Дебатиране на изписани грешки - РЕМОНТИРАХ СИ САМ КОЛАТА
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:тя мърда ,ама не се спуска свободно и турбината само набива налягане
Значи колега, трябва да се върне веднага лостчето след отнемане на тазта. Ами връща се ..., давам пълна газ - гледам манометъра 2000 бара, отнемам газта и веднага пада на 0,4 бара. Това е де факто, не виждам да задържа лостовата система.
-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:абе колега,тя мърда ама не пове4е от два мм,а хода е няколко пъти в пове4е ,когато вси4ко е нормално
ок, разбрах те, значи откачането на управлението на турбината не й влияе, разбрах те напълно. Ще я свалям тези дни и на тезгяха. С нафта, бензин, коресилин или с кво се чисти след разглабянето.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:ако не знаеш какво правиш по добре не се захващаи ,да не стане по голяма беля
има си някои и други тънкости при процедурата
при условие, че във Варна няма подходащ сервиз, или аз не знам, какво да правя?
http://www.technologie-entwicklung.de/G ... turbo.html
гледам това и ми се струва, че не е кой знае какво, но тънкостите наистина не ги пише. Но не виждам , къде мога да разбалансирав турбината? Няма да я вадя от лагерите й, ще бележа начина на разграбяне, точно в какво положение са страничните й панели /шайби/
Къде маго да сбъркам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонтирах си сам колата.
Колеги в първия си поста описах какво направих, и какво се получи.
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при условие, че във Варна няма подходащ сервиз, или аз не знам, какво да правя?
http://www.technologie-entwicklung.de/G ... turbo.html
гледам това и ми се струва, че не е кой знае какво, но тънкостите наистина не ги пише. Но не виждам , къде мога да разбалансирав турбината? Няма да я вадя от лагерите й, ще бележа начина на разграбяне, точно в какво положение са страничните й панели /шайби/
Къде маго да сбъркам?
Защо не отидеш в МЕИ - Варна да ти я почистят. Аз имам една максима - НЕ ПИПАШ НЕ ГРЕШИШ!По-добре да я направи някой който знае какво прави,иначе и аз бих си я свалил да си я чистя ама после - може само да си я гледам

-
- Автомобил:
- Двигател:
за Морския
Колега, прав си, но много лоша слава за този сервиз за турбота в МЕИ. Никой не ще да ме праща там за почестване на турбо. Цените им варирали според човека, жив пример - отива мой познат за чистене на турбо - 100 лв труд + 100 лв сваляне и качване. Следва пазарлък и отива до 50 лв. чистене и 50 лв сваляне на турбина в близък сервиз. Е, аз не съм маймуна и не съм на пазар. След, като всяко едно нещо си има цена, защо трабвя да се унизявам и да се мола на некоректни майстори. Друг пример за тях - разглабят турбина и казват 70 лв. ще струва чистенето - отива човека 150 лв струва ремонта. Наложило се да сменят още нещо, - ами нали сте я прегледали, нали сте казали какво ще струва, защо 150 лв. Хън мън , ами дай поне 120 лв. ЕЕЕЕ, за какво говорим.
После гаранция, ами......
Еми не става бе човек, загубиш ли си реномето трудно го възвръщаш пак. Казаха ми за друг човек майстор на турбини във Виница или по пътя за Златните, но след като си ремонтирах колата сам и за сега върви, ако се наложи тогава ще отида при него.
После гаранция, ами......
Еми не става бе човек, загубиш ли си реномето трудно го възвръщаш пак. Казаха ми за друг човек майстор на турбини във Виница или по пътя за Златните, но след като си ремонтирах колата сам и за сега върви, ако се наложи тогава ще отида при него.
Върни се в “Дизелови агрегати”