Добавки за дизел
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Re: Добавки за дизел
Значи на 60 литра резервоар 300 мл.А това дали е правилно или не всеки сам си решава.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
На мотор тип КР е толкова препоръката, около 5мл на литър.
Също и на такива с ДПФ ( работещ) , независимо от типа дизелов мотор.
И в двата варианта е силно препоръчително, маслото да е щадящо към филтъра.
В останалите варианти ( предкамерен дизел , директно впръскване ) , маслото варира в границите 300 до 500мл на 50л нафта.
Там става и най-обикновено 2т да е самото масло.
В останалите варианти ( предкамерен дизел , директно впръскване ) , маслото варира в границите 300 до 500мл на 50л нафта.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
samo_pechka написа:Препоръчвал съм 2т масло в нафтата да се слага, но никога ( или никого) не съм задължавал.
Всеки сам си преценя .
За себе си , аз никога няма спра да слагам.
Мене главно ме вълнува, защото съм с CP4 помпа, а всички знаем каква слава им се носи и главно това ме притеснява, защото колата вече си е и на години и на километри.
Идеята е, ако мога да направя нещо с което да удължа живота на помпата да го направя.
Знам, че се смазва от нафтата, добра идея е да се слага 2т, но не съм сигурен за дюзите дали не е проблем. Става дума за пиезо дюзи на бош които се слагат на 3.0тди ген 2.1.
Слагал съм преди 2т, но на роторна помпа и на стар комън рейл на мерцедес и при двете утихва много приятно работата на мотора(помпата). Слагах по около 200-300мл на 50-60л гориво.
Определях го по индекса да е JASO FC понеже C e за бездимно изгаряне. Не съм имал проблеми, но в момента се притеснявам да сипвам на туарега.
Да вметна, само че на бенита в събота и неделя имат допълнителни 15ст/л отстъпка за скъпият дизел и разликата с обикновеният май идва около 6ст/л.
Преди малко ходих да зареждам и се набутах с евтиния, на касата ми казаха за отстъпката

Разпитах ги и казаха, че в евтиния имало бардал, но много малко, а в скъпият имало и още някакви добавки освен бдц, но не знаеха точно какви.
Ще карам тоя резервоар с евтиното, другият път ще сипя от скъпият дизел, но едва ли ще усетя някаква разлика.

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
https://benita.bg/%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0 ... -xtra.html
Виж на скъпия дизел какво пише най-отдолу. Ако отидеш на евтиния, не го пише. Та това имах предвид, че има прекалено много химии вътре и не бих карал постоянно с него, затова сипвам от евтиния, не заради цената. Те и да знаят, няма да ти кажат какво има вътре, щото е търговска тайна. Вземи си карта, ако нямаш, дава 6ст отстъпка и 10% за добавките.
Виж на скъпия дизел какво пише най-отдолу. Ако отидеш на евтиния, не го пише. Та това имах предвид, че има прекалено много химии вътре и не бих карал постоянно с него, затова сипвам от евтиния, не заради цената. Те и да знаят, няма да ти кажат какво има вътре, щото е търговска тайна. Вземи си карта, ако нямаш, дава 6ст отстъпка и 10% за добавките.
- samo_pechka
Не знам кое точно е специалното/чувствителното на дюзите на 3.0тди ген. 2.1 .
По-точно : не съм запознат в подробности.
На моят кош няма проблем , подкарал съм четвъртата туба 2т на адинол, ако не се бъркам . Да добавя , че тубите са по 5 литра https://www.addinol-shop.de/addinol-mot ... 406-w.html
Моята е 2.0тди ЕА288 с дпф и адблу ( напълно в ред и работещи) . Помпата е същият тип, но еднобутална. При теб трябва е с две или?
Със същото в нафтата край мен, се кара един авенсис 2.2 д-кат и един ТЛК120 с 3.0 177к.с. дизел .
И той никакви драми, години стана. Не им знам дюзите какви са. Дозировката и на тях е 250мл на 50л нафта.
Прецени си.
Както казах , не съм запознат с мотора и дюзите на колата ти.
И не знам как ще се отрази , добре/зле- нямам представа.
Риска си остава за твоя сметка :)
По-точно : не съм запознат в подробности.
На моят кош няма проблем , подкарал съм четвъртата туба 2т на адинол, ако не се бъркам . Да добавя , че тубите са по 5 литра https://www.addinol-shop.de/addinol-mot ... 406-w.html
Моята е 2.0тди ЕА288 с дпф и адблу ( напълно в ред и работещи) . Помпата е същият тип, но еднобутална. При теб трябва е с две или?
Със същото в нафтата край мен, се кара един авенсис 2.2 д-кат и един ТЛК120 с 3.0 177к.с. дизел .
И той никакви драми, години стана. Не им знам дюзите какви са. Дозировката и на тях е 250мл на 50л нафта.
Прецени си.
Както казах , не съм запознат с мотора и дюзите на колата ти.
И не знам как ще се отрази , добре/зле- нямам представа.
Риска си остава за твоя сметка :)
- nikolay_ss
- Двигател:
Не съм разглеждал да ти кажа дали е еднобутална или двубутална, мисля че е също еднобутална, но може и да греша.
Просто на доста места попадам на информация, че се смазва от нафтата и реално, ако има проблем с нафтата може много бързо да отиде цялата горивна система в кофата.
Твоят двигател даже мисля, че се води по-нова генерация от моя, тоест би трябвало да е с още по-капризни дюзи :)
Благодаря за линка и информацията, най-вероятно ще го пробвам и аз. :)
Просто на доста места попадам на информация, че се смазва от нафтата и реално, ако има проблем с нафтата може много бързо да отиде цялата горивна система в кофата.
Твоят двигател даже мисля, че се води по-нова генерация от моя, тоест би трябвало да е с още по-капризни дюзи :)
Благодаря за линка и информацията, най-вероятно ще го пробвам и аз. :)
Който не иска да рискува, има си специална добавка за смазване на помпата - Дизел шмир адитив
Последна промяна от batjoro на Вто 04 мар 2025 13:27, променено общо 1 път.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
samo_pechka написа:На мотор тип КР е толкова препоръката, около 5мл на литър.
Мотора е 1,9 150 кс. Комънреил на Фиат.Без ДПФ и катализатор.Това е маслото нали-ADDINOL MZ 406 Super 2T
- samo_pechka
- nikolay_ss
- Двигател:
batjoro написа:Който не иска да рискува, има си специална добавка да смазване на помпата - Дизел шмир адитив
Благодаря, колега! Не бях попадал на тази добавка.

-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Много добавки съм пробвал и скъпи и ефтини, файда никаква. Единствено 5 in 1 diesel injection cleaner, помага за едно притрисане, което имам от известно време, и съм сигурен, че е от дюзи и след като я налея много се успокоява двигателя и притрисането изчезва.
- samo_pechka
Сигур някой кабел на дюза ти прави мизерии . Погледни в тази насока.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Новата версия на Archoil AR6900-D. Вече с PEA/PIA.
В момента като качество се намира между двамата си събратя Oilsyn Diesel Power DNA > Archoil AR6900-D > Oilsyn Diesel Race DNA.
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Тизи ли е, онази добавка за помпата (която се споменава по-горе), че сипвам от нея?
Върни се в “Дизелови агрегати”