ТДИ махане катализатор
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Току що го свалих мотора утихна на празен ход по леко набира а разхода ще видим късно като го насочих към слънцето и погледнах вътре МРАК в сервиза ми казаха че все едно съм карал със тапа в генерацията
заключение:ДОВОЛЕН

заключение:ДОВОЛЕН

Последна промяна от znainainai на Пон 21 апр 2008 16:57, променено общо 1 път.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Колеги и аз вече се замислям за премахването на катализатора, не знам какви трябва да са признаците, но сега по жегите почна да смърди на много гадно, по принцип на бензиновите лъха на сяра, при дизеловите не знам как е но смърди нещо и мисля, че е катализатора, а колата сякаш вдига по бавно високите обороти(за това може и да си внушавам), а за звука е тих според мен, турбото не се чува почти. Предлагат ми да слагам резонатор, но така като чета какво сте писали за звука.. това че ще се чува малко повече турбото не ме притеснява, даже допълнително ще ми гали ухото 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- PESHERLAN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
PESHERLAN написа:Утре или в други ден ще ида и аз да го махна.Ше пиша за впечатленията си!!!
Колеги,днес си махнах катализатора на TDI-то.Отидох при едни момчета дето се занимават с тази дейност.Срязаха катализаторното гърне,"избочиха" катализатора,който се беше задънил направо и после пак завариха гърнето обратно.Сега колата дърпа доста по-добре и наистина турбината се чува по-силно от преди.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Доволен съм!!!!Даже и пичовете освен че ми го направиха без пари и ми дадоха 30 кинта за това че им оставам питата на катализатора.И аз доволен и те доволни!!!!

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
PESHERLAN написа:PESHERLAN написа:Утре или в други ден ще ида и аз да го махна.Ше пиша за впечатленията си!!!
Колеги,днес си махнах катализатора на TDI-то.Отидох при едни момчета дето се занимават с тази дейност.Срязаха катализаторното гърне,"избочиха" катализатора,който се беше задънил направо и после пак завариха гърнето обратно.Сега колата дърпа доста по-добре и наистина турбината се чува по-силно от преди.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Доволен съм!!!!Даже и пичовете освен че ми го направиха без пари и ми дадоха 30 кинта за това че им оставам питата на катализатора.И аз доволен и те доволни!!!!
Пцолютно същото като колегата с изключение на това, че моя човек не ми даде пари, откри ми два скъсани маншона на полуоски, и колата ми почна да попушва като я изрежа до 4к оборота. Преди почти не пушеше, което ме наведе на мисълта за много запушен катализатор.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Преди някоко дена и аз махнах моя кат. и ми сложиха права тръба на негово място.Всичко хубаво колата почна да върви малко повече но като я изрежа малко повече на трета и четвърта като сменям скоростите се чува нещо като изсвирване при връщането на газта, това дали е в следствие на правата траба която ми сложиха и вече връща газовете по лесно при връщането на газта??? Не че ме дразни кой знае колко много,но не видях никой от колегита да има подобно нещо.
Някой ако има идея по темата да я сподели
И ако сложа някакво малко гърне на мястото на правата тръба дали ще изчезне това просвирване

Някой ако има идея по темата да я сподели

И ако сложа някакво малко гърне на мястото на правата тръба дали ще изчезне това просвирване

-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така, но и на втора! Катализатора е избушен, не е тръба.Dorian написа:Преди някоко дена и аз махнах моя кат. и ми сложиха права тръба на негово място.Всичко хубаво колата почна да върви малко повече но като я изрежа малко повече на трета и четвърта като сменям скоростите се чува нещо като изсвирване при връщането на газта, това дали е в следствие на правата траба която ми сложиха и вече връща газовете по лесно при връщането на газта??? Нече ме дразни кой знае колко много,но невидях никой от колегита да има подобно нещо.
Някой ако има идея по темата да я сподели![]()
И ако сложа някакво малко гърне на мястото на правата тръба дали ще изчезне това просвирване![]()
![]()
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
dmode101 написа:И при мен е така, но и на втора! Катализатора е избушен, не е тръба.Dorian написа:Преди някоко дена и аз махнах моя кат. и ми сложиха права тръба на негово място.Всичко хубаво колата почна да върви малко повече но като я изрежа малко повече на трета и четвърта като сменям скоростите се чува нещо като изсвирване при връщането на газта, това дали е в следствие на правата траба която ми сложиха и вече връща газовете по лесно при връщането на газта??? Нече ме дразни кой знае колко много,но невидях никой от колегита да има подобно нещо.
Някой ако има идея по темата да я сподели![]()
И ако сложа някакво малко гърне на мястото на правата тръба дали ще изчезне това просвирване![]()
![]()
Значи да не съжалявам задето са ми сложили права тръба.
Може би решението ще е резонаторно гърне или нещо такова

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Дизелови агрегати”