Замръзнал дизел в движение !!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзнал дизел в движение !!!

Мнениеот ivo1_r » Вто 31 яну 2012 23:47

вси4ки от едно място зареждат само добавките им рали4ни

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 31 яну 2012 23:49

Аз знам за газта за осветление.Знам и че състава е "почти" едно към едно с керосина-само че днешно време човек не е сигурен какво всъщност е вече газта за осветление (АМВ ли МРТ ли...),отделно и цената на една бутилка е facepalm

Последна промяна от samo_pechka на Сря 01 фев 2012 7:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 01 фев 2012 0:20

Газ за освтление съм ползвал смело и безотговорно на Голф 2 1.6 TD :да:
литър на резервоар /50 л./
на помпа-дюзата нещо не смея :talk:
добавката против замръзване на Лики Моли ми върши идеална работа :да:

Niko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niko7777 » Сря 01 фев 2012 7:52

Колеги,днес за 3-ти път колата ми (пасат 1.9ТДИ/АФН) ме оставя в движение.Два пъти ходих до сервиза да ми прочистят тръбопровода от резорвоара до филтъра.Вчера и сложих от ЕКТО на Лукойл половин 25л + 1 литар газ и сутринта при -18 градуса карах 2км и изгасна в движение.Явно с тази нафта може да се кара само лятото "ха ха ха".Наистина се чуда да не е зазимя,щото ми омръчна да кисна в сервиза.
Чакам с нетърпение да вида експеримента на колегата с дизела от различните бензиностанции :)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 01 фев 2012 8:01

веселин написа:Газ за освтление съм ползвал смело и безотговорно на Голф 2 1.6 TD :да:
литър на резервоар /50 л./
на помпа-дюзата нещо не смея :talk:
добавката против замръзване на Лики Моли ми върши идеална работа :да:

Аз вече и сложих 1-шише 900гр.на 30л.тъй като парафина е доста.Бях сложил в една туба при колата и като я наливах от средата на долу беше се сгъстила доста чак не минава през филтъра на фунията maikomila

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Сря 01 фев 2012 16:27

Днес отново направих опит да оставя през ноща нафта пред гаража. Използвах 5 литра туба.Цел: Да разберем по трудно ли замръзва по-голямо количество гориво.Резултат: Като този в чашата. Разлика: В горната част на тубата нафтата беше по бистра за сметка на това плуват доста парцали.
Извод: Принудени сме да караме автомобилите си с некачествени горива,непригодни за температури над - 15 градуса.

Изображение
Изображение

Последна промяна от kcars на Сря 01 фев 2012 20:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Сря 01 фев 2012 17:43

Друга хитринка е спирта за горене - обира водата от горивото, прочиства откъдето мине, по не замръзва. Чувал съм дори да сипват спирачна течност, но нямам информация за това.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 01 фев 2012 18:58

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 01 фев 2012 22:12

Колеги имам проблем.Не мога да намеря филтърна хартия на 10-12 микрона за да завърша експеримента с дизеловото гориво от реномирани бензиностанции.Обърнах нашето село(гр. Разград)-няма "такова животно"..Пробите стоят във фризера вече над 24 часа при около - 22-23 градуса .Утре продължавам търсенето по специализирани предприятия с надеждата някой фен да удари едно рамо..Само да спомена,че засега освен промяна на цвета на пробите(ей сега ги нагледах) сякаш няма кой-знае-каква промяна във визкозитета-шалдъркат се в шишетата съвсем нормално (може пък за Разград да се слага малко повече от добавките противгелосване :lol: ),не съм ги надигал много-много да видя дали има парафинови кристали на дъната им ..В момента в който намеря филтърна хартия(подходяща),ще има снимки и по-подробни коментари.Не съм и мн сигурен дали 10-12 микрона е добре да бъде филтъра,при положение ,че оригинал горивните филтри са някъде до към 5 микрона (не съм мн сигурен във информацията) е верно,че там горивото минава под напрежение(засмуква се от ГНП-ето поне при по-старите дизеларки..) Ако някой знае от какво да търся такива филтри и откъде(най-вече) ще съм благодарен,ще тествам всяко гориво за какво време преминава през филтъра така както е охладено на -22 градуса ,един път без добавка и един път с добавка против гелосване....Търсят се филтри.. :019:

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi70 » Сря 01 фев 2012 22:45

виж цедки за боя дали ще ти свършат работа ?

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Чет 02 фев 2012 2:30

K написа:Нафтата е ясна, ама вижте какво е положението с маслото...

http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... r_embedded

Човек за това не се бях замислял!

Niko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niko7777 » Чет 02 фев 2012 6:30

Накратко казано - Не трябва да караме 'печките' при температури под -10/-15 градуса.Маслото става на гел,нафтата също - майката си ###ло.Аз като взема днес 'Паско'от сервиза и докато не стане -5 няма да го карам.Бащатата има едно Ауди 80 чист дизел,ще го натъпча с микс от добавки и с него ще натискам с него:)

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Чет 02 фев 2012 10:16

Niko7777 написа:Накратко казано - Не трябва да караме 'печките' при температури под -10/-15 градуса.Маслото става на гел,нафтата също - майката си ###ло.Аз като взема днес 'Паско'от сервиза и докато не стане -5 няма да го карам.Бащатата има едно Ауди 80 чист дизел,ще го натъпча с микс от добавки и с него ще натискам с него:)

Се си мисля,че е до подготовка на самата кола,ако ще и най голямата трошка да е....Свещичките да бачкат,един добър акумулатор,20-30 литра нафта с накоя добавка,и едно масъце 5 на 40 и според мен ще си караш печката,ако ще и -30 да стане...Смешното при мен беше след като съм подготвен безупречно и паля с 1 подгрев и от пълен ряз,че стартера ми замръзна,неска отивам да си сложа кората пад мотора,за да няма пръскания по мотора и накрая пак замръзвания на стартери... :beer

Niko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niko7777 » Чет 02 фев 2012 10:37

Аз от няколко дена съм обявил КОД Червено - червено вино + червено мезе :))) и така ...ако ще и -40 да стане.Само че отвътре не ми е спокойно като не ми върви колата,а аз без 'паско' не мога,неразделни сме :)

Потребителски аватар
nigves
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigves » Чет 02 фев 2012 11:51

samo_pechka написа:Колеги имам проблем.Не мога да намеря филтърна хартия на 10-12 микрона за да завърша експеримента с дизеловото гориво от реномирани бензиностанции.Обърнах нашето село(гр. Разград)-няма "такова животно"..Пробите стоят във фризера вече над 24 часа при около - 22-23 градуса .Утре продължавам търсенето по специализирани предприятия с надеждата някой фен да удари едно рамо..Само да спомена,че засега освен промяна на цвета на пробите(ей сега ги нагледах) сякаш няма кой-знае-каква промяна във визкозитета-шалдъркат се в шишетата съвсем нормално (може пък за Разград да се слага малко повече от добавките противгелосване :lol: ),не съм ги надигал много-много да видя дали има парафинови кристали на дъната им ..В момента в който намеря филтърна хартия(подходяща),ще има снимки и по-подробни коментари.Не съм и мн сигурен дали 10-12 микрона е добре да бъде филтъра,при положение ,че оригинал горивните филтри са някъде до към 5 микрона (не съм мн сигурен във информацията) е верно,че там горивото минава под напрежение(засмуква се от ГНП-ето поне при по-старите дизеларки..) Ако някой знае от какво да търся такива филтри и откъде(най-вече) ще съм благодарен,ще тествам всяко гориво за какво време преминава през филтъра така както е охладено на -22 градуса ,един път без добавка и един път с добавка против гелосване....Търсят се филтри.. :019:

Колега сложи от Път Консулт от Гецово да видем какво ще стане :D

Върни се в “Дизелови агрегати”