голяма философия,искат се добри инструменти и добър помощник.Хиляди благодарности на колегата ми Георги който свърши по-голямата част от работата.
И без туй ми се беше открила видимост към долната предна част на колата та решихме да сменим термостата.
Ако някой има въпроси да пита.Ето и две снимки на Пасатора.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 25 сеп 2009 17:39

колеги искам да се похваля че днес смених тресчотната ролка на генератора-ефекта е малко по тих мотор и никакви вибрации в обтегача :drunk .Чак не мога да му се нагледам :bowdown 2 години карам с това постоянно подскачане и сигурно съм скъсил живота на втулките на обтегача ама трябваше да се появи тази тема за да има някакво развитие.В този ред на мисли искам да изкажа най-големи благодарности на колегата Добромирски че ни светна с тая тема както и на другите участници в одисеята "тресчотна ролка".В заключение мога само да кажа на всички които имат вибрации в обтегача първо да започнат с тази ролка ДОРИ и да са със фабрично обикновенна ролка.Все още не мога да разбера обаче ако от завода е излязла с обикновенна ролка що не е вибрирала :? .Има една вероятност ако е сменян генератора той си вари с обикновенна от магазина амаа.... И пак едно голямо БЛАГОДАРЯ :обичам ви

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 26 сеп 2009 7:16

fox_vt написа:колеги искам да се похваля че днес смених тресчотната ролка на генератора-ефекта е малко по тих мотор и никакви вибрации в обтегача :drunk .Чак не мога да му се нагледам :bowdown 2 години карам с това постоянно подскачане и сигурно съм скъсил живота на втулките на обтегача ама трябваше да се появи тази тема за да има някакво развитие.В този ред на мисли искам да изкажа най-големи благодарности на колегата Добромирски че ни светна с тая тема както и на другите участници в одисеята "тресчотна ролка".В заключение мога само да кажа на всички които имат вибрации в обтегача първо да започнат с тази ролка ДОРИ и да са със фабрично обикновенна ролка.Все още не мога да разбера обаче ако от завода е излязла с обикновенна ролка що не е вибрирала :? .Има една вероятност ако е сменян генератора той си вари с обикновенна от магазина амаа.... И пак едно голямо БЛАГОДАРЯ :обичам ви

:012:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 01 окт 2009 6:55

fox_vt написа:ПП нека сам да си отговоря на въпроса след старателно ровене в Етка се установи че пичовете в Ауто + са прави -няма кола ДИЗЕЛ която да няма демфер долу това е.

ГЛУПОСТИ. Предполагам много добре знаеш какво представлява демпфера. И на Сеата , и на Ситроена шайбата на коляновият вал НЕ Е демпферна. Това въобще не означава, че е изцяло метална. Има тънък гумен пръстен който се вижда отпред, но ако обърнеш шайбата отзад, ще видиш, че е едно цяло (челна механична металана свръзка). Като гледам конструкцията й , гуменият пръстен, предполагам е за топлоизолация. Да не говорим, че е едва 2-3мм, и просто е невъзможно да действа като демфер.Специално за отворковците в Ауто+, ще изровя старата си ударена шайба от гаража и ще фотографирам :wink:
ПП: Ето и пример - и двете са за 2.0HDI
Демпферна
Изображение
без демпфер
Изображение

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 04 окт 2009 20:04

а :!: :!: добреее но тази демпферната на снимката как точно демферира с пружини като демферния маховик ли щото да ти кажа тая долната с гумения пръстен(поне така го виждам на снимката)е точно като мойта на толедото.Но докато рових в големия казан с шайби в моргата намерих някои като тази на първата снимка които ми се видяха доста интересни ии въобще не бяха обикновенни шайби.Та явно досега съм бил в заблуда че гумения пръстен демферира или може би не?А казваш че гумения пръстен не е на цялата дебелина на шайбата ли,не мога да се сетя като я смъквах дали е докрай гумата или не -но ако гумата не е до край и шайбата е метална теста за "превъртаща" демферна шайба(по точно с гумен пръстен)как се получава.Демек бележиш двете части външната и вътрешната с маркер палиш гасиш и белезите превъртат даже на мойта е тествано.

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Сря 28 окт 2009 13:47

На мен ми стърже една малка ролка но не знам как се казва :roll: .Свързана е към нещо като малко амортисьорче, което като го натисна с пръст отгоре, ролката спира да стърже.Някой знае ли точно как се казва тази ролка и горе-долу колко струва.Колата е Голф 4 АHF- TDI.

Потребителски аватар
edit0r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edit0r » Нед 01 ное 2009 21:38

и аз имах тоя проблем със шайбата на алтернатора добре че на време я смених...

Потребителски аватар
edit0r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edit0r » Нед 01 ное 2009 21:38

и аз имах тоя проблем със шайбата на алтернатора добре че на време я смених...

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Вто 03 ное 2009 18:08

:shock Колега ти ме улаши защото аз карам така вече година и половина( така купих колата с този шум).Защо какво щеше да стане ако не я бе сменил??? Не съм сменял и пистовия рекък :roll:

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Вто 03 ное 2009 18:10

edit0r написа:и аз имах тоя проблем със шайбата на алтернатора добре че на време я смених...

:shock Колега ти ме улаши защото аз карам така вече година и половина( така купих колата с този шум).Защо какво щеше да стане ако не я бе сменил??? Не съм сменял и пистовия рекък :roll:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 03 ное 2009 19:11

evn написа:
edit0r написа:и аз имах тоя проблем със шайбата на алтернатора добре че на време я смених...

Мисля че си говорите за различни работи :lol: До колкото разбрах evn говориш за ролката на оптегача на пистовия ремък.

Върни се в “Дизелови агрегати”