Въпреки това, колегата казва, че колата гасне и при потегляне като с бензинова (т.е. с газ), което ме съмнява, че може да има някакъв проблем или пък просто не й е свикнал със съединителя

Asko VW написа:Я да видим сега дали съм разбрал правилно, ти си потегляш като с бензинка и на полусъединител, т.е. подаваш малко газ, започваш да отпускаш съединителя и в момента в който колата отлепи/потегли, подаваш повече газ и до отпускаш съединителя и точно в този момент колата угасва (предполагам се получава и едно рязко придърпване точно преди да угасне) - правилно ли съм разбрал.
И още един въпрос - казваш, че си пробвал да тръгнеш без газ, но не спомена какъв е резултата, гасне ли или си потегля? Питам от любопитство, предвид горните коментари, че новите ПД и КР не могат без подаване на газ.
dobrin написа:Дизелов автомобил трябва да може без проблем да потегли без газ на равно поне, а и да се движи на първа на наклон без газ - това е един от признаците за читав двигател.
dobrin написа:Дизелов автомобил трябва да може без проблем да потегли без газ на равно поне, а и да се движи на първа на наклон без газ - това е един от признаците за читав двигател.
hooligan_sk написа:dobrin написа:Дизелов автомобил трябва да може без проблем да потегли без газ на равно поне, а и да се движи на първа на наклон без газ - това е един от признаците за читав двигател.
Добри, чисто нов 1,6тди комън рейл потъва под нулеви обороти без да се замисли. Може да тръгне само на съединител, но много много бавно - подобно на бензинова кола. 1,9 ПД в Супърб(почти нов), вярно че е тежък, също много трудно потегля без газ. И започвам да си мисля че този принцип при дизелите далеч не е константа към днешна дата...
hooligan_sk написа:Точно в оторизирания сервиз почти сигурно ще ти кажат да сменяш всичко. Прочет темите за клубните майстори в раздела за сервизи
bnick написа:Не мисля че е вярно. Катерил съм супер голям наклон засипан от сняг.Вкарах първа, отпуснах съединителя и без никаква газ си катери и копае. Преди това аз управлявайки я с газта не стигнах доникъде.Моята тръгва веднага на първа без никаква газ. Мотора е 1,9 ПД, колата празна е 1600 кг
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 34 госта