treyyy написа:Тази тема е: "Боже, боже.......простотия до шия"
И твоето мнение е най-просташкото!!! Или ще си аргументираш мнението или си трай.

Винаги ще има такива негативни мнения колеги !! Отминаваш ги и това си е .Па не дай си боже да попита за нещо (за проблем) по колата си ! Ще ви нахока ,че сте му дали акъл!!treyyy написа:Тази тема е: "Боже, боже.......простотия до шия"

brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави.![]()

valkodav написа:brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави.![]()
5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това
има поне кило и половина разминаване !! Никога не съм успявал под петарка извън- и под 6.5 градско с развит "докрай" болт ,на нафтата на помпата ! Нормално си папа 5.5/6 ( при 110-130 ) извън и градско от 7 /7.5 ,като зимата е стигал и 9 ! Сега някой да не каже - ами пробай с 80-90 км/ч и да видим...ще го отмина това "предложение"

valkodav написа:brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави.![]()
5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това
че и без тва е

radi_nrj написа:valkodav написа:brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави.![]()
Да, това най-вероятно ще е разхода след монтажа на газовата![]()
![]()
![]()
.
vucata написа:И най-важното да кажеш къде се слага тая оферта и дали може да се сложи на други дизелови автомобили
Абе не знам,помислих,че в темата се коментира за обикновена газова уредба ( или то не става с такава ...), а не за газов инжекцион .А къде става засмукването на газта :icon_redface ?
Значи майсторът ми каза, че, колкото е по-голям мотора, икономията е по-голяма.
Мене ми е чудно как така има икономия ,без да намалиш нафтата някак
Е да де, ама 160 км с 20 кинта нафта ти е 4.8/100 разход(дизел). А газта не казваш колко е изгорила??? Че той моя кош гори толкова. Значи ли това, че ако сложа АГУ ще ми падне още разхода(надали). А зад колата на какво мирише(умрели лебеди).
Ами то и аз го бях споменал за подаването на газта ,къде става , мислех си ,че няма как да е след турбото ,но и няма досега отговор.....
Явно не става с обикновена газова .......
Тази тема е: "Боже, боже.......простотия до шия"
valkodav написа:radi_nrj написа:valkodav написа:5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това
Да, това най-вероятно ще е разхода след монтажа на газовата![]()
![]()
![]()
Епа тука не позна, но не ми се спори, че ще размием темата
VANKO57 написа:Мене ми е чудно как така има икономия ,без да намалиш нафтата някак
чрез подобряване изгарянето на нафтата. при нормално горене КПД е 76%, с газ става почти 100%. от тук идва и по-добрия вървеж.
valkodav написа:
Епа тука не позна, но не ми се спори, че ще размием темата
Важното е, че си доволен. Сега остава да кажеш, че го засичаш по стрелка или лампа, тогава може и да ти повярвам, че си го ЗАСЯКЪЛ толкова, ама дали РЕАЛНО е толкова е съвсем друга работа Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 80 госта