AHF масло YACCO или MOTUL

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Re: YACCO или MOTUL ( AHF )

Мнениеот Pirogov » Пет 24 фев 2012 14:40

Jivko7777 написа:
Jonkata_v написа:Стана ми и на мен много интересно какво пишете за тези масла в тази тема,и погледнах употребяваните туби кастрол който са останали от предишни смяни,а те са 5W40-EDGE,5W40-MAGNATEC,10W40 MAGNATEC и само на 5W40-EDGE отзад на тубата пише HC-syntese.

Добро утро и Мотул не е синтетика, единствено на Мобил и Яко имат ;)

Това, че мотул нямат синтетика не го пиши повече да не ти се смеят хората колега, моля ти се

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 24 фев 2012 17:12

Pirogov написа:
Jivko7777 написа:
Jonkata_v написа:Стана ми и на мен много интересно какво пишете за тези масла в тази тема,и погледнах употребяваните туби кастрол който са останали от предишни смяни,а те са 5W40-EDGE,5W40-MAGNATEC,10W40 MAGNATEC и само на 5W40-EDGE отзад на тубата пише HC-syntese.

Добро утро и Мотул не е синтетика, единствено на Мобил и Яко имат ;)

Това, че мотул нямат синтетика не го пиши повече да не ти се смеят хората колега, моля ти се

И коя им е синтетиката освен като изключим състезателните двойно естерни масла???
Лошото е че на тебе трябва да ти се смеем ;)

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 24 фев 2012 17:15

Абе зле ходи в магазина на Оборище и виж, че имат спецификация пълна синтетика за помпа дюза пък после ми говори.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 24 фев 2012 17:17

Какво значи "нямат пълна синтетика"? Имат си вискозитета, имат спец. за ПД, какво тогава му е на маслото? Казваш, че изобщо не трябва да караме с това масло ли?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 фев 2012 17:28

Pirogov написа:Абе зле ходи в магазина на Оборище и виж, че имат спецификация пълна синтетика за помпа дюза пък после ми говори.

Зле, зле... колко да е зле :lol: Говорим си че Хидрокрака не е истинско синтетично масло... като идеш на Оборище и почетеш ситния шрифт да не се окаже че всичката им синтетика е хидрокрак? :да:

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 24 фев 2012 17:35

Абе вие сте много интересни хора - там ми показват тубата, има си спецификация и си пише, че е full syntetic.Хидрокрак вобще не знам какво е.Как може 20лв. литър да не е истинско масло, защо говорите такива странни неща?!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 фев 2012 17:40

Pirogov написа:Абе вие сте много интересни хора - там ми показват тубата, има си спецификация и си пише, че е full syntetic.Хидрокрак вобще не знам какво е.Как може 20лв. литър да не е истинско масло, защо говорите такива странни неща?!

Трябваше да прочетеш предишните постове преди да пишеш. В няколко големи държави е ЗАБРАНЕНО маслата от API3 - хидрокрак, да се наричат напълно синтетични. Счита се че подвеждат потребителя и тн. Франция не е сред тези държави и затова Motul ти продават нещо което не е съвсем истинска синтетика, за такава :да: А това каква му е цената не мисля че има общо с метода на производство...

Последна промяна от hooligan_sk на Пет 24 фев 2012 17:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 24 фев 2012 17:41

Колега,сигурно говориш на Специвик 5В40...а за тубата може да пише много работи... mhihi
Бях го писал някъде какво е хидрокраг-питай чичо си гугъл и ще разбереш какъв процес е!
На тоя мотул трябва да се отвори подробното описание,за да се види на каква база е произведено.А там пише,че е хидрокраг :deal

Опс,извинявам се за дублажа...обърках бутоните :Mr Green Fun

Последна промяна от Благовест на Пет 24 фев 2012 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 24 фев 2012 17:42

Благовест написа:Колега,сигурно говориш за Специвик 5В40...а на тубата може да пише много работи... mhihi
Бях го писал някъде какво е хидрокраг-питай чичо си гугъл и ще разбереш какъв процес е!
На тоя мотул трябва да се отвори подробното описание,за да се види на каква база е произведено.А там пише,че е хидрокраг :deal

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 24 фев 2012 17:42

А ужас ... :? Тия нещастници ме лъжат :cry: Мамка им. Сега прочетох постовете и разбрах за какво говорите.. дали и е станало нещо на колата ? :banghead:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 24 фев 2012 17:44

hooligan_sk написа:
Pirogov написа:Абе зле ходи в магазина на Оборище и виж, че имат спецификация пълна синтетика за помпа дюза пък после ми говори.

Зле, зле... колко да е зле :lol: Говорим си че Хидрокрака не е истинско синтетично масло... като идеш на Оборище и почетеш ситния шрифт да не се окаже че всичката им синтетика е хидрокрак? :да:

Хидрокрек маслата са синтетични масла - със същите , някой производители постигат по-добри показатели и от 100% синтетични масла :deal
така,че да се казва , че хидрокрек маслата не са синтетика също не е коректно

Синтетика

Въпреки името си, повечето синтетично добивани масла (Mobil 1, Castrol Formula и т.н.) се добиват от минерални такива - те са предимно Polyalphaolifin-и (ПАО) , а те идват от най-чистата част от разлагането на минералното масло - газта. ПАО маслата се смесват с обикновените минерални масла, което означава, че може да се добави синтетично към минерално, или минерално към синтетично без да се предизвика повреда в двигателя. Най-стабилни са полиол-естер(не полиестер). Като казвам стабилни, имам впредвид най-малко вероятно да реагират зле с другите съставки. Синтетичните масла не съдържат реактивни въглеродни атоми в реакцията си. Реактивния въглероден атом има свойство се свързва с кислороден и да създава киселина. Както знаем, това е лошо за маслото. Мислете за синтетичните масла като за изкуствено получени масла. Те са разработени да вършат възложената им задача, без недостатъците които имат минералните.

Пълна-Синтетика

Напълно синтетичните масла (Поли-алкилен-глюкол) са вид използват изключително в индустриалния сектор в скоростни кутии с високо натоварване. Те се създават в специални лаборатории в които се разграждат молекулите съставящи различни субстанции като зеленчуци и животинска мас, и след това се рекомбинират с индивидуални атоми като се създават нови синтетични молекули. Това ползволява на химиците прецизно да контролират молекулите при изграждането им. Нитро наистина ! Но поли-глюколите не се смесват с нормалните минерални масла.
Затова два литра от двойно естерната синтетика MOTUL 300V Le Mans 20W-60 струват 83 лв.

Последна промяна от веселин на Пет 24 фев 2012 17:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 фев 2012 17:44

Pirogov написа:А ужас ... :? Тия нещастници ме лъжат :cry: Мамка им. Сега прочетох постовете и разбрах за какво говорите.. дали и е станало нещо на колата ? :banghead:

Естествено че не, тука си говорим за най-доброто възможно. Това определено не е хидрокрак масло, но по никакъв начин няма да ти прецака колата :arrow:

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 24 фев 2012 18:06

Мойто момче друг път недей скача така директно за неща които въобще не са ти ясни и редно едно извинение да поднесеш относно това кой е зле и кой не ;)

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Пет 24 фев 2012 18:09

Живко много си си добре, не си зле, извинявай :oops:

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пет 24 фев 2012 18:11

Pirogov написа:Живко много си си добре, не си зле, извинявай :oops:

За нищо, и това че караш с хидрокрак не е проблем ;) Спи спокойно тая вечер!

Върни се в “Дизелови агрегати”