Дизел + Газ.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Дизел + Газ.

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 фев 2013 22:12

treyyy написа:Тази тема е: "Боже, боже.......простотия до шия"

И твоето мнение е най-просташкото!!! Или ще си аргументираш мнението или си трай.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пон 11 фев 2013 22:32

:th_up :th_up :th_up

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Пон 11 фев 2013 22:50

За какво се бориш човече? :screwy

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 12 фев 2013 10:09

Винаги ще има такива негативни мнения колеги !! Отминаваш ги и това си е .Па не дай си боже да попита за нещо (за проблем) по колата си ! Ще ви нахока ,че сте му дали акъл!!
По темата - някъде в оффроуд форума ( мисля там беше) четох за такава система, но сложена на Тойо Ланд Круизер 4.2Д чист дизел (131к.с.) .Човека се е двоумял м/у два варианта :турбо ( става мн успешно м/у др.) и неизвестността - газ да се "добавя" .Заложил на газ ,и останал приятно изненадан ! Колата тръгнала осезаемо по-добре и отделно и разхода се подобрил.Все едно си е сложил турбо .
За мен газодизел е добро решение , но ще е най-ефективно за големи (и лапащи) мотори.Или като "алтернатива" на турбина :biggrin - там вече и за по-малките ще е интересна. Аз навремето бях чел за дизел+газ ,и се замислих за тогавашния ми бус Транзит, но отзивите бяха малко и несигурни .Сега вече е друго , ако не бях го продал ,щях да да го "науча" и на +LPG да върви :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 фев 2013 16:44

Няма ли някой колега, който да е прежалил голф/джета двойката си, да напише отзиви малко? :icon_lol

Потребителски аватар
valkodav
Автомобил: VW Golf 3 TD
Двигател: aaz 1993

Мнениеот valkodav » Сря 13 фев 2013 22:31

brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави. :beer :beer

5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това :dontknow

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 13 фев 2013 23:38

valkodav написа:
brazy написа:Колеги здравейте интересува ме може ли да се сложи газ на предкамерен дизел (AAZ 1.9 TD). Поздрави. :beer :beer

5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това :dontknow

Да, това най-вероятно ще е разхода след монтажа на газовата :mhihi :mhihi :mhihi

Иначе BMW-то от темата е предкамерен турбодизел с електронно управление.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 14 фев 2013 10:00

Мдаа ,и не само тук съм "чувал" колко малко лапа AAZ-eта . Що ли след мои лично два и карани доста , не съм установил такъв разход :banghead има поне кило и половина разминаване !! Никога не съм успявал под петарка извън- и под 6.5 градско с развит "докрай" болт ,на нафтата на помпата ! Нормално си папа 5.5/6 ( при 110-130 ) извън и градско от 7 /7.5 ,като зимата е стигал и 9 ! Сега някой да не каже - ами пробай с 80-90 км/ч и да видим...ще го отмина това "предложение" :cool

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 фев 2013 10:23

Моя AAZ беше перфектно настроен от един от най-добрите дизелджии в София и разхода ми беше от 6,5 до 7,7 градско, а извън от 5,5 с най-пенсионерското каране до 7,5 със 140 по магистралата. Естествено всяко засичане ми е било пълно-пълно!

Та спрете да живеете в приказките и не си засичайте разхода по стелката на таблото защото тя показва различно в зависимост от наклона :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
brazy
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.9TD AAZ 1993
Контакти:

Мнениеот brazy » Чет 14 фев 2013 15:59

valkodav написа:

Е да колега 5-6 извън и към 7-8 ми дава моя градско но едно за икономията(която едва ли ще е кои знае каква) и едно че търся малко повечко вървеж че като прочетох още в първия пост "колата взе да върви много повече.Нищо общо с преди." и се замислих.Беще ми интересно дали може ли да се сложи на пасатора (лишен от всякаква електроника разбира се) да си поекспериментирам малко :mhihi :mhihi че и без тва е :bishop :bishop

Потребителски аватар
valkodav
Автомобил: VW Golf 3 TD
Двигател: aaz 1993

Мнениеот valkodav » Пет 15 фев 2013 18:39

radi_nrj написа:
valkodav написа:

Да, това най-вероятно ще е разхода след монтажа на газовата :mhihi :mhihi :mhihi

.

Епа тука не позна, но не ми се спори, че ще размием темата :mrgreen

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Съб 16 фев 2013 21:20

vucata написа:И най-важното да кажеш къде се слага тая оферта и дали може да се сложи на други дизелови автомобили :beer

Става за всякакъв дизел, защото газта влиза чрез въздуха и по дизеловия агрегат нищо не се пипа!

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Съб 16 фев 2013 22:11

Абе не знам,помислих,че в темата се коментира за обикновена газова уредба ( или то не става с такава ...), а не за газов инжекцион .А къде става засмукването на газта :icon_redface ?

точно за най-обикновена газова става дума.

Значи майсторът ми каза, че, колкото е по-голям мотора, икономията е по-голяма.

това е така.

Мене ми е чудно как така има икономия ,без да намалиш нафтата някак

чрез подобряване изгарянето на нафтата. при нормално горене КПД е 76%, с газ става почти 100%. от тук идва и по-добрия вървеж.

Е да де, ама 160 км с 20 кинта нафта ти е 4.8/100 разход(дизел). А газта не казваш колко е изгорила??? Че той моя кош гори толкова :c058 . Значи ли това, че ако сложа АГУ ще ми падне още разхода(надали). А зад колата на какво мирише(умрели лебеди).

подчертаното не е вярно. Преди да сложа газта до колата не можеше да се стои. Сега отзад мирише като на бензинова с катализатор. Невероятно но факт. Който не вярва да дойде и да помирише

Ами то и аз го бях споменал за подаването на газта ,къде става , мислех си ,че няма как да е след турбото ,но и няма досега отговор.....

Правилно колега ... не е след турбото, а преди него. Иначе няма как да засмуква газта.

Явно не става с обикновена газова .......

става но изпарителя трябва да е електрически (по принцип). Всъщност опита който имам ми позволява да кажа че става и с най-обикновен вакуумен. Първоначално при мен бе така (бях шкартирал вакуума), после го преправих и сега е с клапан на местото на вакуума. Но това е друга бира. Такива неща правя само на моите коли. Но за това се иска много опит и най вече усет към газта - за да е безопасно и надеждно.

Тази тема е: "Боже, боже.......простотия до шия"

Това е вярно, но зависи от гледната точка. И особено когато се дава мнение без да е подплатено с факти. Просто така - за парлама.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 19 фев 2013 13:22

valkodav написа:
radi_nrj написа:
valkodav написа:5-6 градско и 4-4,5 вън надали ще ти даде кой знае каква икономия! По икономично от това :dontknow

Темата е точно за това колко може да се подобри разхода на гориво ама за целта първо трябва да си знаем реалния разход!

Може следващия път като си ходя към Сливен да се видим и да го засечем. Пълним до капачката правим маршрута Сливен-Бургас-Сливен и пак пълним до капачката. Ще караш в ограниченията, но минимум 10km/h под тях т.е. 40 градско, 80 извън и 130 магистрала. Ако даде под 5 плащам горивото, но ако е над 5 ти плащаш горивото и ми даваш 50лв отгоре. Цялото пътуване и резултата от засичането ще се заснеме на видео и скоростта и изминатото разстояние ще ги мерим с GPS за максимална точност.

Като при засичането даде 6/100 извънградско може да коментираме пак дали има място за подобрение на разхода с добавяне на газова уредба на AAZ.

VANKO57 написа:
Мене ми е чудно как така има икономия ,без да намалиш нафтата някак

чрез подобряване изгарянето на нафтата. при нормално горене КПД е 76%, с газ става почти 100%. от тук идва и по-добрия вървеж.

Може би говориш за нещо друго, но не и за КПД на мотора. Най-добрия дизелов агрегат и то говорим за индустриална машина при която всичко е оптимизирано зорлем стига до 60% КПД.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 19 фев 2013 13:29

valkodav написа:

ААЗ ще гори 4-4.5, когато моята кола започне да гори 6/100 газ извънградско :mhihi Важното е, че си доволен. Сега остава да кажеш, че го засичаш по стрелка или лампа, тогава може и да ти повярвам, че си го ЗАСЯКЪЛ толкова, ама дали РЕАЛНО е толкова е съвсем друга работа icon_idea

Върни се в “Дизелови агрегати”