Спада температурата при спускане на скорост!?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
PoloBeP
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Re: Спада температурата при спускане на скорост!?!

Мнениеот PoloBeP » Вто 21 дек 2010 11:52

Има човек какво да прочете и научи, признавам не бях наясно. Благодарности на ivo_555 за линка с разясненията.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 21 дек 2010 12:23

PoloBeP написа:...
Но не съм толкова сигурен че на ППХ няма разход на гориво, тук признавам не съм запознат.
При дизела пак се върти помпата... При бензина компютъра как разбира че се движи на ППХ и спира впръскването....

Не само на дизелите и не само на бензинките с компютър има ППХ . И Ладичките имаха такова нещо :idea: - електромагнитен клапан , вграден в карбуратора . Има си бутонче на педала за газта , което следи дали си натиснал - ако си натиснал , няма ППХ . Ако обаче не си натиснал и оборотите са над определени - имаш ППХ , а ако са под тези определени - просто празен ход :idea: .

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 21 дек 2010 12:53

PoloBeP написа:Има човек какво да прочете и научи, признавам не бях наясно. Благодарности на ivo_555 за линка с разясненията.

:beer Нищо срамно няма да не знаеш нещо, и аз го научих от форума, пък и доста други неща!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 23 дек 2010 20:44

Защото термостатите "афтърмаркет" рядко се уцелват добри!И защото дори и да го "свариш" за тест,ще видиш само точката на отваряне,но доста по-сложно е да се разбере "динамиката",скоростта на реакция на термо-елемента.Пък и няма достоверни данни за това,най-много да пише някъде "ход/температура"(да речеме 7мм/100*).Аз бих се доверил на някой ,който държи "една идея" по-студено,по-безопасно ми се вижда,не че съм избирал-такъв се случи.

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Нед 02 яну 2011 17:42

Голфа от днес е с нов термостат :banana . Преди до 70 едвам стигаше имаше и моменти неможе 70.. Днес с нов термостат Бер и си закова 90гр.Които има проблеми да сменя. :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 яну 2011 18:16

Моят 91 градусов се прецака...деа маа му!Ще взимам нещо директно от официалният доставчик на VW за града.Работеше добре,но от няколко дена същите.... като преди :) Загрява,но при най-малкото спускане на скорост и айде умалява.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 02 яну 2011 21:20

bkunev написа:Здравейте! Колата си загрява както трябва. До вертикално положение(90 гр.) Проблем няма. Ама като спускам на скорост, а аз вечно така спускам, температурата взе да спада близо до 1/4 от скалата незнам колко градуса се падат там. Малко над 1/4, незнам на колко се равнява. Лятото го няма тоя проблем. Не помня минали години да е спадала, май :hmmmm :hmmmm Пък може и така да е било знам ли. Дали отивам към термостат??? При вас как е?

Същите проблеми,хем съм с нов втори термостат на бер от ауто+
Установявам,че май съм сложил уплътнението не от правилната страна на термостата при монтажа на новият!Тъкмо смених водна помпа и антифриз и термостат.Сега ще зацапам антифриза,за да сменя позицията на тъпото уплътнение! :banghead:

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Вто 25 яну 2011 10:26

Тази сутрин слязох, отключих колата, запалих и слязох да чистя от снега. Затваряйки вратата и се заключи пущината. Единия чоп беше замръзнал и не се вдигна, и другите паднаха и те, както и да е... след 35 мин. ходене напред-назад я отключих и потеглих. Беше загряла на 90 градуса(парното не духаше). Пуснах парното. След 1 км. спрях на една бензиностанция да си купя цигарки(темпераурата стои на 90 гр.). Отворих капака бутнах долния маркуч студен :shock :shock ?!!? Нормално ли е според вас??

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 25 яну 2011 13:32

bkunev написа:... Отворих капака бутнах долния маркуч студен :shock :shock ?!!? Нормално ли е според вас??

Супер е :да: !
Ама я кажи как отключи кошницата mhihi !

Моята например , запалена не може да се заключи с дистанционното , само с ключ (имам втори , резервен) . Иначе после се отключва нормално .

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Вто 25 яну 2011 13:47

milmar написа:
bkunev написа:... Отворих капака бутнах долния маркуч студен :shock :shock ?!!? Нормално ли е според вас??

Моята например , запалена не може да се заключи с дистанционното , само с ключ (имам втори , резервен) . Иначе после се отключва нормално .

Това "Супер е" при теб не е в кавички. Да го разбирам, че няма проблеми ли...?!?!

Ами как. Пообикалях я като голям камък 10-тина минути почесах се дето не ме сърби. Звъннах, дойдоха взеха ме от паркинга, газ до другия апартамент там имам резервен ключ за моя апартамент, от там у дома, резервния ключ на колата и отворих колата и така.... абе глупава история. Когато при отключване някой от чоповете не се вдигне(замръзнал или нещо друго), затваряйки вратата другите чопове автоматъчно падат и се заключва цялата кола. Хем го знам от миналата годиан ама а де... :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Вто 25 яну 2011 18:38

bkunev написа:....

Това "Супер е" при теб не е в кавички. Да го разбирам, че няма проблеми ли...?!?!...

Естествено , стига да не загрява повече , т.е. по някое време сигурно все пак отваря и маркуча започва да топли :) . Не си казал , че колата прегрява .

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 25 яну 2011 19:30

milmar написа:

И на моята заводска аларма е така,но на бащата на колата ключа вътре на контакт и запалена кола ти от вънка си заключваш колата,но не се активира алармата а само се заключва

zdravko.q
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko.q » Вто 25 яну 2011 20:56

ОК колеги.Доста се изписа по тази тема но в краина сметка неможх да разбера има ли повод за притеснение???Един пише,4е е нормално да спада температурата друг пише,4е не е нормално да спада :screwy ???АЗ имам същия проблем.След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)и при спиране на сфетофар веднага спада стерлката,става вапрос на (-8/-10градуса),а и парното ми се струва,4е не духа толкова топло колкото трябва.Колата е с климатроник и си мисля,4е като го настроиш на (25градуса)трябва да духа много топло при положение,4е на вън е (-8/-10градуса)А ако я карам 30мин извън града стига (90градуса)и после и да спра стрелката не мърда.Колата е голф4 тди.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 25 яну 2011 21:21

zdravko.q написа:ОК колеги.Доста се изписа по тази тема но в краина сметка неможх да разбера има ли повод за притеснение???Един пише,4е е нормално да спада температурата друг пише,4е не е нормално да спада :screwy ???АЗ имам същия проблем.След известно време каране в града (15/20мин.)достига няква температура от порядака на (75/80градуса)и при спиране на сфетофар веднага спада стерлката,става вапрос на (-8/-10градуса),а и парното ми се струва,4е не духа толкова топло колкото трябва.Колата е с климатроник и си мисля,4е като го настроиш на (25градуса)трябва да духа много топло при положение,4е на вън е (-8/-10градуса)А ако я карам 30мин извън града стига (90градуса)и после и да спра стрелката не мърда.Колата е голф4 тди.

Сменяй го. Не е нормално да пада така.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 25 яну 2011 21:55

K написа:Сменяй го. Не е нормално да пада така.
:да: потвърждавам

Върни се в “Дизелови агрегати”