Кой ,как запали тази сутрин?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Кой ,как запали тази сутрин?
Нормално е оборотите да се вдигат на 1000-1200, но при мен това става при температура под минус 20. Тази зима при мен не се е случвало, освен 1-2 пъти в най-студените дни леко се качваха над нормалното, но за 5-6 сек. се възстановяваха.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
golfmk1 написа:Аз на -10 запалих на четвърт
Аз съм бензин

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
До колегата - Не си продавам курника. Сума време си търсих такава кошница - без никакви екстри , без електроники и да не е гнилак. Преди да я купя съм гледал как пали студена при минус 17 градуса само с един подгрев - от раз......завчера при минус 16 градуса я припалих само от любопитство/не бях я палил две седмици/ пак запали с един подгрев и от раз. Здрава машинка......нищо не се е трошило , само дето смених цялата предница от глупост - заради един ябълковиден болт /който май си беше здрав/. Добре че си запазих старите части. Вече и навъртях 26хил. хил.км. стана на 164 хил.км. Нафта само от Румпетрол или Еко/слагам и малко двутактово масло в нафтата/, и масло Мобил 10W40. даже се прежалих и сложих немски антифриз, стария беше бистър като вода - без грам ръжда. Малеее......какво почнах да я хваля , чакай да чукна на дърво , че пак ще си бия кухата кратуна в някой бордюр.....като миналата година.
Ама защо ли ви занимавам с моя Половер.....тука обсъждате все айгъри.......а аз с моето куцо магаренце ставам само за смях. Ха наздраве
download/file.php?id=291548&mode=view
Ама защо ли ви занимавам с моя Половер.....тука обсъждате все айгъри.......а аз с моето куцо магаренце ставам само за смях. Ха наздраве

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Милиционере,карай си я със здраве.Има доста хора все още със разни дрънгели като твоя и моя -не се коси.Те айгърите ги знаем-целия форум е зает от проблеми...
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Е , чул те дедо боже........и ти да си ми жив и здрав !
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Моя акумулатор се предаде на 4 години, стана студено и умря, зареждах го ала бала, ама няма в тоя студ нищо не държи. И накрая вчера отидох и си купих нов Bosch Sylver, да видим барем той изкара в най-големите студове през почивните дни !!!
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колата не беше палена от 18 часа, температурата беше паднала до -11 градуса, но докато се събудя от сън да се осъзная къде съм температурата беше паднала до -2 градуса....
Без никакви добавки, само с нафта на "черно"

Без никакви добавки, само с нафта на "черно"

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тази сутрин не съм доволен от колата.Снощи до 1,00ч. е карана.През ноща минус 16гр.Около 10,00ч. слязох да я паля.Първи подгрев и 4-5сек. развъртане без да запали.Втори подгрев-3-4 оборота развъртане на стартера и запали.Тъкмо я беше нагряло слънцето и борда показваше -10,5гр.външна темп.
- Водния дух1
Аз вчера смених 2 подгр.свещи и тази сутрин в 7 ,не знам,но мисля беше някъде минус 16-17 ААZката се взриви от първия път-с един подгрев.Така,че си проверете подгр.свещи.
- vvveno 19td
- Автомобил:
- Двигател:
цяла седмица паля от първия път с едно подгряване без никакви проблеми.нафта половин резервоар и 2 литра бензин (ААЗ) 

- Водния дух1
Ей ,тия AAZки големи палачки бре-ако им е здраво ангр.колело де

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Бе те хората в Русия тези температури ги имат за пролетни вие сте тръгнали да се хвалите как ви палят колите 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Днес реших да видя нивото на антифриз и масло. Имам една туба масло с която долинам, след 5-6 хил. км. започва да има нужда. Накланям тубата, а то едва тече, температура около минус 15 да е било..... Така че за да пали колата има много фактори. Моето масло е 10-40 но марка не зная. До сега все успявам да запаля :-) .
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Бе като чета засега всички успяваме да запалим,ама въпроса е колко мъчим стартера и акумулатора докато запалим.При мен последните дни си поразвъта докато запали.Иначе това ми харесва (да чукам на дърво),че засега като запали веднага нарежда цилиндрите-никакви лашкания и колебания на мотора.Дано така е и занапред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен с нафта обикновена от OMV без добавка,работещи подгревни свещи(проверявани преди зимата)акомулатор Банер(ампери не съм поглеждал)с един подгрев паля нормално.Стартера ми върти около 2- 3 секунди и запалвам,без да прекъсва нещо и без тракания и странни шумове.
Върни се в “Дизелови агрегати”