Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Mitkoo0o
Автомобил: Skoda Felicia
Двигател:

Re: Bora 1.9 TDI 115 4motion трудно палене след престой - ре

Мнениеот Mitkoo0o » Съб 23 авг 2014 15:57

Здравейте, много полезна тема. При мен проблема е ,че колата пали трудно като е топла иначе няма проблеми с вървежа нито с разхода ,възможно ли е да е от дюзите?

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 26 авг 2014 9:40

И при мен започнаха така нещтата, първо трудно палеше топла, после спря да пали постепенно и студена. Провери ги о-пръстените, нищо не ти пречи, ако имаш майтор на колата при него ако не сам.
Успех!!!

Потребителски аватар
yochcov
Автомобил: VW Golf
Двигател:

Мнениеот yochcov » Пон 29 сеп 2014 14:56

Здравейте колеги, някой може ли да каже с точност като се затваря капака на клапаните на гарнитурата слага ли се силикон и ако да къде...И каква е последователността на затягане на болтовете, защото си има някаква, като ми я смениха в сервиз спря да тече а след като я затворих аз тече по много мъничко, но естествено много ме дразни! Та има си някаква последователност и предполагам и точно с колко Nm да се затяга. (Търсих много из нета, но никаква информация не намирам.)

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Чет 09 окт 2014 14:51

Сменяй гарнитурата

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 12 окт 2014 19:06

Здравей, колега решил съм и аз да си сменям О-пръстените на дюзите, само не разбрах ангренажния ремък откача ли се ?
Какъв динамометричен ключ да си взема и как става реглажа на самите помпа-дюзи спрямо вала?

Също ме интересува откъде да взема застопоряващите болтове на дюзите и реглажните винтове, доколкото разбрах не се продавали в комплекта О-пръстени за помпа-дюзи ?
При мен няма проблем с паленето, но колата изкарва синьо-сив дим от аспуха при първоначален старт и има леко претрисане на мотора първите 2 минути от запалването, също така ми се увеличи разхода на празен ход, от 0,6л/ч вече е 0,7-0,8 на моменти даже 0,9л/ч :beer

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 12 окт 2014 19:33

BOCSH - 1 417 010 997 това е по Бош на О-пръстените
038103385A - това са болтовете

Прочети пак цялата тема. Много точно и грамотно е обяснено от колегите. Ако не схващаш, по-добре отиди в сервиз

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 12 окт 2014 19:50

Колега, четох темата, но не мога да разбера как става регулирването, само пише че се стягали на 180 градуса, имаше снимка, че регулирването става със стойка с индикаторен часовник...

С една дума не ме интересува колко ще излезе самия ремонт, искам ремонта да бъде извършен качествено и старателно, ако ми препоръчате някой майстор, който е извършвал такъв ремонт ще съм благодарен :love.vwclub

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Нед 12 окт 2014 20:54

И това го пише. Вдигаш на крик, включваш на пета-шеста скорост, прекарваш съответната дюза да е натисната, НЕ ЗАТЯГАШ НА 180гр, А развиваш на 180гр и после застопоряваш. Чел съм, че и на 220гр да се върнат е добре

Потребителски аватар
pavel1828
Автомобил: vw Passat b 5.5
Двигател: AVB 2001

Мнениеот pavel1828 » Пон 13 окт 2014 21:30

Здравейте колеги.Искам да ви попитам къде се поставя малкия черен опръстен номер 7 и как се откопчава пружината на дюзата?Благодаря.
Прикачени файлове
23fccf17215e.jpg

Потребителски аватар
yochcov
Автомобил: VW Golf
Двигател:

Мнениеот yochcov » Чет 23 окт 2014 9:27

Колега купувах комплект о-пръстени:
- първо за моя голф 1,9 131к.с. 2002;
- второ за пасат 6 2.0 140к.с. 2007;
- трето за тоуран 1,9 105к.с. 2010;
и абсолючно всички комплекти бяха 1 към 1 на бош с един и същ номер...И тъй като явно комплекта е универсален, а някой от по новите дюзи долу са с две оплътнения затова на теб ти артисва това уплътнение, защото просто дюзата ти е долу с едно уплътнение и при мен беше така и в трите случая, НО можеш да разгледаш дюзи из нета и ще видиш че има такива долу и с червеното и с черното уплътнение!

Потребителски аватар
pavel1828
Автомобил: vw Passat b 5.5
Двигател: AVB 2001

Мнениеот pavel1828 » Вто 28 окт 2014 1:22

Колеги номер 7 се поставя под бобчето.При мен след смяна на уплътненията не се подобри първото палене и сега утре ще сменям тандем помпата.Поздрави.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 03 ное 2014 2:24

Благодарности на колегата "hq" за хубавата темичка и подробното описание на всичко :bowdown
При мен проблем с паленето не е имало никога, но има синьо-бяло изпушване при запалване на двигателя и едно неприятно претрисане на мотора 3-4 минути след стартиране на двигателя... С претрисането мисля, че се справих, но ще кажа със сигурност, като оставя колата да постои 3-4 дена без да я паля, днес след като я запалих претрисане нямаше, проблема беше че маркучите които идват от филтъра към тандем помпата се въртяха около скобите и явно е влизало въздух в системата или по точно проблема беше само в един маркуч, но ще кажа със сигурност дали се реши проблема след няколко дни...
Предстои ми смяна на О-пръстени на дюзите и имам няколко въпроса, колега какъв динамометричен си ползвал, за да знам какъв да си взема, другият ми въпрос е как си поставил дюзите без да се скъсат новите О-пръстени с грес ли се мажат или с някакво масълце?
Реглажа на дюзите мисля да не го пипам или поне ако няма нужда от реглаж, като застана зад колата дори и на загрял двигател си люти на сурова нафта, надявам се да се оправи само със смяна на гумички...

Другия ми въпрос е дали оборотите ми на празен ход са нормални, защото ми се струват високи, колеги вашите помпа-дюзи такива ли обороти държат ?

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Пон 03 ное 2014 7:35

По табло изглеждат високи, но по-добре закачи колата и виж точно.
Реглажа на дюзите поне при мен мръдна, та ги провери после

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 03 ное 2014 9:09

Съжалявам че пиша в хубавата тема ама колегите дето не знаете кое къде да се сложи как давате съвети кое как да се прави по колата не знам. ВСЯКА една част си има точно определено място. Също така бяха сбъркани моментите на затягане по-рано в темата. Да не казвам големи думи ама са ми минали хиляди о-пръстени през ръцете и трябва да се знае че всичко е строго индивидуално, а пък пипал ли е някой преди това който си е оставил ръцете може да е страшно. И въпреки опита които имам не смея да пусна такава тема.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 03 ное 2014 11:20

°niksi° написа:Съжалявам че пиша в хубавата тема ама колегите дето не знаете кое къде да се сложи как давате съвети кое как да се прави по колата не знам. ВСЯКА една част си има точно определено място. Също така бяха сбъркани моментите на затягане по-рано в темата. Да не казвам големи думи ама са ми минали хиляди о-пръстени през ръцете и трябва да се знае че всичко е строго индивидуално, а пък пипал ли е някой преди това който си е оставил ръцете може да е страшно. И въпреки опита които имам не смея да пусна такава тема.

Колега ще се радвам ако опишеш процедурата по смяната може и на други колеги да е от полза...
Мисля че ще се справя с малко напътствия...
Не съм го правил до сега за мен това е нещо ново, но просто съм принуден, надявам се ще разясниш моментите на затягане на кобиличния вал и тези на самите помпа дюзи, стойка с индикатор ще ползвам за да определя кога дюзата е натисната максимално само не знам как се справяте ако има ръб в главата?
:bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”